Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Halk günü”ne halk ilgisi

Antalya Müze Müdürü Selahattin Aksu, müze ve ören yerlerinin her ayın ilk Pazartesi günü ücretsiz olduğu ‘’halk günü’’ uygulamasından, 11 ayda 16 bin 477 kişinin yararlandığını açıkladı.

Selahattin Aksu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan müze ve ören yerlerinin her ayın ilk Pazartesi günü ücretsiz olarak halka açılması uygulamasının, 2006 yılı Nisan ayından beri devam ettiğini bildirdi.

Antalya’daki 13 ören yeri ve müzelerin ayın ilk Pazartesi günü kapılarını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ücretsiz olarak açtığını belirten Aksu, uygulamanın başladığı Nisan ayından bu yana 16 bin 477 kişinin uygulamadan yararlandığını ifade etti.

Müze ve ören yerlerini vatandaşların halk gününde en fazla Ağustos ayında ziyaret ettiğini belirten Aksu, ‘’Ağustos ayının ilk Pazartesi günü, müze ve ören yerlerimizi bir gün içinde 5 bin 247 kişi ziyaret etti’’ dedi.

Yaz aylarında Antalya’ya gelen yerli tatilcilerin halk gününe gelen kişi sayısını artırdığını ifade eden Selahattin Aksu, uygulamayı daha fazla kesime duyurmak istediklerini söyledi.

Halk günü uygulaması, 2 Nisan’da, 7 Mayıs’ta, 4 Haziran’da 2 Temmuz’da, 6 Ağustosta, 3 Eylül’de, 1 Ekim’de, 5 Kasım’da ve 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

07.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başarının yolu iş bölümünden geçiyor

  Yılın ‘en’leri ödül aldı

  Bursa Kitap Fuarına 2 günde 70 bin ziyaretçi

  Sanatın yaşı olmaz

  “Halk günü”ne halk ilgisi

  Müslüman dünyada kadın

  Bağdat Köşküne restore


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004