Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

17 yarışta en iyi kim olacak?

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'de, 2007 sezonu yarın Avustralya'da yapılacak yarışla başlayacak. Avustralya'nın Melbourne şehrindeki 5 bin 303 metre uzunluğundaki Albert Park Pisti'ndeki sezonun ilk yarışı öncesinde dün serbest antrenman turları yapıldı. Bugün ise sıralama turları gerçekleştirilecek.

Tüm dünyadan otomobilseverlerin merakla beklediği Formula 1, Pazar günü Avustralya'nın Melbourne kentinde sezona ''merhaba'' diyecek. Geçen yıl sürücüler klasmanında genç İspanyol pilot Fernando Alonso, markalar klasmanında ise Fransız Renault'nun şampiyonluğuyla sona ermesinin ardından yeni sezonda takımların tek hedefi 17 yarışlık seriyi en iyi dereceyle tamamlamak. Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan 5 kilometre 303 metre uzunluğundaki Albert Park'ta yapılacak sezonun ilk ''Grand Prix''si öncesinde tüm takımlar hazırlıklarını tamamlayarak yarış saatini beklemeye başladı.

SHCUMACHER EFSANESİ BİTTİ

58 tur üzerinden yapılacak sezonun ilk yarışında geçen yıl pole pozisyonunu İngiliz pilot Jenson Button almasına karşın, Renault ile yarışan Fernando Alonso ipi göğüslemeyi başarmıştı. Formula 1'de tam 7 kez dünya şampiyonluğunu kazanarak yarışların efsaneleri arasına giren ve geçen yıl Brezilya Grand Prix'sinin ardından pistlere veda eden Alman pilot Michael Schumacher, 2004 yılında elde ettiği 1.24.125'lik derecesiyle Albert Park'ta tur rekorunu elinde bulunduruyor.

TAKIMLAR VE PİLOTLAR

Formula 1'de bu sezon mücadele edecek takımlar ve pilotlar şöyle:

Mc Laren Mercedes: Fernando Alonso (İspanya)-Lewis Hamilton (İngiltere)

Renault: Giancarlo Fisichella (İtalya)-Heikki Kovalainen (Finlandiya)

Ferrari: Felipe Massa (Brezilya)-Kimi Raikkonen (Finlandiya)

Honda: Jenson Button (İngiltere)-Rubens Barichello (Brezilya)

BMW Sauber: Nick Heidfeld (Almanya)-Robert Kubica (Polonya)

Toyota: Ralf Schumacher (Almanya)-Jarno Trulli (İtalya)

Red Bull: David Coulthard (İskoçya)-Mark Webber (Avustralya)

Williams: Nico Rosberg (Almanya)-Alexander Wurz (Avusturya)

Toro Rosso: Vitantonio Liuzzi (İtalya)-Scott Speed (ABD)

Spyker: Christijan Albers (Hollanda)-Adrian Sutil (Almanya)

Super Aguri: Takuma Sato (Japonya)-Anthony Davidson (İngiltere)

17.03.2007


 

Schumacher'ın yerine Raikkonen

Formula 1'de, hafta sonunda Avustralya'da başlayacak 2007 sezonunda 11 takım, 22 pilot şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecek. 17 yarışın yapılacağı 2007 sezonunda, son iki yılın şampiyonu İspanyol Fernando Alonso yine favoriler arasında yer alıyor.

Geçen yıl Renault takımında yarışan Alonso, bu sezon ise transfer olduğu Mc Laren Mercedes adına mücadele edecek. Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Formula 1'i bırakan efsane pilot Alman Michael Schumacher'in yerine Ferrari'de, Mc Laren Mercedes'in geçen seneki pilotu Finlandiyali Kimi Raikkonen yarışacak.

EN ÇOK ALMAN PİLOT

Formula 1'e bu sezon katılan pilotlar içinde Almanya 4 pilotla başı çekiyor. Alman pilotların ardından, 3'er İngiliz ve İtalyan, 2'şer de Brezilyalı ve Finlandiyalı pilot mücadele edecek. Ayrıca F1'de bu sezon 1'er İspanyol, Polonyalı, İskoç, Avustralyalı, Avusturyalı, ABD'li, Hollandalı ve Japon pilot da yer alacak.

EN GENÇ VE EN YAŞLI

Pilotlar arasında en genci Alman Nico Rosberg, en yaşlısı ise İskoç David Coulthard oldu. Williams takımı adına yarışacak olan 27 Haziran 1985 doğumlu Rosberg, 22 yaşıyla en genç pilot unvanını elde ederken, 27 Mart 1971 doğumlu Red Bull pilotu David Coulthard ise 36 yaşıyla, bu sezon mücadele edecek 22 pilot içindeki en yaşlı ünvanını aldı.

Alonso tarihe geçmek istiyor

Bu yıl McLaren takımıyla şampiyonluk kovalayacak geçen yılın şampiyonu Fernando Alonso, Kanadalı Jacques Villeneuve ve Michael Schumacher'den sonra Melbourne şampiyon olarak çıkan ilk pilot olacak. Son iki sezonda Renault ile başarıya ulaşan Alonso, bu yıl da şampiyon olması durumunda üst üste 3 kez şampiyonluğa ulaşan 3. pilot olarak tarihe geçecek. 1954-1957 yılları arasında Arjantinli Juan Manuel Fangio, 2000-2004 yılları arasında da Schumacher üst üste şampiyonluk sevincini yaşamıştı.

En çok Ferrari ipi göğüsledi

Son 2 sezonda markalar klasmanında şampiyon olan Renault, bu yıl da sezonu ilk sırada tamamlarsa F1 tarihinin üst üste 3 yarış kazanan 4. takımı olacak. Renault, Avustralya'da yapılan son 2 yarışı 2005 yılında Giancarlo Fisichella, 2006 yılında da Fernando Alonso ile kazanmıştı. Ferrari ise1975-1977 ve 1999-2004'de zaferi ismini yazdırdı.

17.03.2007


 

Bursa-F.Bahçe

Fenerbahçe ile Bursaspor, bugün Bursa'da yapacakları maçla birlikte, ligde 76. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'de 3'er sarı kartı bulunan Appiah ve Aurelio, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe'de sakatlanan Serkan'ın yerine Bursaspor karşısında Önder'in forma giyeceği öğrenildi. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Bursaspor-Fenerbahçe maçını hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki takımın, geride kalan lig maçlarında Fenerbahçe 38, Bursaspor ise 10 galibiyet elde ederken, taraflar 27 kez de beraberliği bozamadı.

17.03.2007


 

Trabzon-A.Gücü

Trabzonspor ile Ankaragücü, bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla birlikte ligde 56. kez karşı karşıya gelecek. Aytekin Durmaz'ın yöneteceği karşılaşma saat 14.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Bugüne kadar 2 takım arasında yapılan 55 maçta bordomavililerin galibiyetlerde 27-15 üstünlüğü bulunuyor. 13 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bordomavililer yapılan 55 maçta 87 gol atarken kalesinde de 55 gol gördü.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Vestel Manisaspor-Sakaryaspor

14.00 Kayserispor-Antalyaspor

14.00 Denizlispor-Gençlerbirliği

14.00 Ankaraspor-Sivasspor

14.00 Gaziantepspor-Çaykur Rizespor

LİG A'DA BU HAFTA

17 Mart Cumartesi:

13.00 İstanbulspor-Samsunspor

15.00 Altay-Elazığspor

18 Mart Pazar:

13.30 Mardinspor-G. OFTAŞ Spor

13.30 Türk Telekomspor-Kocaelispor

13.00 İstanbul B. Bld.-Malatyaspor

13.30 Orduspor-Uşakspor

13.30 Diyarbakırspor-Kasımpaşa

13.30 A.Sebatspor-Gaziantep B.Bld.

19 Mart Pazartesi:

20.00 Eskişehirspor-Karşıyaka

17.03.2007


 

G.Saraylı yıldızlar Cuma namazında

Galatasaray'da, Hakan Şükür, Arda, Okan ve Cihan'ın da aralarında bulunduğu bazı futbolcular, Konya Kayalar Camii'nde cuma namazı kıldı.

Birçok ilköğretim okulu öğrencisi, camide namaz kılan futbolcuları pencereden izleyebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.Cuma namazı çıkışında Arda ve Hakan Şükür başta olmak üzere futbolcular taraftarların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı.

17.03.2007


 

All-Star oylaması 2 gün uzatıldı

Beko Basketbol Ligi'nin yerli ve yabancı en iyi oyuncularını biraraya getirecek Beko All Star 2007 oylaması, basketbolseverlerin ilgisi nedeniyle, 18 Mart Pazar günü saat 18.00'e dek uzatıldı.

Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü'nün resmi internet sitesi ''www.tbl.org.tr'' adresinden, basketbolseverlerin kullandıkları oylarla belirlenen Yerli Yıldızlar Karması ve Yabancı Yıldızlar Karması oylamasının, son günlerde yoğun şekilde artan ilgi nedeniyle pazar günü saat 18.00'e dek uzatıldığı açıklandı. 25 Mart'ta gün boyu sürecek olan etkinliklerde, geçen yıl NBA'in en iyi dans grubu seçilen Orlando Magic Cheer Leaders ve dünyaca ünlü basketbol akrobasi grubu Crazy Dunkers'ın şovları, rap yıldızı Ceza da şarkılarıyla organizasyona renk katacak.

17.03.2007


 

Hakan Şükür 19 Mart'ta yıldızlarla oynayacak

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Hakan Şükür, 19 Mart'ta Dünya Karması'nda forma giyecek.

Hakan, Fransa'nın Marsilya kentinde yoksul çocuklar yararına Ronaldo ve Zidane'nin takımlarının karşılaşacağı maçta Türkiye'yi temsil edecek.Milli futbolcu Ronaldinho, Eto'o, Totti, Del Pierro, Bufon ve Beckham gibi yıldız isimlerle forma giyecek.

17.03.2007


 

Alex: Türkiye'de en çok Sergen'den etkilendim

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, Türkiye'de en beğendiği oyuncunun, giyen Sergen Yalçın olduğunu söyledi.

Alex, ''Türkiye'de çok fazla futbolcuyu izleme imkanım olmadı, ama gördüklerim arasından beni en fazla etkileyen Sergen oldu. Mükemmel kalitede bir sol ayağa sahip. Ne yazık ki onu kariyerinin son dönemlerinde tanıdım" dedi.

17.03.2007


 

Beşiktaş'ta şok! Bobo bugün ameliyat olacak

Beşiktaş, golcü oyuncusu Bobo'dan gelen sakatlık haberiyle adeta şok oldu.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, hafta başından beri antrenmanlara katılamayan Bobo'nun sol diz dış menisküsünde yırtık tespit edildi. Kulüp doktoru Ayhan Optur, bugün ameliyat edilecek Bobo'nun bir ay sonra sahalara dönebileceğini söyledi.

17.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004