Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Bursa'da seminer günleri

Demokrat Hanımların 23–24 ve 25 Şubat günleri YASEM' le işbirliği içinde gerçekleştirdikleri eğitim ve seminer faaliyetleri yüksek performans ve motivasyonun göstergesiydi.

Ailelerin eşleri ile katıldıkları yemekli program Eğitimci Mustafa Yılmaz’ın açış konuşması ile başladı. Daha sonra Demokrat Hanımlar Derneği Bursa Şubesi yönetim kurulunun çalışmaları hakkında sinevizyonla bilgi verildi.

Aile İçi İletişim Semineri

23 Şubat Cuma akşamı 150 kişilik(eşlerle katılım) yemekli seminer programının konusu “Aile İçi İletişim”di.

NLP Trainer Sayın Varol Vural, “Aile İçi İletişim” seminerinde günümüz sosyal gerçekleri ile değerlerimizi birleştiren bir sunum yaptı. Bilgisayar-projeksiyon sistemi ile perdeye yansıtılan power-point sunumu ile mesajlarına renk kattı. Gecenin geç saatlerine kadar süren seminer katılımcıların soruları ile konunun günümüzde aile hayatımız için ne kadar önemli olduğunun göstergesiydi.

Hafıza Geliştirme ve Hızlı Öğrenme

Eğitimleri

İkinci program “Hafıza geliştirme ve hızlı öğrenme” konulu eğitim semineriydi.

Bursa’nın tarihî zenginliklerinin sembolü olan Yeşil Cami’in yanında restore edilmiş 3 katlı özgün bina Demokrat Hanımlar Derneğinin hizmet binasıdır. Eş zamanlı birçok faaliyetin yanında “Hafıza Geliştirme” seminerini de bu otantik ve özgün mekânın seminer salonunda yapıldı.

Genellikle eğitimci ve üniversite öğrencisi hanımlarla beraber gelişim ve yeniliğe önem veren hanımların iki tam gün süren eğitimlere meraklı katılımı takdire şayandı.

Seminerde beyin hakkında genel bilgilendirmenin ardından beynin bizim dolduramayacağımız kadar sınırsız kapasitesinin farkında olunmasına dikkat çekildi.

Beynin kullanılma ve atıl kalan kapasitesinden daha fazla faydalanabilmenin teknikleri hafıza geliştirmede de geçerli olduğu üzerinde duruldu.

Bu eğitime katılanlar hafıza eğitimine katılmamış insanların karşılıklı fevkalâde farklı beceriler öğrenerek ayrıldılar.

Bilgilerin kalıcı hafızaya nasıl kaydedildiği, özgün yöntemlerle kolayca yapılabildiğini bizzat kendileri uygulayarak ispatladılar. Uygulama ve yoğun egzersizlerle konu sadece bilgi aşamasında kalmayıp beceri aşamasına geçirilmesi sağlandı.

Çoklu zekâ kuramı, beyin geliştirme araçları ve hızlı değişim strateji ve teknikleri eğitim içeriğinde yer almaktaydı.

Cuma günü başlayıp Cumartesi-Pazar yoğun eğitim ve sosyal faaliyetleri, hizmet aksiyonu ile örnek çalışmalarından dolayı Demokrat Hanımlar Derneği Bursa Şubesi hanımlarını başkan Suna Çaloğlu’nun şahsında bütün çalışma arkadaşlarını tebrik ederim.

Yeni Asya Vakfı Bursa Şubesi ilgilileri, başta değerli eğitimci Mustafa Yılmaz, olmak üzere, Yeni Asya Gazetesi Temsilcimiz Hüseyin Hiçdurmaz, Yasem temsilcimiz Metin Yalçın, Abdulbaki Aydın, eğitimci Ramazan Oruç ve bütün gönül dostlarına misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederim.

[email protected]

Dursun SİVRİ

03.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Mutluluk hormonu (seratonin) ve performans

  Bursa'da seminer günleri

  Vazgeçilir olmak;

  Süreli eğitimler yeniden…

  Nasıl seviyoruz?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004