Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İpek Yolu san’atla canlanıyor

üzyıllarca Çin’den Türkiye’ye gelen kervanların kullandığı İpek Yolu san’atla yeniden canlanıyor. Tayvanlı ve Türk kukla ustaları İpek Yolu’nun hikâyesini tüm dünyaya anlatmak için birlikte çalışıyorlar. İlk gösteri bugün Taipei’nin en büyük salonu National Concert Hall’da yapılacak.

Proje, İpek Yolu’nun etkilerinin ticaretle sınırlı olmadığını, bilim adamları ve san’atçıların birbirilerini tanıyarak kültürel etkileşimlerin de yaşandığını anlatma amacını taşıyor.

Tayvan Puppet Theatre Company tarafından organize edilen oyunda Türkiye’den gölge oyunu ustası Cengiz Özek ve müzisyenler Günay ve Binnaz Çelik katılıyor. Oyunun Çin kültürüyle ilgili bölümünde ise Tayvanlı kukla ustaları yer alıyor. İpek Yolu’nun başlangıcı Chang An ‘dan (Şimdiki ismiyle Xian) İstanbul’a uzanan bir yolculuğu konu alıyor. Oyunun kahramanı ise Karagöz. Oyunun başında Hacivat’tan iş bulması için Chang An’a gitme tavsiyesi alan Karagöz daha sonra İstanbul’a geri geliyor. Oyun sırasında Tayvanlı san’atçılar Karagöz’ün kuklasıyla da gösteri yapıyor.

/ TAİPEİ

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karagöz, “Karagiozis” olmayacak

  Erdemli’de Senai Demirci ile ‘Hayata Dair’

  305 önemli tabiî alanımız var

  İpek Yolu san’atla canlanıyor

  Devrek bastonu ders oluyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004