Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Avustralya Grand Prix'inde zafer Raikkonen'in oldu

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

Albert Park Pisti'nde, 58 tur üzerinden yapılan mücadeleyi 1 saat 25 dakika 28.770 saniyede bitiren Ferrari pilotu Raikkonen birinci oldu. 7 şampiyonluk ve sayısız rekorların sahibi efsane pilot Michael Schumacher'in Formula 1'e veda etmesinin ardından McLaren Mercedes takımından Ferrari'ye transfer olan 27 yaşındaki Fin pilot, 1:25.235 dakikada tamamladığı 41. turda yarışın en hızlı tur zamanını elde etti.

Kariyerinin 10. zaferine ulaşan Fin pilot, 1989 yılında Ferrari ile çıktığı ilk yarışta birinci olma başarısını gösteren Nigel Mansell'den sonra aynı başarıyı yakalayan ikinci pilot oldu. Formula 1'de son iki yılın şampiyonu İspanyol Fernando Alonso, Renault'tan sonra transfer olduğu McLaren Mercedes ile çıktığı ilk yarışında, ikinci cepten başladığı mücadelede, Kimi Raikkonen'in 7 saniye gerisinde finiş çizgisine ulaştı.

McLaren Mercedes'in genç yeteneği İngiliz Lewis Hamilton, çıktığı ilk Formula 1 mücadelesinde 4. sırada başladığı yarışı üçüncü olarak tamamladı ve podyuma çıkma başarısını gösterdi. 22 yaşındaki pilot, yarışın hemen başında yerleştiği ikinciliği mücadelenin bitimine 4 tur kala ikinci kez servis alanına girmesinin ardından takım arkadaşı Fernando Alonso'ya kaptırdı.

Sezona 6 puanla başlayan genç pilot, kariyerinin ilk yarışında puan almayı başaran 55. pilot oldu. Mücadeleye üçüncü cepte başlayan BMW Sauber pilotu Alman Nick Heidfeld, dördüncü, Renault pilotu Giancarlo Fisichella beşinci olurken, motor değiştirdiği için 22. sıradan start alan Ferrari pilotu Felipe Massa çok iyi bir performans sergileyerek altıncılığa kadar yükseldi.

19.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FENER'E BAHAR GELDİ

  Bu kavgayı bitir başkan!

  İstanbul B. Bld: 2 Malatya: 0

  Çakır: Bülent formamı yırttı

  Avustralya Grand Prix'inde zafer Raikkonen'in oldu

  Candan Erçetin başkan oldu

  Zico, özel işleri için ülkesine gitti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004