Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Oktay Ekşi: Genelkurmayın yaptığı yanlış

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi: “Akreditasyonun yanlışlığına tipik örnek aransa, Genelkurmay'ın yaptığından daha iyi bir örnek bulamayız. ‘O beni eleştirdi’ diye bazı basın kuruluşlarının, o kuruluşun düzenlediği programları izlemesine izin vermemek kesinlikle yanlıştır.’’


Siyasî demeç olmaz

Andıç tartışmalarını değerlendiren Savunma dergisi Jane’s Defense Weekly’nin Türkiye temsilcisi ve savunma uzmanı Lale Sarıibrahimoğlu “Demokrasilerde

Kadın haklarında çifte standarda tepki

Yeni Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi, kadın haklarını savunduğunu iddiasındaki bir kesimin çifte standart uygulamaya devam ettiğin


  Arınç: Tercihe saygı insanlık gereği

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Atatürk büstüne çelenk koyan başörtülü kadına haşin, korku dolu bakışlar olduğunu hatırlatarak, “Bayanların tercihleri konusunda onlara saygı göstermek aynı zamanda insan olmanın da bir gereğidir” dedi.


  İslâm dininde kadın hakları sorunu yok

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İslâm dininde kadın hakları sorunu olmadığını, ancak İslâm coğrafyasında kadın hakları sorunu olduğunu belirtti.


  ‘Beni de yargıla 301’e takipsizlik

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç ile 4 partilinin, kendileri hakkında yaptıkları suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.


  Sarıhan: Andıç basına tehdit

Mazlumder Genel Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Sarıhan, son andıç olayının basın örgütlerine yönelik açık bir tehdit niteliğinde olduğunu belirtti.


  Bingöl ve Çorum’da deprem

Bingöl’de 4.7 büyüklüğünde Çorum da ise 3.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.


  Eğitim hâlâ eşitsiz

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, OKS’nin kaldırılacağı ve yerine eğitimde eşitlik sağlaması umulan Seviye Tespit Sınavı’nın uygulanmasıyla ilgili olarak, “Bunlar öze dair değişimler değil. Sistemin oluşturduğu eşitsizlik ortadan kaldırılmalı” dedi.


  3 sınıfta notlar kalkıyor

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden ‘’İlköğretim 1., 2. ve 3. sınıflarda notu kaldırıyoruz’’ dedi.


  Sigara ve uyuşturucu karşıtı kampanya

Türkiye Kamu-Sen, ‘’Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme’’ sloganıyla gençlere yönelik sigara ve uyuşturucu karşıtı kampanya başlattı.


  Hollanda’da Risâle-i Nur Konferansı

Şükran Vahide’nin sunacağı “İslam, Batı ve Risâle-i Nur” başlıklı konferans 16 Mart 2007 tarihinde, Rotterdam İslam Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilecek.


  Kuraklık asıl şimdi korkutuyor

Çukurova’da baharın başladığı bugünlerde buğday filizlerinin büyümesi, buna karşın istenilen yağışların olmaması sebebiyle üreticilerin endişeli olduğu bildirildi. Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Ayhan Barut, önümüzdeki günlerde yağmur yağmaması ya da yetersiz yağmasının, buğday dahil hemen tüm ürünler için sıkıntı oluşturacağını söyledi.


  Çocuklardan sevgi mesajı

Çanakkale’de çocuklar, düzenledikleri makarna partisiyle dünyaya sevgi mesajı gönderdi.


  Kyoto çözüm değil

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Kyoto Protokolü’nün küresel iklim değişikliğine çözüm getiremeyeceğini, çevre sorunlarının parçacı ve mekanist yaklaşımlarla ele alınmaması ve dünyanın yaşadığı ekolojik krizin çözümünde bütünleşik yaklaşımların temel alınması gerektiğini açıkladı.


  ‘Beyaz önlük’ meydanlara iniyor

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, 14 Mart çarşamba günü tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek ‘’Beyaz G(ö)rev’’, dolayısıyla vatandaşların zorunlu olmadıkça sağlık talebinde bulunmamasını istedi.


  Gaffar Okkan suikastı dâvâsında karar

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun öldürülmesi olayına katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 5 sanıktan biri müebbet, 3 sanık ise toplam 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 1 sanık ise beraat etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004