Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomik bağımsızlığımızı kazanmalıyız

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şube Başkanı İsmail Özdemir, üretici kesimin canının derdine düştüğünü belirterek, “Ayakta nasıl durabilirimin mücadelesini veriyoruz. Tozpembe tablolar karnımızı doyurmuyor. Tek yol ekonomik bağımsızlıktan geçiyor” dedi.

ASKON Bursa Şube Başkanı İsmail Özdemir, aşırı değerli YTL sebebiyle ithalattaki artışın, stratejik öneme sahip bazı devlet ve özel kuruluşlarının yabancılara satılmasının ülkeyi dışa bağımlılık konusunda oldukça tehlikeli bir noktaya sürüklediğine dikkat çekti. Yazılı bir açıklama yapan İsmail Özdemir, üretici kesimin yaşadığı gizli kriz sebebiyle canının derdine düştüğünü söyleyerek, “Ayakta nasıl durabilirimin mücadelesini veriyoruz. Bunu engellemenin yolu da ekonomik bağımsızlıktan geçiyor. Dışa bağımlı politikalarla bu durumdan kurtulamayız” dedi.

Dışa bağımlı ekonomik politikaların herkesin önünde büyük bir engel olduğunu belirten İsmail Özdemir, piyasada çok ciddi para sıkıntısı olduğunu ifade ederek, “Tozpembe gösterilen tabloların gerçek olmadığını görüyor ve yaşıyoruz. Bu ülke bir an önce ekonomik bağımsızlığını kazanmalıdır. Vatandaş ipotek altına alındı, işsizlik, ekonomideki büyümeye rağmen kronik bir sorun haline geldi” diye konuştu.

Uygulanan düşük kur, yüksek faiz politikasından dolayı Türkiye’de son yıllarda ithalatta bir patlama yaşandığını söyleyen İsmail Özdemir, ülkenin ithal mallar cennetine döndüğünü kaydetti. Yerli üretim yerine ithal malları tercih edilmesinin ülke sanayisini sabote ettiğini kaydeden Özdemir, “Sonuçta bu tezgahlar kapanırsa bizim dışa bağımlılığımızı daha da artıracaktır. Yani yönetim olarak, hükümet olarak, sanayici olarak imalatın içinde olan herkesin kalkınmaya vesile olması gerekir. Bunu yapmazsak bugün sanayici konumunda olan bizler yarın yabancı insanların yatırımlarında birer ustabaşı oluruz” diye konuştu.

Hüseyin HİÇDURMAZ / BURSA

24.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kira, memurun belini büktü

  Bir medeniyet yolculuğu

  Ekonomik bağımsızlığımızı kazanmalıyız

  Geçici işçilere kadro imzaya açıldı

  Honda, garantiyi 6 yıla çıkardı

  Accent ve Elantra “en çevreci’ araç

  Turizmde tanıtım atağı

  Erhaç Havaalanı dışa açılıyor

  Ulusoy’dan denizciliğe destek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004