Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

100 zengin, 14 milyon yoksula bedel

Forbes Dergisi’nin ‘Dünya Zenginleri’ araştırmasını değerlendiren ekonomist Mustafa Sönmez, araştırmanın, en zengin 100 Türk’ün gelirinin, en yoksul kesimi oluşturan 14 milyon insanın gelirine bedel olduğunu gösterdiğini belirtti.


Cari açık Ocak’ta 2.2 milyar dolar

Merkez Bankası verilerine göre, geçen yıl Ocak ayında 2 milyar 240 milyon dolar olarak gerçekleşen cari işlemler açığı, bu yıl aynı ayda yüzde 0.4 art

Buğdayda hastalık uyarısı

Adana’da, buğdayın başak vermeye başlamasıyla birlikte ‘’sarı pas’’ ve çiftçilerin ‘’mantar’’ olarak tanımladığı ‘’septoria’’ hastalıklarının görülmey


  Maden ruhsatında yüzde 20 artış

Maden için 1994-2004 yılları arasında ortalama 5 bin 528 arama ruhsatı başvurusu yapılırken, geçen yıl bu sayı 18 bin 208 oldu.


  İthal meyveler el yakıyor

Konya’da vatandaşların talepleri doğrultusunda yurt dışından ithal edilerek pazar ve marketlerde yerini alan meyveler, fiyatlarıyla el yakıyor.


  Nuhoğlu: İpek yolunu yeniden oluşturmalıyız

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Tarihi İpekyolu’nun yeniden oluşturulmasına ihtiyacımız var” dedi.


  Gümrüklerde kaçak eşya

Gümrük ve Muhafaza başmüdürlükleri tarafından Şubat ayında yapılan 200 operasyon sonucunda, 91 milyon YTL’lik bölümü uyuşturucu madde olmak üzere, toplam 109 milyon 476 bin YTL’lik kaçak eşya ele geçirildi.


  Çilekçiler sezona keyifli başladı

Çilek üretiminde önemli yere sahip olan Mersin’in Silifke ilçesinde 14 bin dönümlük alandan 56 bin ton ürün elde edilmesi hedefleniyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004