Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Andıcı savunmak Baykal'a kaldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay tarafından hazırlandığı belirtilen ‘’basın yayın organları hakkında değerlendirme raporu’’nun bir iç değerlendirme raporu olduğunun anlaşıldığını belirterek, ‘’Bunu dışa yönelik, kurumları, kişileri nitelemeye ve suçlamaya yönelik, topluma bu konuda bir mesaj vermek amacıyla yapılmış bir çalışma olarak anlamak doğru değildir’’ dedi.

Baykal, ‘’DEİK Türk-Avrasya İş Konseyleri Toplantısı’’ öncesinde gazetecilerin ‘’Basın yayın organlarındaki değerlendirme raporu’’na ilişkin bir soru üzerine ‘’Yayınlanan belgenin iç değerlendirme olduğu anlaşılıyor. Kamuoyuna yönelik bir suçlama, değerlendirme oluşturmak amacıyla değil. Medya ve basın dünyasıyla ilişkilerini düzenlemek için kendi kurumları çerçevesi içinde yaptıkları bir iç değerlendirme olduğunu görüyorum’’ dedi. Baykal, ‘’Bu bakımdan bunu bir dışa yönelik, kurumları, kişileri nitelemeye ve suçlamaya yönelik, topluma bu konuda bir mesaj vermek amacıyla yapılmış bir çalışma olarak anlamak doğru değildir. Bir talebe bağlanmış değildir. Bir yaptırıma yönelik değerlendirme olmadığı anlaşılıyor, ama medya dünyası ile ilişkilerini bu değerlendirme çerçevesi içerisinde oluşturdukları görülüyor’’ diye konuştu. ‘’Türkiye’de pek çok kamu kurumunun böyle bir anlayışla bir düzenleme yaptığı uzun bir sürenin uygulamasında çıkan bir sonuçtur’’ diyen Baykal, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz Başbakanlık uçağına herkesin girmesi mümkün değil. Gazetelerin kimlikleri, tirajları ya da belli noktalarda görev yapmış olması, bir devlet uçağında Başbakan’ın yapacağı ziyaretlerde yer tutma hakkını vermiyor. Kişisel bir seçimin uygulandığı anlaşılıyor. Bazıları yasaklanıyor, yaklaştırılmıyor, bazıları sürekli olarak orada bulunuyor. Bu konuda çok subjektif, çok özel, keyfi bir takdirin uygulandığı biliniyor. Nitekim bugün de bir gazetede bu tip ziyaretlerde kim ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor onun kaydının tutulduğu anlaşılıyor. Bu tabi üzüntü verici bir manzara.’’

/ İSTANBUL

10.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerî vesayet var, darbeye ihtiyaç yok

  Düşünce özgürlüğüne darbe

  Andıcı savunmak Baykal'a kaldı

  Akşener: AKP, başörtüsü problemini çözemez

  Başbakanlık, fişleme iddialarını yalanladı

  Eğitim hakkından mahrum edilen kızlar var

  OKS kalkıyor

  AİHM’den Öcalan’ın avukatlarına ret

  Lozan’da Perinçek’e para cezası

  Youtube yeniden yayında

  Hızlı tren gün sayıyor

  Tarihî çarşıda ürküten yangın

  Umut Nisan yağmurlarında

  Hâlâ açık rögarlar var

  Tarihi tarihçilere bırakalım

  Arapça Risâle-i Nur’a yoğun ilgi

  Osmanlı usûlü sadaka sandığı

  Şapkalı kadınlarla bahçede karşılaştık

  DYP’li gençlerden, huzurevine ziyaret

  DPY’ye başvurular başlıyor

  Kendi siteni kendin hazırla


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004