Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sosyal dokuda tahribat var

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Biz, geçmişimizde, kültürümüzde birbirimizin hukukuna saygı gösteren insanlarız. Böyle bir medeniyetten geliyoruz. Dâvâ ve ihtilâf sayılarının artması, sosyal dokumuzda tahribatın olduğunu gösteriyor” dedi.


Ya tamam, ya devam

The Economist dergisi, bu haftaki kapak konusunu, 50’nci yaşını kutlayan AB’ye ayırdı. Güney Kıbrıs’a limanlarını açmaması sebebiyle Türkiye’yle sekiz

Sağda birliğin adresi DYP

Başkent Araştırma Grubu tarafından 27 ilde toplam 4 bin 980 kişi ile yüzyüze yapılan “Türkiye Seçmen Eğilimleri Araştırması”na göre, iktidara alterna


  ‘Ah’larımızı duyan yok

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Filistinli tutsak milletvekillerinin eşleri vakfın gönüllüleri ve basın mensuplarıyla biraraya geldi.


  Bakan Pepe: Mahkeme kararlarına uyarız

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acarİstanbul’la ilgili mahkeme ve belediye kararının son derece açık olduğunu ifade ederek, “Bizim, Bakanlık olarak, herhangi bir kişiye veya kuruma baskımız söz konusu değil. Yapılan işlem son derece açıktır” dedi.


  Andıça uluslar arası tepki

Ulusal basın meslek kuruluşlarından sonra Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) de, Genelkurmay’ın gazetecileri sınıflandıran andıçını kınadı. EFJ, “Bütün basın kuruluşlarına eşit davranılmalı”; RSF, “Gazeteciler kara listelerle etkisizleştirilmemeli” dedi.


  AKP’den Baykal'a "bunalım" teşhisi

AKP, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde sık sık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan CHP lideri Deniz Baykal’a ‘bunalım’ teşhisi koydu.


  Royal: AB’nin Türkiye’yi reddetmesi hata olur

Fransız sosyalistlerinin devlet başkanı adayı Segolene Royal, AB’nin Türkiye’yi reddetmesinin hata olacağını söyledi.


  Aydın: Anketten haberim yoktu

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AKP’nin Cumhurbaşkanlığı konusunda düzenlediği anketten gazeteler aracılığıyla haberdar olduğunu, anketin hangi düşünceyle yapıldığını bilmediği söyledi.


  Ağar: Türkiye'nin gücü Ortadoğu’nun istikrarın teminatı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Türkiye’nin gücü, Orta Doğu’nun istikrarının teminatı demektir’’ demektir.


  En sıcak kış

ABD’de yapılan ölçümlere göre, geçtiğimiz kış, dünyada yüzyıldan uzun bir süredir yaşanan en sıcak kıştı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresinin internet sitesinde açıklanan ölçüm sonuçlarına göre, kayıtların tutulmaya başlandığı 1880’den bu yana, geçen Aralık-Şubat arasındaki dönem, dünyada yaşanan en sıcak kış oldu.


  Şehitlere saygı yürüyüşü

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 92. yıl dönümü kapsamında, şehitlere saygı için İstanbul’dan Gelibolu Yarımadası’na yürüyüş başlatan Savaş Altay, Gelibolu’ya ulaştı.


  Çanakkale Savaşları çok önceden planlanmış

Müttefik kuvvetlerinin Çanakkale Boğazı’nı donanmayla zorlayıp, geçme düşüncesinin aceleyle hazırlanıp uygulanan basit bir plan olmadığı kaydedildi.


  Ayakkabı dâvâsı AİHM’e gidecek

İzmir’de yaşayan kişi, bir mağazadan 175 YTL karşılığında aldığı ayakkabının koncundaki dikişlerin atması üzerine başlattığı hukuk mücadelesini AİHM’e taşıyacak.


  Depreme karşı eğlenceli eğitim

İlköğretim öğrencileri dağıtılacak yapbozlarla deprem eğitimini eğlenceli bir şekilde alacak. İlköğretim öğrencilerinin depreme karşı bilinçlendirilmesi ve eğitilmesini amaçlayan deprem eğitimi yapbozlarının yapımı tamamlandı.


  ‘Diyanet, Cumhuriyet projesi’

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Diyanet’in bütün zorluklara rağmen, kurulduğu günden itibaren hem kendi kimliği hem görev alanı açısından saygın bir kurum olduğunu belirtti.


  İlâçta dağıtım ağı tartışması

İstanbul ile birlikte toplam 7 ilde düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilâçların ele geçirilmesi, dikkatleri halk sağlığını yakından ilgilendiren ilâç satışı ve dağıtım ağı üzerine yoğunlaştırdı.


  Soluduğumuz hava internette

Çevre ve Orman Bakanlığının “ Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi” ile Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan vatandaşlar nasıl bir hava soludukları konusunda anlık verilere internet vasıtasıyla ulaşabilecek.


  Validen sel uyarısı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, kar birikintilerinin hızlı erimesi ve yağışların devam etmesi nedeniyle ciddi bir sel tehdidiyle karşı karşıya olduklarını bildirdi.


  35 milyon kişi sayıldı

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmalarında dün saat 11.00 itibarıyla nüfusun yarıya yakını sayıldı ve 35 milyon 307 bin 484 kişi kaydedildi.


  KKTC Dışişleri Bakanı Avcı: AB sözünü tutsun

KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Turgay Avcı, ‘’Kıbrıs Türk tarafının AB’den beklentisinin, 26 Nisan 2004’te aldığı kararının arkasında durarak, Kıbrıslı Türklere tercihli ticaret hakkı verecek Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nü bir an önce sonuçlandırıp uygulamaya koyması’’ olduğunu söyledi.


  Cuma Bozgeyik AKP’den ihraç edildi

Mimar Sinan Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik, AKP’den ihraç edildi. Anlattığı bir fıkra dolayısıyla hakkında soruşturma acılan ve çeşitli tartışmalara sebep olan Bozgeyik’in durumunu görüşmek üzere toplanan AKP İstanbul İl Disiplin Kurulu, oybirliğiyle Bozgeyik’in ihracına karar verdi.


  Ankara’da her yıl 4 bin rögar kapağı çalınıyor

Ankara’da her yıl 4 bin ızgara ve rögar kapağının yanı sıra trafik levhaları da çalınarak, hurdacılara satıldığı bildirildi.


  80’lik dedenin çalışma azmi

Kayseri’de, 80 yaşındaki Halil Eren, ilerleyen yaşına rağmen el üretimi örtü mesleğini sürdürerek gençlere örnek oluyor.


  Asistanlığı bitiren gidiyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Şavk, asistanlık süresini bitiren yeni uzmanların, eskiden olduğu gibi akademisyen olmayı akıllarına getirmediklerini söyledi.


  Pardus 2007.1 Felis chaus çıktı

Pardus’un son kararlı sürümü olan Pardus 2007.1 Felis chaus, dün saat 11:00 itibariyle www.pardus.org.tr adresinden ücretsiz indirilmeye başlandı.


  5 ilde 298 köy yolu kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 5 ilde, kar yağışı ve fırtına nedeniyle 298 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.


  Otomobil egzoslarından robot yaptı

Bursa’da egzoz tamircisi 2 genç, çeşitli markalardaki otomobillerden çıkma cihazlardan yaptıkları insan ve köpek figürlerinden oluşan heykelleri tamirci atölyesinde sergiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004