Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Hakimiyet ve meşrûiyet milletindir

AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Siyaset dışı eğilimlere sığınan siyasetçilerin, antidemokratik anlayışlara özlem duyan çevrelerin bu arayışları, milletimizin dikkatinden kaçmıyor. Varsın arasınlar, bulamayacaklar. Hakimiyet de meşruiyet de sadece milletindir, bunu böyle bilmeleri gerekir” dedi

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, parti teşkilatı, Meclis grubu ve hükümet olarak, adımlarını, birbirini tamamlayan, bütünlüklü bir siyaset oluşmasına özen göstererek attıklarını söyledi. Demokratik yönetimi; açıklık, şeffaflık ve katılımcılıkla eş anlamlı gördüklerini, yönetimde şeffaflığı önemsediklerini vurgulayan Erdoğan, hukuk devletinde, herkesin hukukunun, devletin güvencesinde olduğunu ve kapıların, halkın yönetime katılmasına, yönetimi denetlemesine, neyin, niçin, nasıl yapıldığını bilmesine açık olduğunu vurguladı. Bu düşünceyle, bugüne kadar açık, şeffaf ve demokratik bir tutum takındıklarını belirten Erdoğan, bundan sonra da halkla paralel yürümeye, birlikte el ele olmaya azami özen göstereceklerini söyledi. ‘’Önümüzdeki kritik süreci dikkatle yöneterek, icraatımızı, ilkelerimizi, hedeflerimizi halkımızla daha çok paylaşacağız’’ diyen Erdoğan, iktidarlarının, bugün olduğu gibi yarın da hesap verebilir bir iktidar olacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’de muhalefet, alternatif, proje, fikir, katma değer üretmek için yok. Türkiye’de muhalefet engel, lâf, kriz, gerilim üretmek için var. Bunu aziz milletimiz çok iyi görüyor” diye konuştu.

“BAŞKA ZEMİNLERDE

MEŞRûİYET ARAYIŞI’’

‘’Şuna inanıyorum ki, geçmişin hesabını veremeyenlerin, Türkiye’nin çalışan saatini durduranların defterini, milletimiz bir kez daha dürecektir’’ diyen Erdoğan, milletin meclisinde meşruiyet bulamayanların, başka meclislerde, başka zeminlerde kendilerine meşruiyet aradığını ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Siyaset dışı eğilimlere sığınan siyasetçilerin, antidemokratik anlayışlara özlem duyan çevrelerin bu arayışları, milletimizin dikkatinden kaçmıyor. Varsın arasınlar, bulamayacaklar. Hakimiyet de meşruiyet de sadece milletindir, bunu böyle bilmeleri gerekir. Onların demokrasi, yönetim anlayışları da bol sıfırlı paralar gibi tedavül dışı kalmıştır. Türkiye, artık onların zaten dar ve derinliksiz görüş mesafesinden çıkmış, büyük bir hızla ileriye doğru yol almıştır. Vakti saati geldiğinde, milletimiz yaptığımız işlere, üslubumuza, yönetme tarzımıza, bu ülkeye sadakatle hizmetlerimize bakarak, vicdanı, aklı ve basiretiyle kararını verecektir. Yolun başında milletimize vaat ettiğimiz gibi, ne aldatan olduk ne de aldanan olduk.

Bundan sonra da inşallah ne aldatan ne de aldanan olacağız.’’

Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz

Başbakan Erdoğan, 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan AB ve Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili görüşlerini ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz, yük olmaya değil yük almaya geliyoruz. Aslında. bunun, farkında değilsiniz. Eğer AB, Türkiye ile ilgili böyle bir olumsuzluk düşünüyorsa verir kararını, biz de yolumuza devam ederiz. AB’nin karşı karşıya olduğu hangi soruna bakarsanız bakın, çözümün Türkiye’nin üyeliğiyle mümkün olduğunu göreceksiniz. Avrupa’nın tarihinde Hristiyanlık da Yahudilik de İslam da hep olmuştur, bugün de vardır. Bugün Avrupa’da yaşayan milyonlarca Müslüman, Avrupa kimliğinin önemli bir parçasıdır. Bu gerçeği görmezden gelmek, iyi niyetle bağdaşmayacağı gibi, ayrıca, var olan durumu da yok saymak demek olur.”

/ ANKARA

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Küresel ısınma ‘geliyorum’ diyor

  Yargıda seçimler 15 Nisan'da

  Erdoğan: Hakimiyet ve meşrûiyet milletindir

  Ağar: Hiçbir partiyle ittifak arayışımız yok

  Babacan: Herkes demokratik takvimi beklemeli

  Türkiye çağrılmalıydı

  Avrupa'daki Türk vekiller KKTC'de toplanıyor

  Leyla Zana ve Ahmet Türk'ün ifadesi alınacak

  GP’nin Ertürk’e açtığı dâvâya ret

  Muhabbet, kâinatın yaratılış sebebidir

  ‘Gerçek muhabbetin kimyası imandır’

  Bediüzzaman Adıyaman'da anıldı

  Müstehcen siteler engellenecek

  Yaşar Cihan, serbest bırakıldı

  Umuda yolculukta 7 ölü

  Ağustos’ta 30 bin öğretmen atanacak

  PKK'ya ait 7 sığınak ortaya çıkarıldı

  Türkçedeki bozulma gazeteci ve üniversitelere sorulacak

  RTÜK’ten ücretsiz filtreleme programı

  Çalışan çocuklar için ‘sokak lambası’

  Çökme tehlikesi altında ders

  Büyük Menderes seferberliği

  Sarıyer Uyum Villaları’nda yıkım

  TABA’dan mektup yağmuru

  OKS’ye başvurular başladı

  Aspirin, hastalıkları azaltabiliyor

  Parkinsonda 'pil tedâvisi' uygulaması

  “Namaz, Allah ile konuşmaktır”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004