Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiftçi yağmur duâsında

İzmir’in Menemen ve Kastamonu’nun Tosya ilçelerinde çiftçiler, kuraklık endişesi üzerine yağmur duâsına çıktı. 580 kişinin yaşadığı Haykıran köyünün muhtarı Salim Kaymak, yaptığı açıklamada, topraklarının çok verimli olduğunu belirterek, ‘’Kuraklık köyümüzü sıkıntıya düşürdü. Böyle giderse bir yeşil yaprağı dahi göremeyeceğiz’’ dedi.


Irak’sız bir Türkiye, Türkiye’siz bir Irak düşünülemez

Türkiye-Irak Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Emin Değer, “Arap ve Türk gibi iki büyük kardeşin sulh ve selâmeti, İslâm dünyasının ve belki de insanlığı

Çiçek: Yargı reformuna ihtiyaç var

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin bir yargı reformuna ihtiyacı olduğunu belirterek, kendilerinin de 4.5 yıldır yapmaya çalıştıklarının bu resmin


  Cumhurbaşkanı Sezer’den bir veto daha

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5588 sayılı ‘’Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’u, 28. maddesinin bir kez daha görüşülmesi için, TBMM’ye geri gönderdi.


  Özgürlüklerden vazgeçemeyiz

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, Türkiye’de yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu savunarak, ‘’Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu, demokrasi ve özgürlüklerden vazgeçmeksizin ciddî biçimde tartışma konusu yapmak durumundayız’’ dedi.


  Toplumun, dinî TV kanalına ihtiyacı var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Dinî televizyon olmalıdır, toplumun buna ihtiyacı var” dedi.


  Irak’taki istikrar Türkiye’ye fayda sağlar

Irak Planlama ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Ali Baban, ‘’Irak’taki istikrar ve düzenin Türkiye ve diğer ülkelere de faydası olacaktır’’ dedi.


  Şehit ve gazi çocukları ücretsiz okutulacak

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel okullarda şehit ve malûl gazi çocuklarının belli oranda ücretsiz okutulması konusunda bazı okulların gerekli hassasiyeti göstermediği bilgilerinin kendilerine ulaştığını bildirdi.


  Başbakanlık önünde slogana gözaltı

Başbakanlık merkez binası önünde slogan atan 3 kişi, gözaltına alındı.


  Muhabbet rüzgârı Denizli’de esti

Risâle-i Nur Enstitüsünün ev sahipliğini yaptığı Bediüzzaman Haftası münasebetiyle bütün yurtta düzenlenen etkinliklerden biri de Denizli’de gerçekleştirildi.


  Yaşar Okuyan’dan, Erdoğan hakkında suç duyurusu

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, “Recep Tayyip Erdoğan hakkında, terörist başına ‘Sayın’ dediği iddiasıyla bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na resmen suç duyurusunda bulunduk” dedi.


  “ABD’nin Türkiye ile güçlü ilişkilere ihtiyacı var”

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Parti üyesi Robert Wexler, ABD’nin uluslararası ilişkiler ve stratejik çıkarları açısından Türkiye ile güçlü ilişkilere ihtiyacı olduğunu söyledi.


  Avukat görevlendirme yönetmeliğinin iptali istendi

Ankara Barosu Başkanlığı, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Gereğince Müdafi ve Vekillerin Görevlendirilmeleri ile Yapılacak Ödemelerin Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik’in iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dâvâ açtı.


  Tüzmen: Sayın Başbakanın Öcalan ile ilgili görüşleri belli

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan ile ilgili görüşlerinin belli olduğunu belirterek, ‘’Kimse bunu çarpıtmaya çalışmasın’’ dedi.


  Çanakkale Şehitleri Kosova’da anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 92. yıldönümü Kosova’da düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Kosova’nın güneyinde bulunan ve Türklerin çoğunlukta yaşadığı Mamuşa’da yapıldı. İkinci tören de Kosova’da NATO’ya bağlı KFOR barış gücünde görev yapan Türk askeri tarafından düzenlendi.


  İşçilerin eylemi sürüyor

Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan işçilerin, sosyal haklarında ve ücretlerinde iyileştirme yapılması talebiyle cumartesi günü başlattığı iş bırakma eylemi sürüyor.


  Tarlada çadır köyler kuruldu

Çalışmak için Adana’nın Yumurtalık ilçesine gelen tarım işçileri, tarlalara kurdukları çadırlarla adeta köy oluşturuyorlar.


  Esnaf hırsız nöbetinde

Adana’da hırsızlarla baş edemeyen esnaf, çareyi geceleri sopalarla nöbet tutmakta buldu.


  Köprüyü sel suları aldı

Ağrı’da havaların ısınması ve buzların erimeye başlamasıyla birlikte kabaran Murat nehrinin sürüklediği tahta köprü kullanılamaz hale geldi.


  Tarihî han yağmalandı

Kütahya-Afyonkarahisar yolunun 23. kilometresinde bulunan 813 yıllık Yenice Han, tarihî eser hırsızları tarafından talan edildi.


  Erikler erken olgunlaştı

Halk arasında ‘Yenidünya’ olarak bilinen “Malta erikleri” zamanından bir ay önce olgunlaştı. Normal olarak baharın ilk ayı olan Nisan ayı ortalarında olgunlaşan yenidünyalar, bu yıl Mart ayı ortasında olgunlaşması üreticileri şaşırttı.


  15 yaş üzeri nüfusun yüzde 45’i sigara bağımlısı

Dünyada ve Türkiye’de 15 yaş üzerindeki nüfusun yaklaşık yüzde 45’inin sigara bağımlısı olduğu belirtildi.


  Şehitlere temsilî mezarlık

Çanakkale Deniz Zaferinin 92. yıldönümünde, temsili Türk Şehitliği tekrar açılırken namaz tabyaları da savaş esnasında kullanıldığı konuma getirildi.


  İstanbul'a hizmet atağı

İstanbul İl Özel İdaresi, son 4 yılda şehre eğitim, sağlık, spor ve kültür gibi alanlarda toplam 2,2 milyar YTL’lik yatırım yaptı.


  Kayıp eşya odası doldu

Adana’da özel halk otobüsü işletmesi bünyesinde oluşturulan kayıp odası, unutkan otobüs yolcularının eşyalarıyla doldu.


  Iğdır’da Nevruz ikramı

Iğdırlı vatandaşlar, Nevruz’u çeşitli faaliyetlerle kutluyor. Iğdır’da Nevruz sebebiyle Bağlar Mahallesi’nde Ali Varol isimli vatandaşın evinde ziyaretçilere dağıtılmak üzere ‘yeddi levin’ denilen çerez tabağı hazırlandı ve tencerelerde pişirilip, renklendirilen yumurtalar tokuşturuldu.


  Ebeveyn ile çocuk arasına ekran girdi

Araştırmacı Yazar Sıtkı Aslanhan, 21.yüzyılda çocukları ebevenlerin değil televizyonların yetiştirdiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004