Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nijer’de insanlık dramı

Dünyanın en fakir ülkelerinden Nijer’de açlık ve salgın hastalıklardan dolayı 5 yaş altındaki her 4 çocuktan biri ölürken, ülke nüfusunun 3’te 1’i açlık tehlikesi yaşıyor. Orta Afrika ülkelerinden 12 milyon nüfuslu Nijer, zengin uranyum yataklarına ve Afrika’nın Nil’den sonra en büyük nehri olan Nijer’e sahip olmasına rağmen kuraklık, açlık ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor.


Yahudiler bölünüyor

Dünya Yahudilerinin en önemli örgütü Dünya Yahudi Kongresi (WJC), önemli üyelerinden İsrael Singer’ı kuruluştan çıkarma kararı aldı ve bu gelişme, örg

Ateşkese tamam, direnişe devam

Filistin lideri Mahmud Abbas, ulusal birlik hükümetinin güven oylaması için toplanan parlamentoda yaptığı konuşmada, Filistin halkının ‘’şiddetin her


  Irak kabinesi haftaya değişiyor

Kabinesinin performansından hoşnut olmadığını haftalar önce açıklayarak değişikliğe gideceğini ifade eden Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin, üzerinde durduğu bu değişikliği gelecek hafta gerçekleştireceği öğrenildi.


  Felluce’de saldırı: 6 ölü, 75 yaralı

Irak’ta, araçların Felluce şehrine giriş için beklediği sırada patlayıcı yüklü tankerle düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü.


  Rusya’da uçak düştü

Rusya’da bir yolcu uçağının acil inişi sırasında 5 kişinin öldüğü, 51 yolcunun yaralandığı bildirildi.


  Ahmedinejad, BM’ye gitmekte kararlı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, ülkesinin nükleer programı hakkında konuşmak için BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılmakta kararlı olduğu belirtildi.


  Bilişimde Türkiye’nin önü açık

Almanya’nın Hannover kentindeki CeBIT Uluslararası Bilgisayar ve Bilişim Fuarı’na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Bilişim sektöründe Türkiye’nin önü açık ve büyümeye çok müsait’’ dedi.


  Merkel, iyimser konuştu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara ile sürdürülen tam üyelik müzakerelerinin ucu açık bir süreç olduğunu, ancak 50 yıl sonra AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ünümüze oranla daha sıkı bir hale gelmiş olacağına inandığını söyledi.


  Katılım müzakereleri devam etmeli

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Parlamenterler Grup Başkanı Anrique Baron, Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerinin devam etmesinden yana olduğunu belirtti.


  Gusenbauer: AB, Türkiye için hazır değil

Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer, AB’nin Türkiye için yeterince hazır olmadığını belirterek, Türkiye’nin de özellikle insan hakları durumu nedeniyle AB’ye üyelik için yeterli olgunluğa ulaşmadığını savundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004