Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat’ta tarihî gün

Irak’ta Güvenlik Konseyinin daimi üyeleriyle komşu ülkelerin katıldığı toplantı, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari tarafından resmen açıldı. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, oturumdaki yerini almadan önce heyet üyelerinin ellerini sıktı.


Bağdat’ta havan topuyla açılış

Irak’ın başşehri Bağdat’ta, Irak’a komşu ülkeler konferansının yapıldığı binaların yakınında havan topu saldırısı düzenlendi. Görgü tanıkları, Yeşil

Talat: Birleşsek dağları deleriz

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Azerbaycan’ın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ konusunda haklı olduğunun çok açık olduğunu, aynı şekilde Kı


  Müslümanlar, Kurtuba Camiinde ısrarlı

İspanya’daki İslâm Konseyi, ülkenin güneyindeki Kurtuba kentinde bulunan ve şu anda sadece Katoliklerin ibadetine açık olan Kurtuba Katedrali ve Camiinin Müslümanların da ibadetine açılmasını sağlamak için bir komisyon kurulmasını önerdi.


  Saddam’ın yargıcı İngiltere’ye sığınıyor

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’e idam cezası veren hakim, İngiltere’ye sığınma talebinde bulundu. El Cezire’de yer alan habere göre Iraklı Kürt azınlıktan olan hakim Rauf Abdülrahman, İngiltere’ye ailesi ile birlikte politik sığınma için başvurdu.


  Chavez, Bush’un gölgesi gibi

ABD Başkanı George Bush ile aynı anda Güney Amerika ülkelerini ziyarete çıkan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bush’a bu sefer de “siyasî kadavra” diye yüklendi.


  Halilzad: İran ile doğrudan görüşebiliriz

ABD’nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, ABD’nin İran’la doğrudan görüşmeler yapabileceğini ifade ederek, “İran’la ikili bir görüşmenin faydalı olacağına kanaat getirirsek buna hazırlanır ve görüşürüz” dedi.


  ‘ABD İran’a saldırırsa, Tahran da Bakü’yü işgal edecek’

ABD’nin İran’a saldırı senaryoları tartışılırken, Ermeni politika uzmanı Levon Melik Shahnazaryan önemli kaynaklardan edindiğini iddia ettiği bilgiye göre Tahran’ın da Bakü’yü işgal edeceğini illeri sürdü.


  Filipinler hükümetinden Müslümanlara muhtariyet teklifi

Filipinler’deki en büyük gerilla grubu, Moro İslâmî Kurtuluş Cephesi (MİKC) örgütünün lideri El Hac Murad, Filipin hükümetinin, ülkenin güneyinde yaşayan Müslümanlara kendi geleceklerini belirleme hakkı vermeyi teklif ettiğini öne sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004