Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’tan Suriye’ye sataşma

Irak’ın BM büyükelçisi Hamid El Bayati, Suriye’nin, teröristlerin Irak’a sızmasını engellemek için daha fazla çaba sarf edebileceğini söyledi. Bayati, New York Üniversitesi Küresel İşler Merkezinde yaptığı konuşmada, konunun, Irak’ta 10 Martta yapılacak komşu ülkeler toplantısının gündeminde yer alacağını kaydetti.

Suriye hükümetinin Irak’ta güvenlik durumunun iyileştirilmesinde önemli rol oynayabileceğini ifade eden Bayati, “Çoğu terörist, özellikle de intihar saldırganları Suriye sınırından giriyor’’ dedi. BM büyükelçiliğine geçen yıl Nisan ayında atanan Bayati, Irak’ta çok farklı ülkelerden tedhişçi teröristler olduğu ifadesini de kullandı.

Bayati, AP ajansına yaptığı açıklamada da Suriyelilerin, Irak sınırını daha iyi kontrol etmek için gece görüşlü kameralar dahil izleme teçhizatlarına ihtiyacı olduğunu söylediğini, başlangıçta ABD’den bu tür teçhizat istediklerini ve Amerikalıların da vermemesi üzerine sınırlarını koruyamadıklarını ileri sürdüklerini kaydetti. Irak’ta 10 Martta yapılması planlanan komşu ülkeler toplantısına, Irak’ın komşularının yanı sıra BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa), Arap Birliği ve İslâm Konferansı Teşkilâtı’nın katılması öngörülüyor.

/ NEW YORK

03.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’den Rusya’ya Suriye baskısı

  Irak’tan Suriye’ye sataşma

  Sadr semtine Amerikan üssü

  ‘Dedelerimiz soykırımcı olarak anılabilir’

  Kaide’den intikam eylemi

  Cheney: Irak rahatsız ediyor

  Tayland’da Müslüman asker çatışması

  İran’a yeni yaptırımlar yolda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004