Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şehitler Gününde anlamlı tören

Çanakkale Zaferi Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesince anlamlı bir törenle kutlandı. Törende “Şehide Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül yağdı.

Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Şehide Mektup Yarışmasında dereceye girenler açıklandı. Törene çok sayıda bürokrat ve siyasinin yanı sıra öğrenci ve vatandaşların da ilgi gösterdiği görüldü. Törene İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Atsal ve Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahim Şenocak konuşmalarıyla katıldılar.

İzmir Özel Fatih Koleji konferans salonunda gerçekleşen törende İzmir Kültür Merkezi oyuncularının sergilediği gösteri ve çocukların mektupları duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Törende bir konuşma yapan Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahim Şenocak “modernleşme ile hızlı dönüşen bir süreç yaşıyoruz. Bu durum kültür hayatımızı, değerlerimizi, kimliğimizi, millî hafızamızı aşındırmaktadır. Geçmişle gelecek arasında bağ kurma güçlükleri yaşıyoruz. Eğer siz vatanı için, namusu için canını ortaya koyan bu insanları tanımazsanız geleceğinizi göremezsiniz. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak biz sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

Yaklaşık 3000 mektubun katıldığı yarışmada dereceye giren mektuplar şöyle belirlendi:

İlköğretim birincisi: Kübra Can, Özel Bakırçay İlköğretim okulu

İlköğretim ikincisi: Mehmet Güzel, Özel Yamanlar İlköğretim Okulu

İlköğretim üçüncüsü: Semra Özkan, Özel Gaziemir Çağdaş İlköğretim Okulu

İlköğretimden mansiyona lâyık görülen eser ise Emir Sultan İlköğretim Okulundan Emine Demir’in mektubu oldu.

Ortaöğretim birincisi: Emine Güner Konak Anadolu Lisesi

Ortaöğretim ikincisi: Hatice Karasu Konak İmam Hatip Lisesi

Ortaöğretim üçüncüsü: Ayşe Sena Çıldır Özel Yamanlar Fen Lisesi şeklinde olarak açıklandı. Ayrıca Mine Kılınç ve Mukaddes Başoğlu mansiyon ödülüne lâyık görüldü.

Yarışmada dereceye giren eserler kitap olarak yayınlandı. Aynı zamanda birinci gelen eserlerin klipleri oluşturularak CD şeklinde çoğaltılıp katılımcılara dağıtıldı. Ödül olarak da birincilere 3 cumhuriyet altını,ikincilere iki cumhuriyet altını, üçüncülere 1 cumhuriyet altını dağıtıldı ayrıca ilk ona giren bütün öğrencilere kitap seti dağıtıldı. Yine ilk ona giren öğrenciler Kınalı Kuzular dizi setinde oyuncularla buluşmaya gidecekler..

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Konya’da tarihî doku korunuyor

  Şehitler Gününde anlamlı tören

  Kahvehaneler kıraathane oluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004