Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

305 önemli tabiî alanımız var

Doğa Derneğinin 3 yıllık çalışması sonucu hazırlanan ve Türkiye’nin en önemli tabiat alanlarının envanterini içeren 2 ciltlik ‘’Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları’’ adlı kitap piyasa çıktı.

Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, 305 önemli tabii alanını 2 ciltte ve toplam 1112 sayfada inceleyen kitabın, küresel çevre sorunlarıyla mücadelede ve AB çevre mevzuatı ile uyum sürecinde Türkiye’nin yol haritası olacağını söyledi. Kitabın, Türkiye’nin tabii zenginliklerini 870 fotoğraf, 623 harita ve binlerce bilimsel veriyle gözler önüne serdiğini dile getiren Eken, bu kitabın aynı zamanda dünyadaki ilk önemli tabiat alanları kitabı olduğunu vurguladı. Eken, şunları kaydetti: ‘’Bu kitap, tabiat için neler yapılması gerektiğini gösteren bir envanter. Kitapta, ‘Türkiye’nin neresinde hangi canlı türleri var? Bunlardan hangileri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya? Onları bekleyen tehditler nelerdir?’ şeklindeki tüm soruların cevapları yer alıyor. Artık bundan sonra hiç kimse canlıların yok olmasına göz yumamayacak. ‘’

Türkiye’de 10 binden fazla bitki türünün bulunduğunu, bunların yüzde 34’ünün dünyada sadece bu ülkede yetiştiğini anlatan Eken, ancak nesli tükenmekte olan Türkiye’ye has birçok bitki türü olduğunu kaydetti.

Güven Eken, kitabın, Doğa Derneğinin koordinasyonunda Çevre ve Orman Bakanlığının iş birliği ile 148 yazar ve bilim adamı, 100 fotoğrafçı ve çok sayıda kurumun katkısı ile hazırlandığını ifade ederek, Türkiye’nin yüzde 26’sını kapsayan 305 önemli doğa alanının bu çalışmada ortaya konulduğunu bildirdi. İlk baskısı 1650 adet olan ‘’Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları’’ kitabının, 200 YTL’ye satışa sunulduğu bildirildi.

Ümit KIZILTEPE

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karagöz, “Karagiozis” olmayacak

  Erdemli’de Senai Demirci ile ‘Hayata Dair’

  305 önemli tabiî alanımız var

  İpek Yolu san’atla canlanıyor

  Devrek bastonu ders oluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004