Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bu kara gece unutulmaz

Türkiye karşısında hezimete uğrayan Yunanistan'da büyük bir üzüntü yaşanıyor. Yunan basını, mağlubiyetin getirdiği şok etkisinin zor atlatılacağı görüşünde birleşti..

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde geçen cumartesi günü oynanan karşılaşmada, Türkiye'ye karşı 4-1 mağlup olan Yunanistan'da yenilgi, ''Yunan milliler, Türk takımına zafer armağan etti. Tarihi rezillik yaşadık'' şeklindeki yorumlar ile tanımlanmaya devam ediyor. Atina'da yayımlanan ''Sportime'' gazetesi, ''Küçük düşüren gece'' başlığını kullandığı haberinde, ''Ne kadar üflesek de soğuması gecikecek. Geçtiğimiz güne kadar kalesi düşürülemeyen Yunan takımı, 4 kolay gol yedi. Avrupa Şampiyonları, komşuya, kendi evimizde, devasa bir futbol zaferi armağan etti'' ifadesiyle karşılaşmayı okuyucularına aktardı.

UTANÇ VERİCİ BİR GECEYDİ

''Sesli bir şamar, küçük düşürücü bir sonuç, futbol mantığının iptal olduğu utanç verici bir maç gecesi'' yaşandığı yorumunu yapan gazete, kaleci Andonis Nikopolidis'in takımının ''zayıf halkası olduğunu'' yazdı. ''Filathlos'' gazetesi ''Rezil Yunanlılar'' başlıklı haberinde, ''Yunan Milli Takımı'nın baş eğdiğini, maçın oynandığı Karaiskaki Stadı'nda Yunan trajedisi yaşandığını'' yazdı.

OTTO REHHAGEL EVİNE DÖN

''Rehhagel'in genç oyunculardan nefret ettiği ve alınan mağlubiyet utancının herkesten önce Alman teknik direktörün omuzlarına ağırlık olduğu'' şeklindeki yorumlara da yer veren gazete, ''Türk takımının ise hayranlık yarattığını'' kaydetti. ''Otto evine'' başlığını kullanan ''Ora gia spor'' gazetesi, Yunanistan milli günü kutlamalarına birkaç saat kala Yunan Takımı'nın Türk ekibini yenme rüyasının karabasana dönüştüğünü, Mavi-Beyazlılar'ın oynadıkları futbolun ne yürek ne de akıl işi olduğunu yazdı.

REZİLLİĞİMİZ DÜNYA TURU ATTI

Alınan sonucu ''Milli ayıp'' olarak adlandıran gazete, tribünleri dolduran taraftarın ellerine geçirdiklerini sahaya atmaları, birbirleri ile kavgaları, Yunanlı oyunculara küfür etmelerinin ''rezalet'' olduğunu kaydetti ve UEFA tarafından ''ceza yağdırılmasının kesin göründüğü'' değerlendirmesinde bulundu. ''Avrupa Şampiyonu'nun, her düzeyde rezil olduğunu'' yazan ''Goal News'' gazetesi ise, ''Tribünlerdeki görüntü, uygulanan şiddet, milliyetçilik gösterileri, Türkiye Milli Marşı'nın ıslıklanması, Yunanlı oyuncuların yuhalanması, alınan 4-1 mağlubiyetten de daha utanç vericiydi. Türk tarafı da milliyetçi manşetler ve benzersiz yorumlar ile karşılık verdi, uluslararası rezilliğimiz dünya turu attı'' yorumunda bulundu.

İLK DEFA BÖYLE YENİLDİK

''Fos'' gazetesi ise ''Türkiye'nin apaçık görünen üstünlüğüyle milli takımımız 4-1 ile fethedildi'' şeklindeki haberinde, Yunan Milli Takımı'nın böylesine bir mağlubiyet ile ilk defa karşı karşıya kaldığını kaydetti. Gazete, ''Bu haliyle dahi ağır, hatta kaldırılamaz olan Türk Takımı, sakatlık yaşayan oyuncuları da kadrosunda bulundursaydı, ne derece daha üstün olabilirdi?'' ifadesiyle dikkat çekti.

27.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu kara gece unutulmaz

  Zico: Türkiye, Norveç'i de geçer

  Ulusoy: Duâlarım kabul oldu

  Terim'in Norveç kozu: Emre

  Ender TAU'yu bıraktı

  İspanya basını: Roberto Carlos F.Bahçe'ye gidecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004