Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

KALPLERE YASAKÇI KONMALI

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, çocukların suça bulaşmasını önlemek için sadece polis, hakim, savcı sayısını arttırmanın, hapishaneleri genişletmenin çare olmadığını belirterek, “Eğer aileden başlayan eğitim silsilesi gerçekleştirilmez, çocukları sahiplenecek çalışmalar olmazsa bir kaç yıl içinde hepimiz evlerimizi kilitli tutmak, kendimizi korumak için tedbir almak zorunda kalabiliriz” dedi.

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, çocukların suça bulaşmasını önlemek için sadece polis, hakim, savcı sayısını artırmak hapishaneleri genişletmenin çare olmadığını belirterek, “Eğer aileden başlayan eğitim silsilesi gerçekleştirilmez, çocukları sahiplenecek çalışmalar olmazsa bir kaç yıl içinde hepimiz evlerimizi kilitli tutmak, kendimizi korumak için tedbir almak zorunda kalabiliriz” dedi.

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara ile üye AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Gaziantep’te yaptıkları inceleme ve denetimleri Polisevinde düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi.

Çocukların suça bulaşmasını önlemek için sadece polis, hakim, savcı sayısını artırmak hapishaneleri genişletmenin çare olmadığını belirten Komisyon Başkanı Halide İncekara, “Eğer aileden başlayan eğitim silsilesi gerçekleştirilmez, çocukları sahiplenecek çalışmalar olmazsa bir kaç yıl içinde hepimiz evlerimizi kilitli tutmak, kendimizi korumak için tedbir almak zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

Gaziantep gezileri sırasında okullarda çocuklarını bekleyen velilerle görüştüklerini, velilerin sokaklarda yaşananlardan endişeli olduğunu gördüklerini ifade eden İncekara, velilerin, çocuklara yönelik çalışmalara ağırlık verilmesini istediklerini anlattı. Gençlerin, hareket yapmak, spor yapmak istediğini vurgulayan İncekara, şunları söyledi: “Gençler hareket istiyor, spor yapmak, sevgi istiyorlar. Şehirlerde genelde imar planları dolayısıyla merkezlerde spor tesisleri yapılmasına rağmen, kenar mahallelerde çocukların meşguliyet alanlarının olmadığını görüyoruz. Çocuklar; hapse girdikten sonra resim kâğıtlarıyla, boya kalemleriyle, sporla tanışıyorlar. Çocuklar, karakola geldiklerinde yine resimle, müzikle, kültürel faaliyetler tanışıyor. Bunda bir yanlışlık yok mu? Çocuklar bunlarla, kültürel etkinliklerle karakol ve hapiste mi tanışmalı.”

Gaziantep’te yaptıkları internet kafe denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Ataş, internet kafeler konusunda aileleri uyararak, ailelerin küçük çocuklarının nereye gittiğini, kimlerle arkadaşlık yaptığını iyi takip etmeleri gerektiğini kaydetti.

/ GAZİANTEP

24.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Avrupalılık bir idealdir

  KALPLERE YASAKÇI KONMALI

  Barroso: Avrupa’ya sınır çizilmemeli

  Arınç: Türkiye’yi alan AB kazanır

  50 yıl sonra Avrupa'da İslâm hakim din olacak

  Guardian: “ABD, Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesini önlemeye çalışıyor

  Has’ın vefatı hemşehrilerini üzdü

  Bekâroğlu: Hakkı savunmak erdemdir

  Bardakoğlu: Din anlaşılırsa rahmet vesilesi olur

  Diyanet: Cenazede alkış olmaz

  Kırşehir’de nurlu buluşma

  Yargıya üye seçimi mahkemelik

  Altınbaş dâvâsında 4 sanığa 8 yıl 10 ay

  İstanbul, “Yaş Dostu Şehir” olma yolunda

  Mayın temizleme çalışmaları gelecek ay başlayacak

  Vakit’e para cezası

  Afgan uçağı pistten çıktı

  Google’den “Diyarbakır” açıklaması

  1 milyar insan suya hasret

  Rektör atamaları Resmî Gazete’de

  Yeşilay’dan, ‘I. Uluslararası Bağımlılık Kongresi’

  TSK, Kabil Bölge Komutanlığını devralıyor

  Sürmene’ye 10 yılın eğitim yatırımı

  Beckett Türkiye'ye gelecek

  Yağışlar sürecek

  Üstün yetenekli çocuklara erken eğitim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004