Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş evinde kartal

Beşiktaş, cezası nedeniyle ikinci yarının formda takımlarından Kayseri Erciyesspor ile seyircisiz oynadığı Süper Lig maçını 1-0 kazanarak, İnönü Stadı'ndaki galibiyet serisini sürdürdü. Siyah-beyazlılar, Dolmabahçe'de yaptıkları üst üste 10. resmi maçı da kazanmayı bildi.

Beşiktaş, 6'sı Turkcell Süper Lig, 3'ü Fortis Türkiye Kupası, 1'i de UEFA Kupası olmak üzere son 10 resmi maçta rakiplerine şans tanımazken, bu süre içinde toplam 24 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.

İNÖNÜ'DEKİ LİG MAÇLARI

Beşiktaş, geçen sezon rekor puan kaybıyla zirveden uzaklaştığı BJK İnönü Stadı'nda bu sezon ise rakiplerine kolay kolay geçit vermiyor. Turkcell Süper Lig'de 13. haftadaki Sivasspor yenilgisinin ardından kendi evinde yaptığı 6 maçı da kazanan siyah-beyazlılar, bu sezon BJK İnönü Stadı'nda çıktığı toplam 13 lig maçında ise 10 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi alırken, 23 gol attı, 11 gol yedi.

GEÇEN YIL KABUS OLMUŞTU

Beşiktaş için geçen sezon BJK İnönü Stadı'nda oynadığı lig maçları adeta kabusa dönüşmüştü. Siyah-beyazlılar, geçen sezon BJK İnönü Stadı'nda oynadığı toplam 17 lig maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgi almış, 24 gol atıp, 20 gol yemiş ve 22 puan toplarken, toplam 29 puan kaybıyla tarihinin en kötü iç saha performanslarından birisini sergilemişti.

TİGANA: İYİ DURUMDAYIZ

Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Beşiktaş'ın son maçlarda zorlandığının hatırlatılması üzerine , ''Bobo olmayınca ileride biraz güç kaybettik. Onun dışında oyunu kurarken ve paslaşırken kötü değildik'' dedi. Tigana, çekişmeli bir ligin yaşandığını ifade ederek, ''Geçen seneye oranla ilerleme kaydediyoruz. Takımın yüzde 60'a yakınını yeniledik. Geçen sene evimizde sorun yaşıyorduk, şimdi de evimizde kazanıyoruz, dışarıda yeterli performans gösteremiyoruz. Dışarıda da kazanırsak, Fenerbahçe ile mücadelemizi sürdürürüz'' şeklinde konuştu.

ZAN-KOLOT TARTIŞMASI

Gökhan Zan ile yönetici Celalettin Kolot'un hafta içindeki tartışmalarının hatırlatılması ve bunun kendi ile takım üzerinde bir olumsuz etki yapıp yapmadığının sorulması üzerine Tigana, ''Bilmiyorum. Orada bile değildim. Biz bir aileyiz. Çekişme de olur tartışma da'' cevap verdi.

20.03.2007


 

Yanal dönemi 18 ay sürdü

Ersun Yanal yönetiminde Vestel Manisa 50 lig ve 6 kupa maçında 20 galibiyet, 11 beraberlik elde etti, 25 maç yenilgiyle sonuçlandı.

Vestel Manisaspor'da 2005-2006 sezonunun 8. haftasında büyük hedeflerle 5 yıllık sözleşme yapılarak işbaşına getirilen Ersun Yanal'ın dönemi, 18 ay sürdü. Vestel Manisaspor'u İkinci Lig'de şampiyonluğa taşıyan Levent Eriş'in, geçen sezonun 8. haftasında Kayseri Erciyesspor maçının yitirilmesinden sonra görevi bırakmasının ardından, 5 Ekim 2005'de Yanal, ekibiyle işbaşına getirildi. Ara transfer döneminde Galatasaray'dan Arda Turan, Zafer Şakay, Sparta Prag'tan Lucas Zelenka, Libereç'ten Filip Holosko gibi oyucularla kadrosunu güçlendiren Vestel Manisaspor, lider Fenerbahçe'yi 5-3 gibi bir skorla mağlup ederek kamuoyunun dikkatini çekti. Yanal'ın 12. sırada devraldığı Vestel Manisaspor, 2005-2006 sezonunu 12. sırada tamamladı.

9. HAFTADA LİDER OLDU

''Tarzanlar'' 9. haftayı, 7 galibiyetle ve ''namağlup'' unvanıyla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider tamamladı. Ancak 10. haftada gelen 3-2'lik Sivasspor yenilgisinden sonra tablo değişti. Yine de devreyi 4. sırada tamamlayan Vestel Manisaspor, ara transferde Reinaldo, Kalabane, Okan Koç ve Oğuz gibi oyuncularla kadrosunu güçlendirdi. Genç oyuncu Caner Erkin, CSKA Moskova'ya satılırken, Johana'nın sözleşmesi feshedildi.Bu arada Vestel Manisaspor, Fortis Türkiye Kupası'nda B grubunu lider tamamlayarak, çeyrek finale yükseldi, ancak çeyrek finalde Beşiktaş'a 0-4 ve 2-0'lık sonuçlarla elendi.

20.03.2007


 

Arda: 6 hafta sahada yokum

Sakatlığı nedeniyle (A) Milli Takım aday kadrosundan çıkarılan Galatasaray'ın genç futbolcusu Arda Turan, Yunanistan ve Norveç maçlarında oynayamayacağı için üzgün olduğunu söyledi.

Milli takımın, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanın sonuna doğru koltuk değneğiyle idman sahasına gelen Arda, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Arda, koltuk değneğini doktorların tedbir amaçlı verdiğini kaydederek, ''Yoksa iyiyim. Çok şükür ki ucuz atlattık diye düşünüyorum. Ayağımın birkaç yerinde problem var. Doktorlar hepsinin 6 haftada geçeceğini söylüyor. Sadece biraz ağrı sızı oluyor, onun dışında çok iyiyim. Tedavi olup en kısa zamanda sahalara dönmeye çalışacağım'' diye konuştu.

20.03.2007


 

Tutku Açık, Avrupa All-Star'da oynuyor

Türk Telekomlu basketbolcular Tutku Açık ve Erwin Dudley, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yapılacak FIBA Erkekler Avrupa Kupası All-Star maçı'nda forma giyecek.

Limasol şehrinde bugün yapılacak maçta, her iki oyuncu da sahaya ilk 5'te çıkarken, Tutku Açık Avrupa karması, Erwin Dudley ise Avrupa dışından gelen oyuncular karmasında yer alacak. All-Star kadroları seçimi için yapılan oylamada, 3 bin 468 ile en çok oyu alan Tutku Açık ile 3 bin 221 oy toplayan ABD'li Erwin Dudley maçta oynama şansı yakalarken, Derrick Alston (3 bin 212 oy) ve Jan Hendrik Jagla (Bin 925 oy), statü gereği kadrolarda her takımdan en fazla iki oyuncu yer alabileceği için forma giyemeyecek. All-Star maçında, Avrupa karmasında yer alan Tutku Açık, bu karşılaşmada Türkiye'yi temsil etme şansını yakaladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

20.03.2007


 

Beşiktaş takipte

Süper Lig'de, Bursaspor'u deplasmanda 4-0 yenen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü. Ligin 22. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 yenilen, daha sonra sahasında Sivasspor ile 2-2 berabere kalan lider Fenerbahçe, geçen haftaki Konyaspor galibiyetinin ardından Bursaspor'u 4-0 yenerek bu haftayı da 3 puanla kapattı.

Ligde 2. sıradaki Beşiktaş ise Kayseri Erciyesspor'u 1-0 yendi. Puanını 45'e yükselten siyahbeyazlılar, Fenerbahçe'nin 6 puan gerisinde 2. sıradaki yerini korudu. Şampiyonluğun bir diğer adayı Galatasaray ise Konyaspor deplasmanında, son dakikalarda yediği golle 2 puan bırakırken 42 puanla 3. sırada yer aldı.

Avrupa kupalarına katılmak için ligde üst sıraları zorlayan Kayserispor, farklı önde götürdüğü karşılaşmadan ancak 1 puanla ayrılabildi ve puanını 40'a yükseltti. Gençlerbirliği de deplasmanda Denizlispor'a yenilerek Kayserispor'un 2 puan gerisinde, 25. haftayı 38 puanla tamamladı.

TOPLU SONUÇLAR

Konyaspor: 2 - Galatasaray: 2

Vestel Manisa-Sakarya (tatil edildi)

Kayserispor: 4 - Antalyaspor: 4

Denizlispor: 3 - Gençlerbirliği: 2

Trabzonspor: 0 - Ankaragücü: 1

Ankaraspor: 2 - Sivasspor: 1

Gaziantepspor: 1 - Çaykur Rize: 0

Bursaspor: 0 - Fenerbahçe: 4

Beşiktaş: 1 - Kayseri Erciyes: 0

12. HAFTANIN MAÇLARI

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'nda 24 Mart Cumartesi günü başkent Atina'da Yunanistan, 28 Mart Çarşamba günü de Almanya'nın Frankfurt kentinde Norveç ile yapılacak milli maçlar nedeniyle lige bir hafta ara verilecek.

Seyhan ŞENTÜRK

20.03.2007


 

Değişim şart oldu

G.Saray geçen sezon şampiyonluğu Konya' da Aydın'ın son dakikada attığı golün tılsımıyla kazanmıştı. Bu sezon, bu defa yine Konya'da son dakikalarda yediği golle belki de şampiyonluğu kaybedecek. G.Saray, Konya'da nispeten iyi oynadı.Yani en azından orta sahasız, şişirme toplarla oynama düşüncesi bırakılıp, geriden ayağa oynayarak planlanan oyun anlayışı hakimdi.

Takım oyunu oynama düşüncesine uygun oyuncuların çokluğu G.Saray'ın oyun şeklinde, önceki haftalara oranla gözle görülür değişiklik meydene getirdi. Takım beraber oynama düşüncesiyle ve yardımlaşarak oynadı. G.Saray' ın maçı kazanamamasının sebebiyse gol noktalarındaki son vuruş noksanlığıydı. Eğer Hakan ve Hasan Kabze'nin yerine, Kaysarili Gökhan ve Beşiktaşlı Bobo tipi, çabuk gol vuruşu düşünen ve bu meziyeti iyi oyuncular olsaydı, G.Saray bu maçı iki, üç farklı kazanırdı.

Gerets, Hasan Şaş ve Necati yi kadro dışı bıraktı. Bu yetmez. Takım oyunu düşüncesindan mahrum ve dinamizmi kalmayan diğerlerine de sezon sonu teşekkür edilmeli. Çok defa yazdım. G.Saray takımının değişim zamanı geldi geçiyor diye. Net olarak görülen gerçek; Bu kadro yapısı "G.Saray'ın vizyonunu taşımaktan çok uzak" olduğudur. Sinerjisi kalmamış, misyonunu tamamlamış oyuncuların G.Sara' a vereceği bir şey kalmadı. Alttan gelen genç oyuncularla yeni bir harmana ihtiyaç var.

Gerets bir başlangıç yaptı. Sezon başında yapılması gereken bu işler, yönetiminde hatalarıyla bu günlere sarktı. Doğru yapılacak işlerin başlangıç anı, her zaman en iyi andır. Yani geç kalınmamıştır. Eğer Gerets seneye kalırda bu revizyonu gerçekleştirirse önemli bir hizmeti gerçekleştirir. Ancak burada önemli şüphelerim var. Çünkü taraftarın yönetim ve Gerets için, "istifa" talepleri fazlalaştı. Belkide önümüzdeki günlerde G.Saray kulübünde başka gelişmeler görebiliriz.

[email protected]

Said OKUR

20.03.2007


 

Aman dikkat!

Geçen haftaki yazımızda Ankara da çıkan olaylardan hareketle "Gidişat Kötü" demiş vetedbir alınmazsa daha kötü olaylar çıkabileceğini vurgulamıştık. Ne yazık ki bu hafta yaşananlar endişelerimizi haklı çıkardı ve hoş olmayan gelişmeler yaşandı. Bursa da F.Bahçeli taraftarların bıçaklı kavgası, Bursa taraftarının kendi başkanları na yaptıkları olumsuz tezahürat ve Manisa da hakemin tartaklanması. Bu arada Vestel Manisa camiasının bu olayda takındığı tavrı ve yönetimin kaleci ve kaleci antrenörü için aldığı kararı da olumlu bir gelişme olarak görmeliyiz.

Süper ligin 25. haftasının son maçında İnönü'deki son 9 resmi maçını kazanmış Beşiktaş ikinci yarının flaş ekibi Kayseri Erciyes karşısında seyircisinden yoksun çıktığı maçtan tek gollü galip ayrılarak bir anlamda F.Bahçe ile şampiyonluk yarışında baş başa kaldı. Zira takipçileri, G.Saray, Kayseri ve G.Birliği puan kaybederek ikincilik yarışında geride kaldılar

Nidai PAKSOY

20.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004