Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.SARAY'DA DIŞ KABUS

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Konyaspor ile bu akşam oynadığı karşılaşmada sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak, deplasman kabusundan uyanamadı. Bu sezon, özellikle deplasman maçlarında kötü bir performans sergileyen ''Cim bom'', geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçında aldığı galibiyetin moraliyle çıktığı Konyaspor deplasmanından, son dakikalarda yediği golle galibiyeti koruyamadı ve düş kırıklığı ile ayrıldı. Galatasaray, bu beraberlikle şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

5 MAÇTA 2 PUAN ALABİLDİ

Bu sezon 12 deplasman maçına çıkan sarı-kırmızılılar, bunların sadece 2'sini kazanabildi. Deplasmanda 5 beraberlik, 5 de yenilgi alan ''Aslan'', 12 gol atıp, kalesinde 17 gol görerek, sadece 11 puan alabildi. Galatasaray, dış sahadaki 12 lig maçında toplam 25 puan yitirdi. Rakip sahadaki son galibiyetini 14. haftada, 18 Kasım 2006 tarihinde Antalyaspor'u 1-0 yenerek alan Galatasaray, daha sonra deplasmanda oynadığı 5 maçta da galip gelemedi. Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 2-1 yenilen ''Cim Bom'', Kayserispor ile 0-0 berabere kalırken, Gaziantepspor'a 1-0, Beşiktaş'a da 2-1 mağlup olup, Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı ve bu süre içindeki 5 maçtan sadece 2 puan çıkarabildi.

18.03.2007


 

Arda, Yunanistan ve Norveç maçında yok

Konyaspor ile Cuma akşamı oynanan Turkcell Süper Lig maçında sakatlanan Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda Turan'ın, Yunanistan ve Norveç milli maçlarında oynayamayacağı öğrenildi.

Galatasaray Kulübü Doktoru Murat Çevik, yaptığı açıklamada, Arda'nın sağ üst uyluk adalesi dış tarafında 25 santimetrelik bir bölgeyi kapsayan kanama ve parsiyel (tam olmayan) yırtığın bulunduğunu söyledi. Dr. Çevik, milli futbolcunun ayrıca diz kapağı kemiği alt ucunda kemik içinde ödem, ön çapraz bağında zorlanma, sağ ayak bileğinde de yumuşak doku zedelenmesi belirlendiğini ifade etti. Murat Çevik, (A) Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Arda Turan'ın sakatlığı hakkında milli takım doktorlarının bilgilendirildiğini ifade etti. Arda'nın, Yunanistan ve Norveç ile oynanacak milli maçlarda forma giyemeyeceği öğrenildi.

18.03.2007


 

Fatih Terim'in zor haftası

Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda 24 Mart Cumartesi günü Atina'da Yunanistan, 28 Mart Çarşamba günü de cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz maçta Norveç ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nda mesai başlıyor.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından aday kadroya davet edilen oyunculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar, Polat Renaissance Otel'de dün akşam bir araya geldiler. Milliler, ilk çalışmasını ise bu akşam Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirecek. Ay-yıldızlı ekip, Atina'ya gidecekleri 22 Mart Perşembe gününe dek çalışmalarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sürdürecek.

KADRODA 3 YENİ İSİM

Fatih Terim tarafından belirlenen kadroda şu oyuncular bulunuyor: Hakan Şükür, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık (Galatasaray), Volkan Demirel, Tümer Metin, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan (Beşiktaş), Gökdeniz Karadeniz, Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Mehmet Yıldız, Servet Çetin (Sivasspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor), Ferdi Elmas (Çaykur Rizespor), Orkun Uşak (Kayseri Erciyesspor), Bekir İrtegün (Gaziantepspor), Hamit Altıntop (Schalke 04), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tugay Kerimoğlu (Blackburn Rovers), Fatih Tekke (Zenit).

18.03.2007


 

Beşiktaş, Kayseri Erciyes'i ağırlıyor

Beşiktaş, cezası nedeniyle seyircisiz oynayacağı maçta bugün, ikinci yarının formda takımlarından Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak. İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve hakem Cem Deda'nın yöneteceği karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6'ya indiren siyah-beyazlılar, zirve yarışından kopmamak için 3 puanı hedefliyor. Beşiktaş, bugünkü maça 3 futbolcusundan yoksun çıkacak. Sol diz dış menüsküsünde yırtık saptanan ve bugün ameliyat edilecek olan Bobo'nun yanı sıra sakatlıkları süren Gökhan Zan ve Kleberson forma giyemeyecek.

18.03.2007


 

Raikkonen birinci sırada başlayacak

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sine, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ilk sırada başlayacak.

Albert Park Pisti'nde dün sabaha karşı yapılan sıralama turlarında, efsane pilot Michael Schumacher'in kariyerini noktalamasının ardından Ferrari'ye transfer olan Fin pilot Kimi Raikkonen, 1:26.072 ile en iyi dereceyi elde etti. Raikkonen, yarınki mücadeleye ilk sıradan başlayacak. Son iki yılın şampiyonu İspanyol pilot Fernando Alonso, yeni takımı McLaren Mercedes ile çıktığı ilk sıralama turu mücadelesinde 1:26.493'lük zamanıyla ikinci cebe yerleşirken, BMW Sauber'in Alman pilotu Nick Heidfeld 1:26.556 ile üçüncü en iyi zamanın sahibi oldu. Ferrari pilotu Felipe Massa'nın, aracındaki teknik arıza nedeniyle 16. sırada kaldığı turlarda, son iki yılın şampiyon takımı Renault pilotlarından İtalyan Giancarlo Fisichella 6. sırada kendine yer buldu.

18.03.2007


 

Kobe Bryant, Blazers potasına 65 sayı bıraktı

NBA'de çok çekişmeli geçen ve uzatma dakikaları sonucunda Portland Trail Blazers'ı 116-111 yenmeyi başaran Los Angeles Lakers'ta, Kobe Bryant attığı 65 sayıyla gecenin yıldızı olurken, bu sezonun en iyi rakamına ulaşmayı başardı.

Normal süresi 9898 berabere biten maçı, Kobe Bryant'ın uzatma dakikalarında kaydettiği 9 sayıyla kazanmasını bilen Los Angeles Lakers, son 7 maçtır devam eden mağlubiyet serisine de son vermiş oldu. Bryant, sezon boyunca 15 kez 50 sayı barajını aşmıştı.

18.03.2007


 

Eto'o: Barcelona'da hiç arkadaşım olmadığını gördüm

İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Kamerunlu Samuel Eto'o, sakatlığı süresince arkadaşının olmadığını gördüğünü söyledi.

Eto'o, yaklaşık 4 ay süren sakatlığı süresince çok az kişinin desteğini aldığını ifade etti. ''Çok arkadaşım olduğunu sanıyordum ama sakatlık sonrası hemen hemen hiç arkadaşım olmadığını anladım''dedi. Öte yandan bir otomobil firması, Eto'o ile yaptığı anlaşma gereği, sezon boyunca 16 golü aştıktan sonra, attığı her 2 gol için Kamerun'daki çocuklar yararına kullanılmak üzere 1 araba bağışlıyor.

18.03.2007


 

Yeşilköy'de protesto edilen Gerets idmanda düşünceliydi

Konyaspor ile oynadığı karşılaşmadan 22'lik beraberlikle ayrılarak şampiyonluk mücadelesinde büyük yara alan Galatasaray'da, futbolcular, milli maçlar nedeniyle lige verilen araya rağmen idmana çıktı.

İstanbul'a dönüşte havalimanında bir grup taraftar tarafından protesto edilen Gerets'in, antrenmanda düşünceli hali dikkati çekti. Antrenmanı izlemekle yetinen Belçikalı çalıştırıcı, kaleci Aykut ile kısa bir süre görüştü. Aykut'un, Gerets ve antrenör Erdal Keser'e heyecanlı bir şekilde maçta yaşanan pozisyonları anlattığı gözlendi.

18.03.2007


 

Potada G.Saray-F.Bahçe Ülker bugün karşılaşıyor

Beko Basketbol Ligi'nde ezeli rakipler Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker, bugün karşı karşıya gelecek.

Ahmet Cömert Salonu'nda saat 15.00'te başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak maçı Rüştü Nuran, Zafer Yılmaz, Uğur Özen hakem üçlüsü yönetecek. Dev maçta, anlaşma gereği konuk Fenerbahçeli taraftarlar salona alınmayacak. Sezonun ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçı Fenerbahçe Ülker 7564'lük skorla kazanmıştı.

18.03.2007


 

Musa'dan Arda'ya geçmiş olsun

Trabzonspor'un geçen hafta Galatasaray ile yaptığı maçta, sarı-kırmızılı takımın oyuncusu Arda Turan ile girdiği ikili mücadelede şansız biçimde ayağı kırılan Musa Büyük, Konyaspor maçında Arda'nın sakatlanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Musa, Nisan ayının ilk haftasında Trabzon'a gideceğini kaydetti.

18.03.2007


 

Enduro yarışları bugün Çatalca'da

Motor sporlarında, 2007 Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları İstanbul' Çatalca'da yapılacak.

Toplam 8 ayaklı şampiyonanın 1. ayağının startı, saat 10.00'da verilecek. Yarışlarda E1, E2, E3 ve ATV sınıflarında, profesyonel ve amatör sporcular mücadele edecek.

18.03.2007


 

Trabzonspor: 0 Ankaragücü: 1

Trabzonspor Ankaragücü karşılaşması, konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

14. dakikada ani gelişen Ankaragücü atağında, Bebbe'nin pasında sağdan ceza alanına doğru hareketlenen Mustafa Özkan'ın yerden şutunda, top kaleci Tolga'nın solundan filelere gitti: 1-0. İkinci yarıda baskılı oynayan Trabzonspor'un çabası sonuç vermedi.vunmaya da çarparak kaleci Serkan'da kaldı.

18.03.2007


 

Kayserispor: 4 Antalyaspor: 4

9. dakikada, Mehmet Topuz çalımlarla ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Cordoba'nın çeldiği top Gökhan'ın önüne düştü.

Gökhan, topu ağlara yolladı: 1-0. 16. dakikada, Mehmet Topuz, sert bir vuruşla filelere gönderdi: 2-0. 32. dakikada, Bülent'in kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü. Mehmet Topuz'un dönen topu, gelişine sert bir vuruşla filelerle buluşturdu: 3-0. 34. dakikada, Mendez ceza sahası içinde topu sektirdi. Fırsatı değerlendiren Coşkun'un vuruşunda top ağlara gitti: 3-1

54. dakikada, Coşkun'unvuruşunda top, Kayserispor filelerini havalandırdı: 3-2. 64. dakikada, Volkan'ın ortaladığı topa Ali Bilgin'in gelişine çok sert vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti : 3-3. 66. dakikada, Ziutoni'nin ortaladığı topa ayak koyan Coşkun, takımının dördüncü golünü kaydetti: 3-4. 89. dakikada, Mehmet Topuz'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, iyi yükselen Gökhan kafayla Kayserispor'u beraberliğe taşıyan golü attı: 4-4.

18.03.2007


 

Gaziantepspor: 1 Çaykur Rize : 0

Gol: Erdal (Gaziantepspor)

18.03.2007


 

Ankaraspor: 2 Sivasspor : 1

Goller: Dk. 4 Murat Tosun, Dk 80 Volkan (Ankaraspor) Dk.56 Petkov (Sivasspor), Kırmızı Kart: Dk. 37 Servet (Sivasspor)

18.03.2007


 

Denizlispor: 3 Gençlerbirliği: 2

Goller: Serhat (Dk. 41), Roman Kratochvil (Dk. 70 P, Dk. 77) (Denizlispor); Engin (Dk. 47), Mehmet Çakır (Dk. 75) (Gençlerbirliği) Kırmızı Kartlar: Fatih Egedik (Dk. 80)

18.03.2007


 

Manisa-Sakarya maçı tatil edildi

Manisaspor-Sakaryaspor maçının 37. dakikasında durum 1-1 iken saha içinde yaşanan gerginliğin ardından hakem Cüneyt Çakır maçı tatil etti.

18.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004