Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Mayıs’ı atlatalım, seçimi konuşuruz

Erken seçim iddialarını “dedikodu” olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Ama şöyle bir Nisan-Mayıs, bu ayları bir atlatalım, ondan sonra herhangi bir değerlendirme gerekirse onu bir konsensüsle yapma durumu olabilir” diye konuştu.


İrtica brifingleri hâlâ unutulmadı

Aksiyon dergisine kapak olan röportajında 28 Şubat’ı değerlendiren Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, önce Yargıtay üyelerine, ardından hakim ve savcılara v

KKTC'de tecridi kaldıran konferans

Yakın Doğu Üniversitesinin, iki bini aşkın bilim adamını bir çatı altında buluşturan “Çevre: Yaşam ve sürdürülebilirlik” konulu uluslararası çevre kon


  AB istikrar için genişlemeli

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Kolinda Grabar-Kitarovic, AB’nin genişleme sürecinin devam ettirilmesinin Avrupa kıtasının istikrar ve güvenliği açısından hayati önem taşıdığını söyledi.


  Türk gazetecilere eğitim semineri

Avrupa Gazetecilik Merkezi, Avrupa Komisyonunun desteğiyle Türk gazetecilere, “AB’yi anlamak” başlıklı bir seminer düzenledi.


  Tombul: 301 derhal kaldırılmalı

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ‘’Türklüğe hakaret’’ suçunu düzenleyen 301. maddesinin kaldırılmasını istedi.


  Basın Konseyi 301 teklifini Çiçek'e sundu

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Avukat Turgut Kazan ile birlikte, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesiyle ilgili Basın Konseyi’nin değişiklik önerisini Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e sundu.


  Konsensüs varsa seçim erkene alınabilir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, erken seçim tartışmalarını değerlendirirken, ‘’Konsensüs varsa, bir sıkıntı yaratmayacaksa, bu çerçevede erkene de alınabilir’’ dedi.


  DTP Van il binasında arama

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van il binasında yapılan aramada, terör örgütü PKK’ya ait çeşitli simge ve dokümanların bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirildiği bildirildi.


  Altınsoy son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Cumartesi günü vefat eden eski bakanlardan ve Ankara’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Altınsoy düzenlenen törenle defnedildi.


  Gazeteci-yazar Aydın Engin savcılıkta ifade verdi

Gazeteci-yazar Aydın Engin, bir soruşturma kapsamında Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdi.


  Özürlüler parti kuracak

Toplumun yüzde 12’lik kısmını temsil eden özürlüler sorunlarına daha örgütlü hareket ederek çözüm bulmak için parti kuruyor.


  Çelik: Eğitimimiz demokrasiye dayalı değil

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Bizim eğitimimiz ekonomiye, demokrasiye dayalı eğitim değil” dedi.


  Yargıtay’da seçim

Yargıtayda üç dairenin başkanlıkları için seçim yapıldı.


  Ersümer ve Çakan’ın dâvâları bugün

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan’ın “enerji ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları’’ iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandıkları dâvâya bugün devam edilecek.


  Tarık El Haşimi Ankara’ya geliyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türk yetkililerle bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere bugün Ankara’ya geliyor.


  Binlerce okul vekâletle yönetiliyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Öğretmenlerin Yönetici Atama Yönetmeliği’nin aylardır çıkmamasından dolayı binlerce okulunun vekâletle yönetildiğini söyledi.


  İlk cemre bugün

Halk arasında yaygın olarak baharın müjdecisi olarak bilinen, ‘’sıcaklıkta artışın’’ göstergesi olduğuna inanılan ve 3 tane olduğu kabul edilen cemrenin ilki, bugün havaya düşüyor. Cemre, birer hafta arayla suya ve toprağa da düşecek.


  ‘Sınavsız eğitim-öğretim olmaz’

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, eğitim öğretimin sınavsız olmayacağını vurgulayarak, ‘’Yılda bir kez de olsa üç yılda, 4 yılda bir kez de olsa bu sınavlar kaçınılmaz’’ dedi.


  Doğu’da kış devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 4 ilde kar yağışı ve fırtına sebebiyle toplam 51 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.


  Kardelenler yüzlerini gösterdi

Baharın ilk müjdecilerinden kardelen çiçekleri (Galanthus), havanın ısınması ve karların gevşemeye başlamasıyla birlikte, kar tabakasını delerek, yüzlerini güneşe döndürdüler.


  ‘Akıllı tahta’ya ilk adım

Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı Elektronik Beyaz Tahta (Akıllı Tahta) uygulaması için Adana’da 68 okulda görevli 136 öğretmene eğitim verilmeye başlandı.


  YASEM temsilcileri toplandı

YASEM Dördüncü Temsilciler toplantısı Ankara’da yapıldı. YASEM Batıkent Kültür merkezinde yapılan toplantıya il ve ilçe temsilcileri katıldı.


  Suç işlemede erkekler önde

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2004 yılı verilerine göre, cezaevine giren hükümlülerin yüzde 96.7’sini erkekler, yüzde 3.3’ünü ise kadınlar oluşturuyor.


  Hazar Gölü’nün kıyı çizgisi iptal edildi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı en son 1996 yılında çizilen Hazar Gölü’nün Kıyı Kenar Çizgisini iptal etti.


  Afrika’nın özgüvene ihtiyacı var

MAZLUMDER İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen “Afrika” başlıklı seminerde konuşan İHH Genel Sekreteri Murat Yılmaz, Afrika’nın içinde bulunduğu durumdan çıkabilmesi için özgüven ve eğitime ihtiyaç olduğunu vurguladı.


  Su gibi aziz olun

Aç karnına içildiğinde organizmayı zararlı toksinlerdenarındıran su, bebeği olan kadınlarda süt üretimini arttırıyor.


  Öğrenciler, Kur’ân ve ezan okudu

İmam- hatipliler arası yüzüne Kur’ân okuma, ezan ve hafızlık Türkiye birinciliği yarışmasında Antalya’yı temsil edecek öğrenciler belirlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004