Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bush'u durduralım

2004 yılında oğlu Irak’ta ölen Amerikalı savaş aleyhtarı, barış aktivisti Cindy Sheehan’in Türkiye çalışmaları devam ediyor. Önceki gün Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’nun Ankara’da düzenlediği panel sonrası görüştüğümüz Sheehan, insan öldürmeyi alışkanlık haline getiren Bush’un bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.


Yargı, eğitim, ekonomi tahrip oldu

Yargı, eğitim ve ekonomi başta olmak üzere her alanda büyük tahribata yol açarak Türkiye’ye çok şey kaybettiren 28 Şubat’ın kendi hedeflerine de ulaşa

Mehmet Altan: Darbecileri hayat ayıkladı

28 Şubat’ın 10. yıldönümünde Yeni Asya’ya konuşan yazar Mehmet Altan, dünyanın en güçlü insanının kendileri olduğunu zanneden darbecileri hayatın ayık


  Erdoğan: Muhalefetin milletle arası açık

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “(Biz niye güç kaybediyoruz, AK Parti iktidarda olduğu halde güçlenmeye devam ediyor) sorusuna cevap arayanlar, millet ile önce aralarındaki mesafeye baksınlar” dedi.


  Belediyelerde kuraklık alarmı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süer Anaç, Türkiye genelindeki barajların üçte ikilik bölümünün boş olduğunu belirterek, ‘’Kuraklık konusunda belediyelerde alarm zilleri çalıyor’’ dedi.


  YÖK: Yetkilerimiz sınırlansın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan raporda, “YÖK’ün bir organ olarak varlığı korunmakla birlikte, görev ve yetkilerinde bugüne göre önemli bir sınırlama yapılması yararlı olacaktır” denildi.


  DTP’den Talabani’ye Kürtçe dâvetiye

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Kürtçe olarak yazdıkları davetiye ile Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Lideri Celal Talabani’yi Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına dâvet etti.


  Darbeciler yargılanmalı

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Av. Emrullah Beytar, yeni darbelerin tekrarlanmaması için 28 Şubat’ın hukuk dışı eylem ve işlemlerinin sorumlularının yargı önüne çıkarılmaları gerektiğini belirtti.


  Başoğlu: 5’li çete halktan özür dilemeli

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, 28 Şubat “post modern darbe”ye destek veren ve “5’li çete” olarak adlandırılan Türk-İş, TOBB, TİSK, DİSK ve Türkiye Esnaf Federasyonu’nun halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.


  Yeşilay’dan kampanya

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası’nda düzenlenecek faaliyetlerde bağımlılık yapan maddelerin zararlarına dikkat çekilecek. Yeşilay, ülke çapındaki şube ve temsilcilikleriyle madde bağımlılığı ile toplumsal mücadeleyi başlatıyor.


  DTP’li belediye başkanına hapis

Diyarbakır’da 2 yıl önce terör örgütü elebaşının doğum günü sebebiyle ormanlık alana fidan dikmek isteyen kadınlara belediye aracını tahsis ettiği gerekçesiyle yargılanan DTP’li Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Hocalı vahşetini unutmayalım

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, Ermeniler’in, Hocalı’da 616 kişiyi katlettiğini hatırlatarak, “Bu vahşice saldırı kalbimizden hiçbir zaman çıkmadı, çıkmayacaktır” dedi.


  Oger: Türkiye’nin kararlılığını anladık

Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, Avrupa’daki bazı Türk kökenli milletvekilleriyle birlikte Türkiye’de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.


  Kesilen cezalarla engelliye eğitim

Adana İŞKUR Müdürlüğünün, engelli çalıştırma kontenjanını tam olarak doldurmayan kamu ve özel kuruluşlardan tahsil edilen cezalarla, engellilerin eğitimine yönelik projelere maddî destek sağladığı bildirildi.


  Hawai’ye Mevlevihane

Önce Mevleviliği tanıyan, ardından da Müslüman olan Hawaili bir grup Amerikalı, şimdi de Maui Adasına İstanbul’daki Galata Mevlevihanesinin bir benzerini inşa edecek.


  15 yabancı dil bilen korucu

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Suluca köyünü, 15 dil bilen Avrupalı bir Türk koruyor.


  Deprem peşlerini bırakmıyor

Marmara depreminde enkaz haline gelen evlerinden sağ kurtulan Kaya ailesi, unuttukları deprem korkusunu Diyarbakır’da yaşadı.


  Validen deprem uyarısı

Adıyaman Valisi Halil Işık, Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Adıyaman’da herkesin depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.


  Hasta haklarında kadınlar daha çok şikâyetçi

Türkiye genelinde hasta hakları birimlerine başvuruda bulunanların yüzde 47’sini kadınlar oluşturdu.


  5 km.’den su taşıyorlar

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Taylıca köyü sakinleri su ihtiyaçlarını çevre köylerden ve köyde bulunan sarnıçlardan sağlıyor.


  Üniversiteliler Cemil Meriç’i andı

Anadolu ve Osmangazi üniversitesi öğrencilerinin bielikte oluşturdukları Eskişehir Cemil Meriç Çalışma Grubu öğrencileri Gazeteci yazar Dücane Cündioğlu’nun da katıldığı bir toplantıda ünlü mütefekkir Cemil Meriç’i andılar.


  Köylerde 5 metre kar var

Ardahan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle kapanan yolları açma çalışmaları devam ediyor. Ardahan’ın yüksek kesimlerindeki kapalı karayolları ve köy yollarının açılması için ekipler gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.


  Tiryakilere ibret olsun

Mersin’in Silifke ilçesinde, küçük yaşlardan itibaren sigara içen genç, bacağının dizinin altından kesildiği ilk operasyonun ardından doktorların uyarılarına rağmen alışkanlığını sürdürünce, bu kez diğer ayağını da kaybetti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004