Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ücretlerde vergi kaçağına son

Maliye Bakanlığı ücretlerdeki vergi kaçağının sona erdirilmesi için, muhtasarda ‘’bordrolu beyan’’ dönemine geçmeye hazırlanıyor.

Özel sektörde, ücretlerin gerçek rakamların altında tutulmasıyla gelir vergisi kaybına yol açıldığını göz önünde bulunduran, Maliye Bakanlığı harekete geçti. Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünün üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeyle, muhtasarda toplu beyan dönemi sona erecek.

Bu çerçevede önce bir Uygulama Tebliği çıkarılacak. Bu Tebliğe paralel muhtasar beyannamenin şekli ve içeriği değişecek.

Muhtasar beyannamede halen sadece toplam çalışan sayısı, toplam matrah ve toplam vergi stopajı bilgisine yer veren işverenler, yeni düzenlemenin ardından ücretlilerin tek tek bordro bilgilerini de beyannameye ekleyecek. Bu bilgiler, VEDOP sistemine de yüklenecek.

İkinci aşamada, söz konusu bilgilerin doğruluğu sorgulanacak. Ücretlilerin banka bilgilerinin de yardımıyla, muhtasar beyannamede yer alan ücretlerin doğru olup olmadığı çapraz kontrollerle araştırılacak.

ÜCRETLİNİN AYLIK ORTALAMA VERGİSİ 175 YTL

Bu arada Vergi Politikaları Genel Müdürlüğünün yaptığı bir araştırmaya göre, ülkede 7,5 ile 8 milyon arasında ücretliden gelir vergisi stopajı kesiliyor. 2006 yılında çalışanlara ödenen ücretlerden ortalama 1.975 YTL gelir vergisi kesildi. Bu rakam, 2006 yılında 2.100 YTL olarak belirlendi. Böylece 2005’de ücretliler her ay ortalama 164,6 YTL, 2006 yılında ise her ay ortalama 175 YTL gelir vergisi ödedi.

/ ANKARA

16.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faiz endişesi büyüyor

  Ücretlerde vergi kaçağına son

  Yabancı sermaye girişi Ocak’ta hızlandı

  IMF’den harcama uyarısı

  Memurun satın alma gücü geriledi

  PTT çalışanları bunu hak etmiyor

  Gübre zammı çiftçinin sabrını taşırdı

  Güneydoğu’nun ihracatına AB dopingi

  İşsizlik oranı Aralık’ta yüzde 10.5


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004