Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz ve kura dikkat

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Danışmanı Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu, Türkiye’de yüksek faiz ve kura dikkat çekerek, yaklaşık 70 milyar dolar düzeyinde olan sıcak paranın da etkisi ile global piyasalarda yaşanan dalgalanmanın Türkiye’yi geçmiş yıllara oranla daha fazla etkileyeceğini söyledi.


Bankalar ‘faiz’ zengini oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye’de bankacılık sektörünün toplam aktiflerinin, 2006 yılı sonu itibarıyla 499,7 milyar YTL sevi

Tüketici kredileri 47.3 milyar YTL’ye çıktı

Tüketici kredileri, 9 Mart itibarıyla 266,7 milyon YTL artarak 47 milyar 329,3 milyon YTL’ye çıktı. Söz konusu krediler, 2 Mart tarihi itibarıyla 47 m


  Hazine’den 3,6 milyar YTL iç borç ödemesi

Hazine, gelecek hafta 3 milyar 574 milyon YTL iç borç ödemesi yapacak.


  Piyasada nakit sıkıntısı artıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen İç Piyasa Anketi, piyasaların en çok nakit sıkıntısı çektiğini ortaya koydu.


  İşsizlik parası değil, istihdam artışı lazım

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki kaynağa ‘’işsizin parası’’ demenin popülizm ve gerçek dışı olduğunu savunarak, ‘’Bu öneriye karşı çıkanlar demek ki, istihdam diye bir sorundan, artan suç oranlarından habersiz veya önemsemiyor’’ dedi.


  Kapasite kullanımı Şubat’ta yüzde 80,3

İmalat sanayinde kapasite kullanımı, Şubat ayında yüzde 80,3’e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İmalat Sanayinde Eğilimler 2007 Şubat Ayı Sonuçlarını açıkladı.


  Tarım ürünlerinde ilâç kalıntısı uyarısı

Rusya Federal Bitki Koruma ve Veterinerlik Dairesi (Rosselhoznadzor), Türkiye’den ithal edilen tarım ürünlerinde tarım ilacı kalıntılarına rastlandığını, ihlâllerin sistematik olması durumunda ise ithalatın sınırlandırılabileceği uyarısında bulundu.


  2 ayda 1.5 milyon turist geldi

Türkiye’ye gelen turist sayısı Şubat’ta yüzde 25.67 arttı. İki ayda gelen turistler 1.5 milyonu aştı.


  Açlık sınırı 624 YTL

Türk Harb-İş Sendikası, Şubat ayında açlık sınırını 624,02 YTL, yoksulluk sınırını ise 1.851 YTL 40 YKr olarak hesapladı.


  Arçelik’ten 324 milyon YTL kâr

Arçelik AŞ’nin, 2006’da konsolide net kârı bir önceki yıla oranla yüzde 25 artarak 324 milyon YTL olarak gerçekleşti.


  Kendi doğal gazımızı kullanacağız

Düzce’nin Akçakoca ilçesi açıklarında açılan kuyularda bulunan doğal gazın kıyıya taşınması için boru döşeme çalışmaları tamamlandı.


  Bütçe açığı 4 değil 5,2 milyar YTL

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), 2006 yılı bütçe açığının, Maliye Bakanlığınca açıklandığı gibi 3 milyar 995 milyon YTL değil, 5 milyar 205 milyon YTL olduğunu öne sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004