Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Adalet yerini buldu

Millî Futbolcu Emre Belözoğlu, İngiltere'de kendisine yöneltilen, "ırkçılık" suçlamasında beraat etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Emre, "Bu suçlama ile yargılanıp beraat ettim ve bundan dolayı çok mutluyum. Ben, ırkçı bir insan değilim ve ırkçılığı her zaman lanetlerim" dedi.

Türk Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Emre Belözoğlu, kulüp başkanı ve teknik direktör ile takım arkadaşlarından bir çok kişinin dava sırasında yanında bulunduklarını anlatarak, kararın açıklanmasının ardından hep birlikte birbirlerine sarıldıklarını dile getirdi. İngiltere'nin Newcastle United takımında top koşturan Emre Belözoğlu, ırkçılıkla suçlandığı davanın sonuçlanmasının ardından ilk kez konuşarak, İngiltere Futbol Federasyonu'nun adil bir karar verdiğini anlattı.

KARŞI TARAF İNANDIRAMADI

Belözoğlu, "Dava sırasında diğer futbolcular da vardı. Biz de gereken savunmamızı yaptık. Benimle birlikte gelen takım arkadaşlarım da vardı. Karar bizim lehimize çıktı. Dava sırasında karşı tarafın elinde bulunan belgeler ve yapılan ifadeler hakimleri tatmin etmedi. Ancak davanın gidişatı ve atmosfer gayet olumluydu. Ben beni suçlayan insanların yalancı olduklarını düşünmüyorum. Burada gerçekten ciddi bir yanlış anlaşılma var. Bu yanlış anlaşılma da tamamen benim aksanımdan kaynaklanan bir durum. Zaten dava sırasında ben bunu anlatırken herkes beni anladı ve bize inandılar." dedi.

TEŞEKKÜRLER

Davanın detayları ile ilgili çok fazla ayrıntı vermek istemediğini açıklayan Emre Belöozğlu, "Aslında çok detaylı bir şekilde anlatmam doğru olmaz ama sonuçta son iki ay gerçekten zor geçti. Karar açıklandıktan sonra çok mutlu oldum. Bu dönemde bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ailem, dostlarım ve ben çok sıkıntılı anlar yaşadık ama çok şükür herşey halloldu ve şimdi işime konsantre oluyorum. Önümüzde milli maçlar var, artık bu maçlara da fazladan konsantre olmama yardımcı olacak çünkü böyle bir durumdan çıkıp rahatlamak bana ayrı bir motivasyon katacak." dedi.

OLUMLU KARAR BEKLEMİYORDUM

FIFA'dan ceza aldıktan sonra İngiltere Futbol Federasyonu'nun da çok olumlu bir karar vereceğini düşünmediğini belirten Emre, "Ama İngiltere Futbol Federasyonu çok adil bir karar verdi. Onlara da teşekkür ediyorum. Çünkü davanın içeriğini çok net bilmeyen insanlar olumsuz düşünebilirlerdi ancak çok ciddi şüpheler vardı. Hiçkimse hiçbirşeyden emin değildi. Ancak ben kendimden emindim, saha içinde bazen agresif veya insanların tavsib etmediği davranışlar olmuş olabilir." şeklinde konuştu.

HOCAM HEP YANIMDAYDI

Dava sırasında takım arkadaşları, kulüp başkanı ve teknik direktörün kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayan Emre Bölözoğlu, kendisine büyük destek veren kulübüne teşekkür etti. İngiliz medyasının haksız duruşundan şikayetçi olan Belözoğlu şöyle devam etti: "Çok konuşacak bir şey yok. Zaten insanların yazacakları çok az şeyler olacak. Onlar daha büyük bir haber bekliyorlardı, kötü bir sonuç çıksaydı baş sayfalarda verirlerdi ama şimdi küçük sutunlarda Emre aklandı diye yazacaklar. Çünkü medyanın istediği şey buydu. Ama çok şükür kimseye koz vermedik." Emre, davanın olumlu sonuçlanmasının ardından takım arkadaşları olsun çok sayıda kişinin kendisini aradığını da söyledi.

Emre'nin 5 maçlık cezası Norveç maçında bitiyor

Milli futbolcu Emre Belözoğlu, "Futbola Newcastle de devam edeceğim. Bu olayın olumlu sonuçlanması ben de ayrı bir motivasyon oluşturdu. İnşallah elimden geleni yapacağım. Milli takım olarak da önemli iki tane maç var önümüzde. Başımızda da çok büyük bir teknik direktör var. İlk maçta ben oynayamayacağım ama ikinci maçta oyanayacağım. Bu maçları geçmemiz halinde çok ciddi yol katetmiş olacağız" şeklinde konuştu.

21.03.2007


 

Millî Takımda Fatih Tekke de sakatlandı

A Milli Futbol Takımı'nda Nuri Şahin'den sonra dün de Fatih Tekke'nin sakatlandığı bildirildi. Milli Takım Doktoru Cengiz Dinç, milli takımın yaptığı antrenmanın basına kapalı bölümünde sakatlık geçiren Fatih'in idmanı yarıda bıraktığını söyledi.

Dr. Dinç, Fatih'in durumunun yapılacak kontrollerden sonra kesinlik kazanacağını belirterek, ''Fatih'in sol arka adalesinde zorlanma oldu. Tedbir amaçlı olarak, çalışmaya devam etmedi'' dedi. Tedavisi devam eden Gökhan Zan'ın ise bir süre salonda çalıştıktan sonra sahada takımdan ayrı çalıştığı öğrenildi. Gökhan'ın yavaş yavaş topla çalışmalara başladığı bildirildi. Bu arada, Fatih Terim, tedavisi süren Arda Turan ile saha kenarında bir süre görüştü.

21.03.2007


 

Ceyhun'la problemim yok

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Ankaragücü maçında Ceyhun ile aralarında bir gerginlik yaşandığı biçiminde çıkan haberleri komik bulduğunu söyledi.

Doğan, ligde ve Fortis Türkiye Kupası'nda zorlu maçların kendilerini beklediğini ve milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra oyunculara dinlenmeleri için 3 gün izin verdiklerini belirtti.

Ankaragücü'ne 1-0 yenildikleri karşılaşmadan sonra Ceyhun ile aralarında gerginlik yaşandığı biçimindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Doğan, ''Bu haberleri çok komik buluyorum. Maçın ne devre arasında ne sonunda ne de başında böyle bir diyalog olmadı. Bu tür haberlere ülke adına ve gelecek adına üzülüyorum. Çıkan bu tür haberler insanı düşündürüyor'' dedi.

Geçen hafta Yattara ile ilgili çıkan habere de çok üzüldüğünü dile getiren Doğan, ''Bu konuları konuştukça üzülüyor ve sıkılıyorum. Bunlar tamamen yalan haberler. Trabzonspor, büyük bir kulüp, büyük bir camia. Çok basit şeylerle kamuoyunu neden yanıltmaya çalışıyorlar, amaç nedir, bilmiyorum'' diye konuştu.

Bordo-mavili futbolcuların paralarını almakta sıkıntı yaşadığı biçimindeki iddialar ile ilgili olarak ise Doğan, şunları söyledi: ''Bu tür haberlerle kamuoyunun meşgul edilmemesi lazım. Trabzonspor'un hedefleri var. Bu hedeflerinden Trabzonspor'u saptırmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin şartları belli. Her kulüpte olduğu gibi zaman zaman ekonomik anlamda sıkıntılar olabiliyor. Trabzonspor'da kimsenin parası kalmamıştır. Yazılanlar ve söylenenler doğru değil.''

21.03.2007


 

Terim, Arda için bana kızmadı

Konyaspor kalecisi Özden Öngün, bazı gazetelerde yer alan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisini arayarak, KonyasporGalatasaray maçında Arda'yı sakatladığı iddiasıyla sitemde bulunduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Özden Öngün, ulusal bir gazetede "Ne yaptın be kardeşim" başlığıyla yayınlanan haberde Fatih Terim'in Galatasaray maçından sonra telefonla kendisini arayarak sitemde bulunduğu ve 'Bir çuval inciri berbat ettin' dediği yönündeki haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özden, "Arda ile girdiğimiz ikili mücadele sonrasında ikimiz de şanssız bir şekilde sakatlandık ve oyunu terk etmek zorunda kaldık. Pozisyonda kesinlikle art niyetim yoktu" dedi.

21.03.2007


 

Beşiktaş, Kazak Kaisar'la oynayacak

Beşiktaş, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Kazakistan Süper Ligi takımlarından FC Kaisar Kyzylorda ile 25 Mart Pazar günü saat 19.30'da BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz'ün Türkiye Futbol Federasyonu'na dün yaptığı müracat kabul edildi. Takımımız'ın Pazar günü oynayacağı özel maç için hakem tayininin Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılacağı bildirildi" denildi.

21.03.2007


 

Gürsoy'a başarılı beyin ameliyatı

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy ameliyat oldu.

Gürsoy'a, beyninde oluşan baloncukla ilgili Amerikan Hastanesi'nde operasyon uygulanırken, ameliyatın başarılı geçtiği bildirildi. Bu arada, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulübü internet sitelerinde yayınladıkları mesajlarla Ergun Gürsoy'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

21.03.2007


 

G.Saray'ın Mısır maçı iptâl oldu

Galatasaray'ın, Milli maçlar nedeniyle liglere verilecek olan arayı değerlendirmek amacıyla, 23 Mart Cuma günü Mısır'da, Mısır Ligi takımlarından Zamalek ile yapacağı karşılaşma iptal edildi.

Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, organizatör kuruluşun kontrat koşullarını yerine getirmemesi nedeniyle karşılaşmanın iptal edildiği bildirildi.

21.03.2007


 

TAU'yu Serkan sırtladı

İspanya Ligi'nin 25. haftasında Serkan Erdoğan, Ender Arslan ve Kaya Peker'in forma giydiği TAU Ceramica evinde konuk ettiği ViveMenorca'yı 9659'luk skorla mağlup etti.

Son Euroleague maçında forma giymeyen Serkan Erdoğan 15 sayı, 3 ribaundluk oyunu ile TAU Ceramica'da çift haneli sayılara ulaşan 5 oyuncudan biri oldu. Serkan Erdoğan iki sayılık atışlarda 3/3, üç sayılık atışlarda 3/6 isabet oranı ile mücadele etti. 4 dakika süre alan Ender Arslan 3 sayı, 1 asist , Kaya Peker 1 sayı, 2 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

21.03.2007


 

Efes-Prokom

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. tur (F) Grubu'nda çeyrek final şansını daha önce yitiren Efes Pilsen, grubundaki 6. ve son maçında bugün Prokom Trefl ile karşılaşmak üzere Polonya'ya gitti.

Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Polonya'ya tamamen prestij ve grubu 3. sırada bitirebilmek için gittiklerini ifade ederek, ''Grup maçlarını hiç olmazsa galibiyetle tamamlamak istiyoruz'' dedi. TSİ 20.45'te başlayacak maç Skytürk TV'den naklen yayınlanacak.

21.03.2007


 

Sürpriz haftası

Süper Lig'de olduğu gibi 2. Lig A'da da şaşırtıcı sonuçlar alınıyor. Lider Gençlerbirliği Oftaş, Mardin deplamanında 3 gol yiyip, mağlup olunca gözler İstanbul'daki Büyükşehir Belediye-Malatya maçına çevrildi. Olimpiyat Stadını dolduran 20 bin taraftarının desteği ile sahaya çıkan Malatya oynadığı kötü futbol ile rakibine 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

4 haftalık bir Malatyaspor'u ele aldığımızda zevksiz, kalitesiz ve her hafta stoper mevkisinin değiştiği, orta alanın sahada gezindiği bir takımdan bahsetmek isterim. Altay mağlubiyetiyle başlayan düşüş ve akabinde hemen hemen her maça değişik stoperle çıkılmasının ne kadar yanlış olduğunu belirtmeme rağmen, bu yanlışta devam eden İsmail Kartal'ın kötü gidişe dur demesinin bundan sonraki haftalar için de çok zor olacağını tahmin ediyorum.

Elazığspor'un Altay galibiyeti beni sevince boğdu. Ancak iç sahada da başarılarını devam etttirmeli. Orduspor'u da yakından takip ediyorum. Bu takım, ilk 6 ya kalacak ve sürpriz bir şekilde Süper Lige de çıkabilecek bir takım. O güce sahip bir kulüp. İlk 6'ya kalma mücadelesi veren İstanbulspor ve Samsunspor bu hafta birer puanla yetinmek zorunda kaldılar.

Said YALÇIN

21.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004