Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kaide’den intikam eylemi

Irak’ta El Kaide’ye bağlı silahlı gruplar, Irak polisinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen Sünni kadının intikamını almak için İçişleri Bakanlığı’nda görevli 18 kişinin kaçırıldığını duyurdu.

İnternet üzerinden yapılan açıklamada, “Allah’ın yardımıyla, Irak’taki İslâm Devleti, bu münafıkların yaptıklarına cevaben, Diyala’da İçişleri Bakanlığı’nın 18 personelini tutuklamayı başarmıştır” denildi. Açıklamada ayrıca, tecavüz olayına karışan polislerin 24 saat içinde kendilerine teslim edilmemesi halinde, internet sayfasında fotoğrafları yayınlanan rehinelerin öldürüleceği tehdidinde bulunuldu. Bu arada, Irak’ta başşehir Bağdat’ın kuzeyindeki Diyala vilayetinde acil mukabele gücünden 14 polisin kayıp olduğu bildirildi. Diyala’daki bir polis kaynağı, aralarında bir üst rütbeli subayın da bulunduğu polislerin, Bakuba’daki üslerinden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolduklarını belirtti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tuğgeneral Abdülkerim Halef ise sivil kıyafetli 10 polisin, Bağdat’ın kuzeydoğusunda bulunan Halis köyündeki evlerine giderken kaçırıldığını söyledi.

Sözcü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti. Örgüt, kamu çalışanlarını, Şiî polislerin Sünnî bir kadına tecavüz ettiği yolunda, geçen ay ortaya atılan suçlamalara karşılık kaçırdığını duyurmuştu.

/ DUBAİ

03.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’den Rusya’ya Suriye baskısı

  Irak’tan Suriye’ye sataşma

  Sadr semtine Amerikan üssü

  ‘Dedelerimiz soykırımcı olarak anılabilir’

  Kaide’den intikam eylemi

  Cheney: Irak rahatsız ediyor

  Tayland’da Müslüman asker çatışması

  İran’a yeni yaptırımlar yolda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004