Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Çankaya sürecinde demokrasi zedelenmesin

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, siyasetin yapıldığı yerin mahkeme değil, sandık olduğunu dile getirerek, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde demokrasinin zedelenmemesi gerektiğini söyledi. Siyasetin “gerilim, düşmanlık, husumet” üretemeyeceğini dile getiren Ağar, “Ülke insanı demokrasi dışı bir müdahaleyle karşılaşmayacaktır. Bunun yolu siyaset yapmaktır” dedi.

Ağar, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Sheraton Otelinde düzenlediği ‘’gündem’’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, gerilim üzerinden siyaset yapmanın artık sona erdiğini kaydetti. Siyasetin ‘’gerilim, düşmanlık, husûmet’’ üretemeyeceğini dile getiren Ağar, ‘’Ülke insanı demokrasi dışı bir müdahaleyle karşılaşmayacaktır. Bunun yolu siyaset yapmaktır’’ dedi.

Siyasetin yapıldığı yerin ‘’mahkeme değil sandık’’ olduğunu dile getiren Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde demokrasinin zedelenmemesi gerektiğini söyledi.

Merkez sağın birleştirilmesiyle ilgili olarak ‘’İnsanlar yukarıdan oturup ne sağı ne de solu birleştirebilir. Bu bitti. Buna millet karar verir’’ diyen Ağar, ‘’Benim saklayacak bir şeyim yok. Geçenlerde Mesut Yılmaz ile oturup görüştük uzun uzun. Her 15 günde bir sayın Demirel ile de oturup görüşüyoruz’’ dedi.

Ağar, DYP dışında söyledikleri akılda kalan başka bir partinin olmadığını savundu.

Irak’ın Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunu dile getiren Ağar, bu meselede üst düzey makamların farklı şeyler söylemesinin millette kaygı oluşturacağını belirtti.

‘’Bölgede hiç bir oluşum Türkiye’ye rağmen yaşayamaz. Denemek isteyen buyursun denesin’’ diyen Ağar, ‘’Sayın Baykal, bizim açıklamalarımızla ilgili ‘Ağar Diyarbakır’ı mı vermeye çalışıyor’ diyor. Ben Diyarbakır’ı vermeye değil, Musul’u almaya çalışıyorum’’ diye konuştu.

Ülkede istikrar olsaydı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ‘’çok bilinmeyenli denklem haline dönüşmeyeceğini’’ kaydeden Ağar, iktidara geldiklerinde AB sürecini yeni bir çerçeveyle hızlandıracaklarını söyledi.

“TEK ÇATI DYP”

Mehmet Ağar, parti genel merkezinde Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ni kabulü sonrasında gazetecilerin eski Başbakan Mesut Yılmaz’la buluşmasına ilişkin sorularını cevaplandırırken ise “Her türlü diyaloğa açığım. Herkesle görüşüyorum. Siyasette geçmişin tecrübeleri içerisinde çeşitli meseleleri bilen, bugün de ‘siyasî hırs ve talebin dışında olan’ kimselerle görüşüyorum” dedi. “Demokrat Parti formülü” ile ilgili soruları da cevaplandıran Ağar şöyle konuştu:

“Bir başka parti, üçüncü isim falan söz konusu olmaz. Buradaki tek çatı DYP’dir. Öyle zaman falan da söz konusu değil bir marka değişikliği için. Bu çerçeve içerisinde herkes bütünleşmenin katkısını yapmanın hevesi içindedir, arzusu içerisindedir. Burada ağırlıklı olarak da kişisel makam ve sandalye arzuları da bunun çok dışındadır artık. Çok geride kalmıştır. Türkiye sağlıklı bir yolda yürümektedir. Bu sağlıklı yolu yürüyen 4.5 senedir bu tabloyu yaşayan ve gerçekler üzerinden ciddî bir muhalefet sergileyen ve halk nezdinde karşılığı olan bir çizgiyi takip ede ede geldik. Merkez sağ bir duruştur, merkez sağ bir tavırdır, bir kararlılıktır. Bunun bütün kodlarını yerli yerine oturtan bir çizgiyi yaşayarak geldik. Ve bugün gelinen noktada bu hizmeti en iyi taşıyan parti olarak bunun karşılığını da görüyoruz. Ve burada siyasetin arzuladığı bütünleşmeler konusundaki pozisyonumuzu hep muhafaza ederek geldik.”

“SİYASETİ MİLLET TANZİM EDER”

Artık siyaseti milletin tanzim ettiğini, siyaset tepeden tanzim devirlerinin geride bıraktığını vurgulayan Ağar, “Bu noktada katkısı olanlarla bu konuda taşın altına el koymaktan da çekinmiyorlar. Biz de her türlü ön yargıdan uzak belli temelleri, ilkeleri olan, politikada belli duruşları olan, yapısı olan çizgiyi de muhafaza ederek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yeni Asya / ANKARA

14.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Çankaya sürecinde demokrasi zedelenmesin

  Tahrikler boşa çıkarılmalı

  DTP Mardin İl Başkanı tutuklandı

  Yargıtay’ın iş yükü ağır

  Acaristanbul’a yıkım kararı

  Laiklik baskı aracı olmasın

  Prof. Dr. Yayla hakkında dâvâ açıldı

  Bağış: Tasarı kabul edilirse ilişkiler baltalanır

  Türkiye-AB ilişkileri Antalya’da tartışılacak

  Erdoğan’a diyalog ödülü

  Doğu Anadolu sallanıyor

  Bir doktora 3 bin hasta

  Hedef, iyi yönetici, iyi STK

  Yeşil kartlılara eğitim

  OKS’ye başvurular, 26 Mart’ta başlayacak

  Kaskodan para almak için kaza yaptılar

  Sınır ötesine ABD yine ‘hayır’ dedi

  Hekimlerin buruk bayramı

  Mektuplar rota değiştirdi

  Asi Nehrine asma köprü

  Ekmekleri zirvede

  Hayvanlar âleminden şaşırtan gerçekler

  Satılık kuş cenneti

  Meke Gölü kurtulacak mı?

  Öğrenciler dişlerine bakmıyor

  Anne sütüne eşdeğer bir besin yoktur

  Ucuz oyuncaklar tehlike saçıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004