Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Askerî vesayet var, darbeye ihtiyaç yok

Bazı çıkışları sebebiyle İzmir’den Kars’a sürgün edilen Savcı Gültekin Avcı, “Askerî vesayet hükümet üzerinde devam ettiği sürece klasik bir darbeye ihtiyaç duyulmaz” dedi.


Düşünce özgürlüğüne darbe

28 Şubat dönemi uygulamalarını hatırlatır bir şekilde, yeni bir andıcın ortaya çıkması medya dünyasında büyük tepkiyle karşılandı. Genelkurmayın akred

Andıcı savunmak Baykal'a kaldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen ‘’basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu’’nun bir iç değer


  Başbakanlık, fişleme iddialarını yalanladı

Başbakanlık Basın Merkezi, ‘’herhangi bir fişleme çalışmasının bugüne kadar yapılmadığını, bundan sonra da yapılmasının söz konusu olmadığını’’ bildirdi.


  Eğitim hakkından mahrum edilen kızlar var

Avrupa Komisyonunun Kurumlararası İşbirliği ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Margot Wallström, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’daki illerde başlatılan “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” kapsamında 177 bin kız ve 87 bin erkek çocuğun okula kaydedildiklerini ifade ederek, ancak tüm bunlara rağmen hâlâ eğitim hakkından mahrum olan kızların var olduğunu kaydetti.


  OKS kalkıyor

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yerine kademeli olarak uygulamaya konulacak yeni modeli açıkladı.


  AİHM’den Öcalan’ın avukatlarına ret

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), terör örgütü başının zehirlendiğine ilişkin avukatları tarafından yapılan “ihtiyati tedbir” başvurusunu reddetti.


  Lozan’da Perinçek’e para cezası

İsviçre’de sözde Ermeni soykırımını “inkar” yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle Lozan’da yargılanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek hakkındaki karar açıklandı.


  Youtube yeniden yayında

M. Kemal Atatürk ve Türk bayrağına hakaret eden videolar içermesi sebebiyle mahkeme kararıyla Türkiye’de erişimi engellenen video paylaşım sitesi Youtube, yeniden yayına başladı.


  Hızlı tren gün sayıyor

Türkiye’de demiryolu taşımacılığına yeni bir ivme kazandıracak olan hızlı tren, 23 Nisan 2007 tarihinde Ankara-Eskişehir arasında deneme seferlerine başlayacak.


  Tarihî çarşıda ürküten yangın

Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki tarihi çarşıda çıkan yangında, çok sayıda dükkânda maddî hasar meydana geldi.


  Umut Nisan yağmurlarında

Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürü Necmi Özgül, Eskişehir’de nisanda yağmur yağmazsa kritik devreye girileceğini söyledi.


  Hâlâ açık rögarlar var

Edirne’nin şehir merkezinde bulunan çocuk parkında açık bırakılan rögar kapağı, tepkiyle karşılandı.


  Tarihi tarihçilere bırakalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkiler Danışmanı, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, The New York Times’ta çıkan bir yazı sebebiyle gazetenin editörüne bir mektup yazarak, ‘’Tarihi tarihçilere bırakma zamanı gelmiştir’’ dedi.


  Arapça Risâle-i Nur’a yoğun ilgi

Suudi Arabistan'ın başşehrinde düzenlenen "Riyad Uluslararası Kitap Fuarı"nda ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği eserlerin başında, Arapça yayınlanan Risâle-i Nur Külliyatı yer alıyor.


  Osmanlı usûlü sadaka sandığı

Osmanlı dönemindeki yardımlaşma geleneği, Gaziantep’te yeniden hayat buldu. Gaziantepli bir grup esnafın yaptırdığı ekmek sandığına, hayırsever vatandaşlar ekmek bırakıyor.


  Şapkalı kadınlarla bahçede karşılaştık

Önceki gün gazetelerde yer alan, meclisteki şapka olayının şahitlerinden Safa Telci, “Şapkalı bayanlarla meclisin bahçesinde karşılaştık. Aramızdaki başörtülü arkadaşlara ‘Türbanla giremezsiniz, çıkartın’ şeklinde lâf attılar, biz aldırış etmedik” dedi.


  DYP’li gençlerden, huzurevine ziyaret

DYP Trabzon Merkez İlçe Gençlik Kolları üyeleri, “8 Mart Kadınlar Günü” dolayısıyla, Trabzon Huzurevi’ni ziyaret etti.


  DPY’ye başvurular başlıyor

İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7’nci sınıfları ile ortaöğretim okulların 9, 10 ve 11’nci sınıflarındaki öğrencileri için Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı’na (DPY) başvurular, 12 Mart Pazartesi günü başlayacak.


  Kendi siteni kendin hazırla

Adana’da, İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde faaliyet gösteren bir bilişim firması, geliştirdiği programla kısa sürede internet sayfası oluşturma imkânı sağlıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004