Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

8 milyar dolarlık israf

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı İbrahim Şimşek, yılda 110 milyar kilowatsaat elektrik üretebilecek ekonomik değeri 8 milyar dolar olan suyun boşa aktığını söyledi.


Türk işçilerin birinci adresi ‘Rusya’

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, geçen yıl kurum aracılığıyla yurt dışına 81 bin 379 işçi gönderildi. Bu işçilerin 24 bin 142’sinin adresi R

KOBİ’lere AB desteği

AB Komisyonu, Türkiye’de KOBİ desteklemek için 8 ilde daha Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) kuracak.


  Sosyal güvenlik seçimden sonraya

Uluslararası yatırım bankası Deutsche Bank, Hükümet’in, sosyal güvenlik reformunu, seçimlerden sonraya bırakma eğiliminde olduğu yorumunda bulundu. Deutsche Bank tarafından yapılan analizde, IMF ile yapılan görüşmelerin de odağını oluşturan Sosyal Güvenlik Reformunun, seçimlerden sonraya bırakılabileceği vurgulandı.


  Yapı-Yol üyeleri iş yavaşlatacak

Yapı-Yol Sen üyeleri, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın, ‘’özelleştirmeyi düşündüklerini’’ bildirdiği otoyol ve köprülerde 12 Nisanda iş yavaşlatacak.


  Ülker’den Karaman’a süt fabrikası

Ülker Grubunun süt ve süt ürünlerinde faaliyet gösteren şirketi Ak Gıda, Karaman’a 20 milyon dolarlık yatırımla günlük 500 ton süt işleme kapasiteli fabrika kuruyor.


  Kurşunsuz benzin 3 kuruş ucuzladı

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketinin (TÜPRAŞ) rafineri çıkış fiyatında yaptığı ayarlamanın ardından, 95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatı litrede 2-3 YKr indirildi.


  Zeytincilerden ‘TIR’lı tanıtım

Zeytin ve zeytinyağı üretici ve tüketicilerini internet üzerinde bir araya getirerek dernekleşen Zeytindostu Derneği, zeytinyağı tüketimini artırmak için TIR’la tanıtım kampanyası düzenleyecek.


  İhale TOKİ’ye kaldı

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Esenboğa Havaalanı yolu güzergâhını “prestijli’’ hale getirmek için hazırlanan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında açtığı, kat karşılığı konut yapımına ilişkin 4 ihaleye de müteahhitler teklif vermedi.


  Kocaeli’de ikinci istihdam fuarı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl büyük ilgi gören insan kaynakları ve istihdam fuarının bu yıl ikincisini düzenleyecek.


  Onur Air’dan yaz tarifesi

Onur Air, 2007 yaz tarifesi ile 25 Mart günü seferlerine başlıyor. Yaz tarifesinde tatil bölgelerine olan seferlerine ağırlık verecek olan Onur Air, ilk uçuşunu 12 Nisan’da İstanbul-Dalaman uçuşuyla gerçekleştirecek.


  Pasifik’e işadamları köprüsü

Tekirdağ Aktif Sanayici İşadamları Derneği (TASİAD) Başkanı Ebubekir Şimşek, “TUSKON, Afrika ve Avrasya Bölgesi’nden sonra dikkatini şimdi Asya Kaplanlarına, yani Pasifik ülkelerine yöneltiyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004