Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Canaydın: Ben başarılıyım

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, "Her 10 icraatın 7'sini müsbet yapabilirsen başarılısındır. Ben başarılıyım" dedi. Canaydın, Gerets'i çok dürüst olarak nitelendirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, görevinde kendisini başarılı bulduğunu söyledi. Özhan Canaydın, D Spor kanalında dün akşam yayınlanan ''Bülent Yüksel ile Yüz Yüze'' programına yaptığıaçıklamalarında, başkanlık süresince çok cesaretli işler yapmadıklarını belirtirken, ''Zamanı geldiğinde görevi devredeceğim ve sonraki arkadaşıma bırakacağım mali tablo, net ve güzel olacak. Tabii ki hatalarım oldu, hata yapmamak için hiçbir icraat yapmamak lazım. Benim hesaplarımda daima bir oran vardır, her 10 icraatın 7'sini müsbet yapabilirsen, başarılısındır. Ben başarılıyım. Ben yapabildiğime inanıyorum'' dedi.

TOKİ'nin Galatasaray için Seyrantepe'de yapacağı stadı 18 ayda tamamlayıp tamamlayamayacağı konusunda, ''Türk müteahhitler Türkmenistan'da 30'ar bin kişilik statları 8 ayda bitiriyor. Bugünkü teknolojiyle 52 bin kişilik stat 15-18 ayda biter'' derken, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın statlarının da devlete ait olduğuna dikkat çekerek, ''İleride çıkacak yasa sayesinde kulüpler bu statların sahibi olabilecek. Mecidiyeköy ile Seyrantepe değer açısından kıyas kabul etmez deniyor. Ancak, Ali Sami Yen Stadı'nın restorasyonu için 10 yıl geri ödemeli 100 milyon dolar daha borçlanıp kredi kullansaydık daha iyi mi olacaktı. Seyrantepe dağbaşı değil. Herkes ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ileride görecek'' ifadelerini kullandı.

Teknik direktörleri Erik Gerets'i , ''Çok düzgün, dürüst bir insan'' olarak nitelendiren Canaydın, kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'ın hiçbir zaman Gerets'le ilgili aşırı menfi düşünmediğini kaydederken, şöyle konuştu: ''Sözleşmesini uzatmadık, 'Niye uzatmadınız?' dediler. Sonra sözleşmesini uzattık, 'Nasıl uzattınız?' diyorlar. Aramızdaki anlaşmamızda 'İkinci olamazsak sözleşme fesih olur' diye bir madde yok. İnanıyorum ki o da zaman içinde takdir edilecek.''

10.03.2007


 

Dopingli sporcu azaldı

Türkiye'de doping yapan sporcuların oranı, yüzde 1,5'tan yüzde 0.75'e düştü. Başbakan Yardımcısı Şahin, sporcuların doping kontrol raporlarını bizzat inceliyor.

Türkiye'de doping yapan sporcu oranının, son üç yılda yüzde 1.5'tan, yüzde 0.75'e düştüğü bildirildi. Alınan bilgiye göre, Türkiye'de, 2003 yılında 668 sporcudan numune alındı ve 10 sporcunun doping yaptığı anlaşıldı. Bu sporcuların tüm sporcular içindeki oranı yüzde 1.50.

2004 yılında ise 1508 sporcudan numune alınırken bunlardan sadece 28'i dopingli çıktı. Oran, yüzde 1.85 e yükseldi. 2005 yılında 2416 sporcudan alınan numunenin 40'ında doping maddesine rastlanırken. Oran, yüzde 1.65'e geriledi. 2006'da ise alınan radikal önlemler sonucu 3715 sporcudan alınan numunelerin sadece 28'i dopingli çıktı. Oran, yüzde 0.75.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sporcuların doping raporlarını bizzat incelediğini, raporunu görmediği sporcunun uluslararası yarışmalara katılmasına izin vermediğini hatırlattı.

Türkiye'deki dopingli sporcu sayısının AB ülkelerinin çok altında kaldığı ifade edilerek; bunun, 2008 ve 2009 yılında bazı uluslararası spor organizasyonlarının Türkiye'de yapılmasına karar verilmesinde de etkili olduğu kaydedildi.

10.03.2007


 

F.Bahçe 3 puana hasret

Fenerbahçe ile Konyaspor takımları bugün yapacakları maçla birlikte ligde 18. kez karşı karşıya gelecek. FB Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Aytekin Durmaz yönetecek.

Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. Birinci Lig'de ilk kez 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve şimdiye dek Fenerbahçe ile toplam 17 lig maçında karşılaşan Konyaspor, sarı-lacivertli takım karşısında sadece 1 kez galip gelebildi.

17 MAÇTAN 16'SINDA GALİP

Fenerbahçe, rakibiyle yaptığı 17 lig maçından 16'sını kazanırken, sadece 2004-2005 sezonunda, şampiyonluğu ilan ettikten sonraki son maçta deplasmanda 4-2 yenildi. Fenerbahçe'nin toplam 56 golüne, Konyaspor 19 golle cevap verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maçı Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Konyaspor, İstanbul'da daha önce 8 lig maçında karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, evindeki tüm maçları kazanırken, 29 gol attı, kalesinde 6 gol gördü

10.03.2007


 

Efes'in ULEB'de ümidi kalmadı

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde, 2. tur gruplarında 4. hafta mücadeleleri de tamamlanırken, 4. maçından da yenilgiyle ayrılan Türk temsilcisi Efes Pilsen, playoff çeyrek finaline yükselme şansını tamamıyla yitirdi.

(F) Grubu'nda yer alan ve playoff çeyrek finaline kalma şansı mucizelere bağlı olan Efes Pilsen, 4. maçında, Yunanistan'da yenildiği Panathinaikos BSA Atina'ya, bu kez İstanbul'da, 4. periyottaki kötü oyunla yine teslim olurken, 4 puanla son sıradan kurtulamadı. Türk ekibinin, Euroleague'e girdiğinden bu yana en kötü performansını bu sezon sergilemesi dikkati çekiyor.

2. turun 4. hafta maçları sonunda, 8 puanla İspanya'dan (D) Grubu'nda TAU Ceramica Vitoria ve 7 puanla (G) Grubu'nda Unicaja Malaga, yine 8'er puanla (E) Grubu'nda Rusya'dan USH CSKA Moskova ve (F) Grubu'nda da Yunanistan'dan Panathinakios BSA Atina, lider durumda bulunuyor. Unicaja Malaga dışındaki 3 grup lideri, maçların bitimine 2 hafta kala playoff çeyrek finaline yükselmeyi garantilerlerken, bu 3 takıma (F) Grubu ikincisi İspanya'nın Winterthur FC Barcelona takımı da katıldı.

10.03.2007


 

Aziz Yıldırım'a tazminat dâvâsı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, federasyon ve şahsı hakkında yaptığı açıklamalar dolayısıyla 2 ayrı tazminat davası açtı.

Kıran, ''www.ligtv.com.tr'' internet sitesine yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım'ın, ''Tabii bu komplonun içinde Tahir Kıran dışında başka hain Fenerliler de var. Aziz Yıldırım düşmanlığı uğruna bunu yapanlar da var'' şeklinde açıklamasındaki ''hain'' ve ''komplo'' kelimelerinden dolayı tazminat davası açtığını, ''federasyonun kirli ve pisliğe batmış olduğu'' şeklindeki açıklamasından dolayı da başka bir tazminat davası açtığını söyledi.

10.03.2007


 

Roberto Carlos Real'i bırakıyor

Real Madrid'in Brezilyalı oyuncusu Roberto Carlos, bu sezon sonunda 11 yıllık kulübü Real Madrid'den ayrılacağını açıkladı.

Türkiye'de de sık sık Fenerbahçe'ye transfer olacağı yönündeki iddialarla gündeme gelen Carlos, 11 yıllık Real Madrid serüvenine son vermenin zamanının geldiğini söyledi. Artık yeni projelere yelken açacağını kaydeden Carlos, ''Hiç bir şey kazanılmadan geçen üst üste 3 yıl, beni bu karara götürdü. Benim bu kulüpteki zamanım doldu'' dedi.

Brezilya Milli Takımı'nın eski oyuncularından olan Carlos, 1996 yılında Inter Milano'dan Real Madrid'e transfer olduğu günden bu yana takımın kilit oyuncusu oldu ve takımına 3 Avrupa kupası, 2 Dünya Kulüpler Kupası ve bir çok lig liderliği getirdi. Real Madrid'de forma giyen tüm yabancı uyruklu oyuncular içinde en fazla maça çıkan oyuncu olan Carlos, lig maçlarında kulübü adına toplam 45 gol attı.

10.03.2007


 

Çeyrek finalde eşleşmeler belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. 2. tur rövanş maçlarının tamamlanmasının ardından dün Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan kura çekiminde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri yapıldı.

Grup müsabakalarında Galatasaray ile aynı grupta yer alan iki takım FC Liverpool ve PSV Eindhoven çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Çeyrek final ilk maçları 3-4 Nisan, rövanş karşılaşmaları ise 10-11 Nisan tarihlerinde, yarı final ilk maçları 24-25 Nisan, ikinci maçları ise 1-2 Mayıs'ta oynanacak. Çeyrek final eşleşmeleri şöyle: AC Milan (İtalya)-Bayern Münih (Almanya), PSV Eindhoven (Hollanda)-Liverpool (İngiltere), AS Roma (İtalya)-Manchester United (İngiltere), FC Chelsea (İngiltere)-Valencia (İspanya). Yarı final eşleşmeleri ise şöyle: Chelsea-Valencia maçının galibi PSV Eindhoven-Liverpool maçının galibiyle AS Roma-Manchester United maçının galibi ise AC Milan-Bayern Münih maçından zaferle ayrılan takımla yarı finalde karşılaşacak.

10.03.2007


 

Hiç yakışmadı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, bir süre önce kulüp üyeliğinden ihraç edilen eski yönetici Sadettin Saran ile ATV'den canlı yayınlanan "Santra" programında oldukça sert denilebilecek bir tartışmaya girmesi hiç hoş olmadı. 4 yıl önce Fnerbahçe'ye transfer edilen ve takıma hiç katkısı olmadığı için gönderilen golcü Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh'in transferindeki bazı detaylar ortalığı karıştırdı.

BU İFADELER YAKIŞMADI

Başkan Aziz Yıldırım'ın, ''Bu transferde 800 bin doları Sadettin Saran mı aldı?'' sorusuna cevap vermeyişini eleştiren Saran, Aziz Yıldırım'a, ''Adam olan çıkar der ki: (Parayı aldı veya almadı?) Parayı aldı mı, almadı mı? Aziz Bey, bu soruya cevap vermedi. Fenerbahçe Başkanı açık konuşmalı adam gibi konuşmalı'' dedi. Yıldırım'ın Saran'ın bu sözüne ''Kimin adam olup, olmadığını bütün Türkiye bilir'' şeklinde cevap verdi. Yıldırım, Saran'ın böyle konuşması halinde programı terkedeceği tehdiden bulundu.

2009'DA GÖREVİ BIRAKIYOR

Geçen yıl şampiyonluğun kaybedilmesinden sonra başkanlık görevinden ayrılan ve daha sonra camianın büyük ısrarları sonucunda tekrar başkan olan Yıldırım, kendisinden sonra bu koltuğa oturacak isimleri de kamuoyuna açıkladı. Yönetim kuruluyla 2009'daki kongreye kadar görev belirten Yıldırım, kongreye gelindiğinde istediği şartlar oluşmuşsa, görevi bırakabileceğini ifade etti.

BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

Eski hakem Ahmet Çakar'ın "Bu şartlar nedir?" sorusu üzerine başkan Yıldırım şunları söyledi: ''Bizim bugüne kadar yaptığımız mücadeleyi, yapabilecek insanlar gelsinler aday olsunlar, onlardan bir arkadaş da bu işi alsın, devam ettirsinler. Arkadaşlar hazır. Şu andaki yönetimdeki Ali Koç da var. Yönetimdeki diğer arkadaşlar da var. Mehmet Ali Aydınlar da var, Ferit Şahenk de olabilir veya onun dışında şu anda ismini söyleyemediğim aklıma gelmeyen arkadaşlar da olabilir.''

SARAN'I UNUTMAMAK GEREK

Başkan Yıldırım'ın gelecek yıllarda Fenerbahçe'nin başkanı olarak görmek istediği simalar gerçekten popüler isimler.

Ali Koç şu an Yıldırım'ın yardımcısı. Ayrıca Koç grubunun önemli yöneticisi durumunda. Ferit Şahenk ise Doğuş Holdingin yönetim kurulu başkanı. O da genç ve özellikle futbolu çok seviyor. Mehmet Ali Aydınlar, Ali Şen'in başkanlık yaptığı dönemde en güvendiği isimlerden biri. Acıbadem Hastanelerinin sahibi. Yönetici tecrübesi de var. Bu isimlerin yanında Sadettin Saran'ı unutmamak gerekir. Kulüpten ihraç kararına temyizde itiraz edecek. Olumlu bir karar çıkması halinde 2009'daki kongrede adaylığını koyacak. Fenerbahçe kongre üyeleri bu genç kuşak başkan adaylarından hangisini başkan yaparsa yapsın, kulübün ekonomik değerler açısından daha da büyüyeceği kesin gibi görünüyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

10.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004