Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kırşehir’de nurlu buluşma

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47. yılı münasebetiyle Yeni Asya Kırşehir Temsilciliği tarafından “Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde düzenlenen “Bediüzzaman’a Göre İslâm’da Sevgi” isimli konferans, Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Çevre illerden de katılımın sağlandığı konferansı Yeni Asya gazetesi yazarı Sami Cebeci sundu.

Sunumuna; Bediüzzaman’ın 4 tür sevgi esası üzerinde duracağını belirterek başlayan Sami Cebeci, bunların, Allah, peygamber sevgisi, insan sevgisi ile dünya ve içindeki varlıklara duyulan sevgi olduğunu belirterek, “Bunlar nasıl olmalı? Toplumdaki anarşinin, kavganın ve tüm yanlışların olduğu bir durumda sevgiye ne kadar ihtiyacımız var?” diye konuştu.

“Sevginin kaynağı kalptir. Ama bahsini ettiğimiz kalp, insanın vücudunun her tarafına kan pompalayan et parçası değildir. Bu kalp, Bediüzzaman’ın ifadesine göre: fikirlerin aynası olan dimağ ile hislerin aynası olan vicdandan ibaret olan manevî bir lâtifedir. İşte bu manevî kalpte Allah nihayetsiz bir sevgi hissini kalbimize dercetmiş. Bunun gerekçesi de; Allah’ı sonsuz bir sevgiyle sevmemiz için kalbine koymuştur. Bu hakikatten dolayı Bediüzzaman diyor: ‘Batın-ı kalp, ayine-i samettir.’ Yani Allah’tan başkasının muhabbetlerinin oraya konmaması gerektiğini söylüyor. Bu konuyla ilgili ayrıca Bediüzzaman: ‘İnsan eğer Cenab-ı Hak’tan gayrısına olan ve O’nun namına olmayan sevmekliğini o kalbin içine koyarsa, gayr-ı meşrû bir muhabbetin cezası, merhametsiz bir azaptır’ buyuruyor. İnsan hadsiz bir muhabbetle Allah’ı sevmeye müsait bir fıtratla yaratılmıştır. Çünkü insanın fıtratında, yaratılışında cemal, kemal ve ihsana karşı, elinde olmayan bir sevme duygusu vardır.”

Bediüzzaman bir vecizesinde “Muhabbet şu kâinatın bir sebeb-i vücududur. Hem şu kâinatın rabıtasıdır” sözünü aktaran Cebeci, “Muhabbet ve sevmek sıfatı, insanın iradesi dâhilinde değildir. İnsan, elinde olmadan sever, fakat irade ile bunun yönü değiştirilebilir. Meselâ insan lezzetli yiyecekleri, anne babasını, çocuklarını, eşini, hayatını, gençliği, baharı ve dünyayı sever. Bunları sevmesek yaşayamayız. Elimizde olmadan bu sayılanları seviyoruz. İşte mecazî olan bütün bu sevgilerini, iradesiyle Allah hesabına dönüştürürse, yani Allah hesabına severse o zaman bu sevgiler hakikî aşka ve gerçek anlamda Allah sevgisine dönüşmüş olur” diye konuştu.

Sami Cebeci’nin ardından sahne alan Kırşehir Can Kardeş Çocuk Korosu; önce âyet ve hadis mealleri ve Risâle-i Nur’dan vecizeler okuduktan sonra birbirinden güzel ilâhiler seslendirerek salonda duygusal bir hava yaşanmasını sağladılar. Konferans çıkışında Sami Cebeci kitaplarını imzalarken, Yeni Asya Neşriyattan kitaplar ve Yeni Asya hanım okuyucularının hazırladıkları gıda ürünleri satışa sunuldu.

Cemil YÜZER / KIRŞEHİR

24.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Avrupalılık bir idealdir

  KALPLERE YASAKÇI KONMALI

  Barroso: Avrupa’ya sınır çizilmemeli

  Arınç: Türkiye’yi alan AB kazanır

  50 yıl sonra Avrupa'da İslâm hakim din olacak

  Guardian: “ABD, Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesini önlemeye çalışıyor

  Has’ın vefatı hemşehrilerini üzdü

  Bekâroğlu: Hakkı savunmak erdemdir

  Bardakoğlu: Din anlaşılırsa rahmet vesilesi olur

  Diyanet: Cenazede alkış olmaz

  Kırşehir’de nurlu buluşma

  Yargıya üye seçimi mahkemelik

  Altınbaş dâvâsında 4 sanığa 8 yıl 10 ay

  İstanbul, “Yaş Dostu Şehir” olma yolunda

  Mayın temizleme çalışmaları gelecek ay başlayacak

  Vakit’e para cezası

  Afgan uçağı pistten çıktı

  Google’den “Diyarbakır” açıklaması

  1 milyar insan suya hasret

  Rektör atamaları Resmî Gazete’de

  Yeşilay’dan, ‘I. Uluslararası Bağımlılık Kongresi’

  TSK, Kabil Bölge Komutanlığını devralıyor

  Sürmene’ye 10 yılın eğitim yatırımı

  Beckett Türkiye'ye gelecek

  Yağışlar sürecek

  Üstün yetenekli çocuklara erken eğitim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004