Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TOBB'dan cari açık,borç ve işsizlik uyarıları

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, cari açık, borç ve işsizlik konularında uyarılarda bulundu. “Cari açık tehlikeli değil diyen yanlış yapıyor” diyen Hisarcıklıoğlu, dış borçlanmada ağır yük altına giren özel sektörün büyük bir riskle yüz yüze olduğunu söyledi. İşsizlik konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, halen Türkiye’de 2,5 milyon kişinin işsiz olduğunu, 2,5 milyon kişinin de iş aramaktan vazgeçtiğini anlattı.


Coşkun: Gümrük Birliği rekabet gücümüzü arttırdı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun Gümrük Birliğinin birçok zararı olmasına rağmen Türk sanayicisinin rekabet gücünü arttırdığını söyledi. Coşkun, “G

İnşaat sektörü 2007 için temkinli

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, inşaat sektörünün 2007’de ne kadar büyüyeceği konusunda güvenilirliği yüksek bir tahminde bulunmanın


  Jeotermal ile ısınmada büyük tasarruf

İzmir Jeotermal A.Ş.’nin Genel Müdürü Ali İçhedef, jeotermal enerjinin konutlarda kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.


  Polonya’dan Türk yatırımcılara dâvet

Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki turizm ekipmanları (TUREX-ORGEF) fuarında açtıkları stantta, Türk yatırımcıları ülkelerine dâvet ediyor.


  Alış veriş merkezlerine beyanname standı

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 ilde büyük alış veriş merkezlerinde beyanname kabul standları kurdu ve gezici ekipleri devreye soktu..


  Karaparada uygulama yetersiz

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı (OECD) Mali Eylem Görev Grubunun genel ülke denetimi sonrası hazırladığı raporda, Türkiye’nin karapara ile mücadelede hala bazı eksiklikleri olmakla birlikte mevzuat alanında mesafe katettiği, ancak uygulamada istenen gelişmenin sağlanamadığı bildirildi.


  Piliç etine yaz zammı

Piliç eti fiyatlarına zam yapıldı. Piliç etinin kilosu 4 YTL’yi aştı.


  Çadırlarda milyon dolarlık yat

Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana ahşap tekne yapım geleneğinin sürdürüldüğü Bartın’ın Kurucaşile ilçesindeki ustalar, siparişini aldıkları lüks yatları kurdukları çadırlarda yapıyorlar.


  İstanbul en zengin 34. şehir

Uluslar arası danışmanlık şirketi Price WaterHouse Coopers, dünyaya yön veren en büyük ekonomiye sahip 100 şehri belirledi. Tokyo’nun birinci, New York’unsa ikinci olduğu listede İstanbul 133 milyar dolarlık gayrisafi yurtiçi hasıla ile 34., Ankara ise 42 milyar dolarlık gayrisafi yurtiçi hasıla ile 94. sırada yer aldı.


  ORKA, İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını sundu

Dünya markası olan Damat, Tween, ADV’yi bünyesinde barındıran ORKA GROUP, 2007 İlkbahar - Yaz koleksiyonlarını sundu. Bu sezon favori renkleri lacivert ve beyaz olan Damat, seçkin klasik giyimden vazgeçmeyen erkekler için özel üretilmiş kumaşlar ve daralan kupları ile daha ‘fit’ bir görünüm sunuyor.


  Gümrüklerde kaçak mala geçit yok

Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerince, toplam 35 olayda 5,5 milyon YTL değerinde ticarî eşya kaçakçılığı olayı ortaya çıkarıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004