Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz endişesi büyüyor

Faiz oranlarının yükselmesinin, özellikle 2007 yılında faiz giderlerinin önemli oranda artmasına yol açacağını bildiren Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 2006’yı olumlu etkileyen bir defalık tedbirlerin, 2007 yılında aynı düzeyde gerçekleşmeyecek olmasının bütçe performansına olumsuz etkide bulunacağını belirtti.


Ücretlerde vergi kaçağına son

Maliye Bakanlığı ücretlerdeki vergi kaçağının sona erdirilmesi için, muhtasarda ‘’bordrolu beyan’’ dönemine geçmeye hazırlanıyor.

Yabancı sermaye girişi Ocak’ta hızlandı

Doğrudan Yabancı Sermaye, 2007 yılına hızlı girdi. Türkiye’ye doğrudan Yabancı Sermaye girişinin, Ocak 2007’de rekor artışla 6 milyar doları bulduğu ö


  Memurun satın alma gücü geriledi

KESK tarafından yapılan araştırmada, ‘’Son bir yılda kamu çalışanlarının alım gücünde gerileme yaşandığı, bunun en çok sebze-meyve fiyatları karşısında hissedildiği’’ ileri sürüldü.


  PTT çalışanları bunu hak etmiyor

Memur-Sen Konfederasyonu üyesi Birlik Haber – Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, dünyanın hiçbir ülkesinde nüfusa paralel olarak ülkemizdeki PTT çalışanı sayısı gişe memuru, veznedar ve dağıtıcılar olmak üzere bizden daha az sayıda çalışan tek bir ülke olmadığını belirterek, acilen 10 bin kadro verilmesini istedi.


  Gübre zammı çiftçinin sabrını taşırdı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, gübre fiyatlarında son bir yılda yüzde 23 ile yüzde 49 arasında artış olduğunu belirterek, ‘’Gübre fiyatlarındaki artış çiftçinin sabrını taşırdı’’ dedi.


  Güneydoğu’nun ihracatına AB dopingi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelere yapılan ihracat, bu yılın ilk 2 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,72 arttı.


  İşsizlik oranı Aralık’ta yüzde 10.5

İşsizlik oranı Aralık döneminde yüzde 10.5’e geriledi. İşsiz sayısı 2.6 milyon kişi olurken, işgücüne katılma oranı yüzde 47.5’e yükseldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004