Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MEB, Sezer’i uyardı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yeni kurulan 15 üniversiteye rektör ataması girişiminin, anayasaya ve yasalara aykırı olduğu bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YÖK’ün 15 yeni üniversiteye kurucu rektör ataması girişiminin Anayasa’ya ve yasalara aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, “Hukuk devletinde Anayasa ve yasalardan alınmayan hiç bir yetkiyi hiç kimsenin veya kurumun kullanamayacağı açıktır” denildi.


Nevruz alarmı

Bugün gerçekleşecek Nevruz kutlamalarıyla ilgili emniyet birimleri alarma geçti. İstanbul Valisi Muammer Güler, Nevruz kutlamalarında kimsenin kamu dü

Erdoğan: Nevruz sevinç günüdür

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nevruzun sevinç günü olduğunu ifade ederek, ‘’Bu sevince gölge düşürmek, bu sevinci kullanarak mil


  Yargıda "Seçim" krizi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Kurul’un tabii üyesi Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga toplantıya katılmadığı için Yargıtay ve Danıştay’a üye seçemedi.


  Meclisteki faaliyetlere seçim düzenlemesi

4. Olağan Öğrenci Meclisi Toplantısı, Mayıs ayının son haftası TBMM’de yapılacak. Alınan bilgiye göre, TBMM Başkanı Bülent Arınç, önümüzdeki günlerde AKP, CHP ve ANAVATAN Meclis grup başkanvekillerini toplantıya çağırarak, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde alınması gereken tedbirleri görüşecek.


  TBMM lojmanlarının yıkımında engel kalmadı

TBMM lojmanlarının yıkımı ile ilgili dava sürecinde mahkeme, Behruz Çinici’nin başvurusuna istinaden aldığı yıkımın durdurulması konusundaki “ihtiyati tedbir” kararını, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) başvurusu üzerine kaldırdı.


  Orman yağması sürüyor

Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Mustafa Yumurtacı, Türkiye’de ormanların hızla yağmalandığını söyledi. Çevre ve Orman Bakanlığınca yürütülen ormancılık faaliyetlerini ‘’yetersiz’’ bulduklarını ifade etti.


  Topbaş, İETT arazisinden 1 milyar dolar bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT’ye ait Levent’teki arazinin bugün yapılacak satışında 1 milyar doların üzerinde rakam istediklerini bildirdi.


  Varlıklar âleminde insan

Diyarbakır Dedeman Otel’de çevre il ve ilçelerden gelen kalabalık bir dinleyici topluluğunun iştirakıyla “Varlıklar Âleminde İnsan” konulu Risâle-i Nur’u Anlama Konferanslarından ilki gerçekleştirildi.


  Vazifemiz, Allah namına sevmek

Risâle-i Nur Enstitüsü’nün Bediüzzaman Haftası dolayısıyla tertiplediği “Toplumsal Barış İçin Sevgi” başlıklı panel geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi. İstanbul-Lütfi Kırdar Kongre Sarayındaki panelin açılışında bir konuşma yapan Yeni Asya gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, insanların vazifesinin, canlıları Allah namına sevmek ve korumak olduğunu vurguladı.


  86 yaşında kimlik çıkardı

Elazığ’ın Keban ilçesinde 86 yaşındaki Güzel Demir, yaşlılık maaşı aldığı bankanın nüfus cüzdanı fotokopisi istemesi üzerine ilk kez nüfus cüzdanı çıkardı.


  Sosyal güvenlikte 2. kez erteleme sinyali

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu,”Sosyal Güvenlik Reformu’nun 1 Temmuza yetişmesi konusunda henüz verilmiş bir kararın söz konusu olmadığını” belirterek, “Yetişirse, biz de bir an önce hayata geçmesini isteriz. Reforma 4 sene emek vermiş biri olarak bir an önce hayata geçmesini ben de isterim. Yetişmezse de bunun ertelenmesini doğal karşılamak lazım” dedi.


  Açılmayı beklerken eskidi

Bartın’ın Ulus ilçesinde, İller Bankası kaynağıyla 1998’de yapımı tamamlanan yüzme havuzlu ve 78 yatak kapasiteli otel, arazisindeki anlaşmazlık sebebiyle açılamayarak atıl durumda bekletiliyor.


  Ormanlarımız tehlike altında

Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneğinden, Türkiye’deki ormanların kurtarılabilmesinin öncelikli şartının “ormancılığın kurtarılması’’ olduğu bildirildi.


  Profesyonel apartman yöneticiliği yaygınlaşıyor

Günümüzde apartman veya site yöneticiliğinin üstlenilmekten kaçınılan bir sorumluluk haline geldiği, bu sebeple yönetimlerin profesyonellere bırakılmaya başlandığı bildirildi.


  Meslek öğrenmede engel tanımıyorlar

Erzurum İşitme Engelliler Lisesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin öğrenme azimleri hayranlık uyandırıyor. Erzurum İşitme Engelliler Lisesinde yatılı eğitim gören 55 işitme engelli, ağaç ve metal teknoloji bölümlerinde mesleki eğitimlerini başarıyla sürdürüyorlar.


  Yoksullara yardım eli

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü (SYDGM), yoksullara yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Alınan bilgilere göre, SYDGM vakıfları aracılığıyla 2003-2007 yılları arasında, yardıma muhtaç vatandaşlara yaklaşık 1 milyar 700 milyon YTL değerinde yardım aktarıldı.


  Türkiye “su fakiri’’ olma yolunda ilerliyor

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı İsmet Cengiz, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda su fakiri ülkeler arasında yer alacağını savunarak, ‘’Kuraklık ulusal mevzuatlarımıza dahil edilmeli, su ve afet politikaları birlikte düşünülerek uzun vadeli politikalar oluşturulmalı’’ dedi.


  Yazın aşırı sıcak yok

Yaz ayları başında Avrupa’yı etkilemesi beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak Türkiye’de de sıcaklık ortalamalarının 1-2 derece daha yüksek görülebileceği, ancak denizlerin sebep olacağı ılıman etki sebebiyle yaz aylarında aşırı sıcak hava beklenmediği bildirildi.


  Haremüşşerif heyeti İsrail’e gitti

Haremüşşerif çevresindeki kazı çalışmalarıyla ilgili incelemeler yaparak rapor hazırlayacak olan Türk teknik heyeti, İsrail’e gitti.


  Acele istimlâk kararı

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında Köseköy-Gebze arasında bulunan bazı gayrimenkuller, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.


  ÖSS ücretini yatırmada bugün son gün

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) başvurmak isteyenlerin bankaya sınav ücretini yatırma süresi bugün sona eriyor. Bu tarihe kadar sınav ücretini yatıranlar, okullardan randevu alarak 23 Mart’a kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler


  Polis Kolejine öğrenci alınacak

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Polis Kolejine sınavla öğrenci alınacağını bildirdi.


  İsrafa karşı musluk contası

Yer altı su seviyesinin hızla azaldığı Konya’da, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, dar gelirli vatandaşların evlerindeki muslukları tamir edecek, 10 bin ücretsiz musluk contası dağıtacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004