Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran Batılı istihbaratları suçladı

İran, Türkiye’de bir vatandaşının kaybolmasından bazı Batılı istihbarat örgütlerini sorumlu tuttu. Resmi İRNA ajansının bildirdiğine göre, Emniyet Genel Müdürü İsmail Ahmedi Mugaddem, Türkiye’de kaybolan İran vatandaşının bulunması için çalışmaların sürdüğünü, bu konuda Türk polisiyle işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Mugaddem, “Ali Rıza Asgeri’nin bazı Batılı ülkelerin istihbarat servislerince kaçırıldığını düşünüyoruz” dedi, ancak isim belirtmedi. Eski İran Savunma Bakan Yardımcısı ve Devrim Muhafızları komutanlarından Ali Rıza Asgeri, Şam’dan Türkiye’ye geçtikten sonra İstanbul’da ortadan kaybolmuştu. Asgeri’nin, İran’ın nükleer programına ilişkin önemli bilgilere sahip olduğu iddia ediliyor.

Bu arada, İsrail, İran Savunma Bakanlığının eski bir görevlisinin Türkiye’de kaybolmasından sonra, İran’ın saldırı düzenleyebileceği ya da diplomatlarını kaçırabileceği endişesiyle diplomatik temsilcilikleri etrafında güvenlik önlemlerini artırdı. İsrail askeri radyosundaki haberde, yurt dışındaki büyükelçilikler, konsolosluklar ve diğer İsrailli resmi kuruluşlarının güvenliğinden sorumlu iç güvenlik servisi Şin Beth’in, kontrol ve tedbir prosedürlerini güçlendirme talimatı aldığı belirtildi. Açıklamada, bu önlemlerin, İran Savunma Bakanlığının eski bir çalışanının Türkiye’de kaybolmasından sonra alındığı kaydedildi. İsrail basınındaki haberlerde, İran’ın bu olayda Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilâtı (CIA) ya da İsrail gizli servisi Mossad’tan kuşkulandığı, söz konusu gizli servislerin ya İranlı yetkiliyi kaçırdığı ya da kaçırılmasına yardım ettiğini düşündüğü belirtilmişti. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de , Türkiye’de kaybolan İranlı hakkında Türk yetkililerden açıklama beklediklerini söylemişti. İranlı eski generalin, ülkesinin nükleer programıyla ilgili önemli istihbaratlara sahip olan eski bir Devrim Muhafızları üst düzey yetkilisi olduğu, Devrim Muhafızlarının Lübnan’daki faaliyetlerinden sorumlu olduğu ve 1986’da Lübnan’da uçağı düştükten sonra Şiî Emel örgütü tarafından kaçırılan İsrailli pilot Ron Arad’ın akıbetinden de sorumlu olduğu sanılıyor.

İsrail, İran’ı, Ron Arad’ı elinde tutmakla suçlarken, İran bunu reddediyor. İsrailli bir kuruluş, 2004’te Ron Arad’ın akıbetiyle ilgili inanılır bilgi getirene 10 milyon dolarlık ödül vaat etmişti.

/ TAHRAN

07.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran Batılı istihbaratları suçladı

  Nejad’dan HAMAS’a direniş mesajı

  İran’da nükleer tatbikat

  Celalabadlılardan işgalcilere protesto

  Lübnan siyasî krizi aşılmak üzere

  9 Amerikan askeri öldürüldü

  Endonezya’da yine deprem

  İsrail hükümeti de HAMAS-Fetih gibi

  Özür dile Bush

  Kosova Başkanı Çeku geliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004