Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

EPDK’dan enerji krizi uyarısı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, Türkiye’de Kaliforniya krizi benzeri bir kriz yaşanabileceğini söyledi. EPDK Başkanı, elektrik üretim santrallerinin özelleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Enerji Bakanı Hilmi Güler’in bu öneriye cevabı ise “Biz zaten başladık” şeklinde oldu.


Motorine 7 kuruş zam

Rafineri çıkış fiyatında yapılan son ayarlamanın ardından, motorinin pompa fiyatı litrede 4-7 YKr arttı.

Arazi satışı, taşınmaz gelirini katladı

Karayollarına ait İstanbul Levent’te bulunan 96 bin 505 metre karelik arsanın ihalesinde ulaşılan 800 milyon dolarlık rakam, devletin 2001 yılından bu


  Türkiye’de 25 dolar milyarderi var

Bütün dünyada her yıl 1 milyar doların üzerinde serveti olan süper zenginlerin listesini çıkaran Forbes dergisine göre, Türkiye’de 25 dolar milyarderi bulunuyor.


  Nükleer enerjiye yatırım yapın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, işadamlarını nükleer ve yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmaya çağırdı.


  10 milyon Pancar üreticisi mağdur edildi

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi, üretim girdileri fiyatlarında ve enflasyondaki sürekli artışlara rağmen, şeker pancarı fiyatında geçen yıl indirime gidilmesi sonucu 10 milyon kişinin mağdur edildiğini savundu.


  Tarımda çözülme devam ediyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, son iki yılda 1 milyon 312 bin kişinin tarım sektöründen ayrıldığını belirterek, ‘’tarımda çözülme devam etmektedir’’ dedi.


  Kanatlı sektörüne Balkanlar kapandı

Bulgaristan ve Romanya’nın 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle Avrupa birliği (AB) üyesi olmasının ardından, bu ülkeleri transit geçiş yolu olarak kullanan kanatlı sektörünün Balkanlara olan ihracat kapısının tamamen kapandığı bildirildi.


  IMF’ye 4 yılda 25 milyar dolar ödedik

Türkiye, son 4 yılda IMF’den 8 milyar 391 milyon dolar borç alırken, ana para ve faiz olmak üzere 25 milyar 568 milyon dolar borç ödemesi yaptı. Son 4 yılda kullandığı IMF kaynaklarının çok daha üzerinde borç ödemesi yapan Türkiye, IMF’ye olan borçlarını 2003-2006 döneminde önemli ölçüde kapattı.


  Göksu Vadisinde meyveüretimi giderek artıyor

Elma, kiraz ve ceviz üretiminin yapıldığı Karaman’ın Akdeniz iklimine sahip Göksu Vadisi’nde, ılıman iklim meyvesi olan incir, nar, zeytin ve hurma üretimi giderek artıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004