Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Alevîliği Risâle-i Nur’dan öğrendim

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Risâle-i Nur Işığında Alevî-Sünnî kardeşliği” konulu seminerde konuşan Prof. Dr. Mustafa Kılınç, Aleviliğin yanlış gösterildiğini, asıl Aleviliğin Peygamberimizin (asm) sünnetine uymak olduğunu söyledi.


TAHKİKÎ İMAN EKSİK

Bağdat Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmed Nuri El-Naimî, Irak’ta çıkarılmak istenen Sünnî-Şiî ayrılıkçılığının arka

Lütfi Kırdar’da buluşalım

“Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde, Risâle-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sevgi ve Muhabbet” konulu panel bugün saat 13.30’da İstanbul Harbiye


  Afyon’da muhabbet rüzgârı

Edebiyatçı yazar İslâm Yaşar, sevgi ve muhabbeti kendine meslek edinen Bediüzzaman Said Nursî’nin, her türlü eza, cefa ve işkenceye rağmen iman ile sevgiyi mezc ederek insanlara sunduğunu söyledi.


  Özgürlük için 100. hafta

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından yapılan “Başörtüsüne Özgürlük” eyleminde 100. hafta geride kaldı. Türkiye’de yaşanan başörtüsü yasaklarının sona ermesi için başlatılan eylemin 100’cüsü dün İzmit’te yapıldı.


  4 yılda 235 bin konut yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 20 yılda 43 bin konut yapılırken, son 4 yılda 235 bin konuta ulaşıldığını bildirerek, ‘’işte aramızdaki fark bu’’ dedi.


  İmarzedeye örnek dâvâ

Mersin’de bir İmarzede, BDDK ve SPK hakkında “kanunun kendisine yüklemiş olduğu görevleri tam anlamıyla yapmamış olması ve vatandaşı zarara uğrattığı” gerekçesiyle açtığı dâvâyı kazandı.


  Susuzluk tehlikesi kapıda

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yazın su sıkıntısı çekileceğini söyledi.


  Köksal: Polis elindeki imkânlara göre başarılı

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, ‘’Polis teşkilatı, yaptığı işe, elindeki imkanlara baktığınızda başarılıdır. Bizim amacımız, daha başarılı olmalarını sağlamaktır’’ dedi.


  İstanbul da ‘Savaşa Hayır’ dedi

Irak işgalinin yıldönümü olan dün dünyanın birçok yerinde olduğu gibi İstanbul’da da kalabalık bir grup ‘Savaşa hayır’ dedi. Osman Kavala, Nuray Mert, Gençay Gürsoy, Nail Güreli, Mustafa Alabora, Ömer Madra gibi isimlerin de katıldığı protesto gösterisinde “George Bush teröristtir” sloganları yankılandı.


  Vali Okutan, görevine başladı

AGOS Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından gelişen olaylar sonucu görevinden alınan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in yerine atanan Nuri Okutan, şehre gelerek görevine başladı.


  Tunceli’de 2 DTP’li tutuklandı

Tunceli Emniyet Müdürlüğünce DTP il ve ilçe başkanlıkları ile bazı evlerde yapılan kontrollerde gözaltına alınan 6 kişiden 2’si tutuklandı.


  Öğrenciler interneti sohbet ve oyun için kullanıyor

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik internetle ilgili ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.


  Elazığ ‘okuyor’ kampanyası

Elazığ Valiliği, gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla “Elazığ Okuyor“ adıyla bir kampanyası başlattı. Elazığ’daki 120 bin öğrenci başta olmak üzere, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirilen kampanya, Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen bir panelle başladı.


  MEB öğretmen alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ile her türdeki Anadolu liselerine seçme sınavı ile öğretmen alacak. Sınav, 5 Mayıs Cumartesi günü 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar, kadrolu olarak görev yaptıkları ilde sınava girecek.


  Öğretmenler kültürlü, mühendisler yetenekli

2006 Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), her adayın cevaplandırmakla zorunlu olduğu ‘’Genel Kültür’’ testinde üniversitelerin yükseköğretim programları içinde başarı sıralamasında öğretmenler, ‘’Genel Yetenek’’ testinde ise mühendisler ilk sırada yer alıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004