Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargı 301’de Meclisi bekliyor

Yargı, TCK 301. maddenin değiştirileceğine yönelik çalışmaların sonucunu bekliyor. Gazeteci yazar İrfan Uçar hakkında 301. madde kapsamında açılan davaya bakan Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık avukatının 301. maddenin anayasaya aykırılık talebini “301 üzerinde yapılan değişiklik çalışmaları” sebebiyle kabul etmedi.


Ağar: Demokrasilerde kişiye sadakat yemini olmaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Maltepe Üniversitesinde düzenlenen “Gençlik, Demokrasi ve Siyaset’’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, konferansın b

Meclis heyetinden internet kafede inceleme

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi amacıy


  Babacan: Dünyanın gözü üzerimizde

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili sürecin, dünyanın dört bir yerinde yakından izlendiğini’’ söyledi.


  “Yılmaz’ın kişisel talebi söz konusu olmamıştır”

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mesut Yılmaz’la ‘’Merkez Sağ’da birlik’’ konusunu tartıştıkları görüşmede, Yılmaz’ın ‘’kişisel herhangi bir talebi ve değerlendirmesinin söz konusu olmadığını’’ bildirdi.


  TBMM onur ödülü Doğramacı’ya

Bu yılki Onur Ödülünün Prof. Dr. İhsan Doğramacı’ya verileceğini belirten TBMM Başkanı Bülent Arınç, ayrıca, 47 kurum ve kişiye ‘’Üstün Hizmet Ödülü’’ verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.


  Çankaya sürecinde son bir ay

Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanının seçilme takviminin başlamasına 1 ay kaldı.


  “İkna çabalarımız ABD’de sonuç verdi”

Washington’da temaslarını sürdüren TBMM heyetinde yer alan AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Türkiye’nin ikna çabaları sonucu, ABD Temsilciler Meclisinde bekleyen sözde Ermeni soykırımı tasarısını destekleyen üyelerden ikisinin, imzalarını geri çektiğini bildirdi.


  AKP, vekillere “adayları” sordu

AKP, teşkilatına gönderdiği ankette cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak bazı partililerle ilgili görüş sordu. ‘


  Diyanet’in yanına yeni cami

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, başkanlık binası yanında cami yaptıracaklarını bildirdi.


  250 bin şehide, 250 bin hatim

Anadolu Gençlik Dergisi (AGD) İstanbul Şube Başkanı Ömer Fuat Günday, Çanakkale şehitleri için 250 bin hatim kampanyası başlattıklarını ve herkesten katılım beklediklerini ifade etti.


  Güler: Sorun; cehalet, yoksulluk, bürokrasi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’de insanların önündeki en büyük sorunun bürokrasi olduğunu ifade etti. Güler, Türkiye’nin gelişmesinin, mazeret, bahane ve şikâyet kelimelerini lügatından çıkararak, planlama ve koordinasyon kelimelerini eklemesine bağlı olduğunu söyledi.


  İSKİ'nin yeni patronu Vural

Şirinevler’de 5 yaşındaki Dilara’nın rögara düşerek feci bir şekilde hayatını kaybetmesinin ardından görevden alınan İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur’un yerine Mevlüt Vural getirildi.


  Emin Şirin'den Topbaş'a mektup

Genç Parti (GP) İstanbul Milletvekili Emin Şirin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ‘’açık mektup’’ gönderdi.


  Başesgioğlu: Yoksulluk her yerde tehdit oluşturur

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ihtiyaçların karşılanması yönünde verilecek mücadele için, her ülkenin kendi içinde olduğu gibi uluslararası düzeyde de uyumlu bir çabaya gerek duyulduğunu anlattı.


  Hıristiyan heyetin imam atamasına tepki

Batı Trakya’da 240 imamın istihdam edilmesini öngören yasanın Yunanistan Parlamentosu’nda kabul edilmesiyle ilgili konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mustafa Dündar, atamaların azınlığın dışında bir heyet tarafından yapılmasının Lozan Antlaşması’na aykırı olduğunu belirtti.


  Marmaray’da dev adım

Marmaray Projesi’nde ilk tüpü yerleştirme aşamasına geldiklerini bildiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “İlk tüpün yerleştirilmesi, köstebek olarak ifade edilen TBN makinelerinin denizin altında tünel açmasından sonraki en önemli aşama” dedi.


  Çocuklara sevgi adına baskı uygulamayın

Eğitimci Saliha Erdim, sevgi kavramının çocuklara karşı bir baskı aracına dönüştürüldüğünü söyleyerek anne-babaları uyardı: ‘Sevgi mutluluk vesilesidir. Sevgi adına baskı uygulayıp çocukları kendinizden uzaklaştırmayın!’


  Bu beldede içki ve kumar yasak

Kocaeli’de şehir merkezine 25 kilometre uzaklığı bulunan Acısu Beldesi’nde 40 yıl önce 1967 yılında köydeki ihtiyar heyet tarafından konulan içki ve kumar yasağını belde halkı sürdürüyor.


  57 yıl ehliyetsiz kamyon kullandı

Fransa’nın Nantes şehrinde, 57 yıldır ehliyetsiz otomobil kullanan 78 yaşındaki bir sürücüye, 3 ay tecilli hapis cezası verildi. İhtiyar sürücü, geçen Ocak ayında otoban korkuluğuna çarpması sonucu yakayı ele verdi.


  Kalaycılığa çelik tencere darbesi

Kalaycılık mesleği, çelik tencere kullanımının yaygınlaşması ve bu işle uğraşanların sayısının her geçen gün azalmasıyla bitme noktasına geldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004