Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dersimiz Norveç

A Millî Takımı, grubundaki 5. maçında bugün Norveç'le karşılaşacak. Türkiye'nin cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Commerzbank Arena'da saat 21.00'de başlayacak maçı İtalyan hakem Farina yönetecek. Karşılaşma ATV'den canlı yayınlanacak.

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu 5. maçında bugün Norveç ile karşılaşacak. Türkiye'nin cezası nedeniyle Almanya'nın Frankfurt kentindeki Commerzbank Arena'da TSİ 21.00'de başlayacak maçı, İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek. Maçta Farina'nın yardımcılıklarını Alessandro Griselli ve Paolo Calcagno yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Paolo Dondarini. Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak. Son maçında deplasmanda Yunanistan'ı 4-1 yenen (A) Milli Futbol Takımı, grupta yaptığı ilk 4 maçı da kazanırken, 12 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Son maçında kendi evinde Bosna-Hersek'e 2-1 yenilen Norveç ise 4 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı ve topladığı 6 puanla 4. sırada bulunuyor.

5 MAÇTAN DA GALİP AYRILDIK

A Milli Takımı, son 5 resmi maçını da kazanarak, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Fatih Terim yönetimindeki milliler, 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj rövanş maçında İstanbul'da İsviçre'yi 4-2 yendiği maçla başlayan seride oynadığı son 5 resmi karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihinde ilk kez ilk 4 maçını kazanarak tarih yazan ayyıldızlı ekip, son 5 resmi maçında rakip filelere toplam 16 gol gönderirken, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.

Türkiye 3 Norveç 3

Türk Milli Futbol Takımı, Norveç ile bugüne kadar yaptığı 7 maçtan 3'ünü kazanırken, 3 kez yenildi, 1 maçta da berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, 6 yıl sonra karşılaşacağı Norveç'e geride kalan 7 maçta toplam 7 gol atarken, kalesinde ise 12 gol gördü. Bu arada, daha önce Olimpiyat Oyunları, Dünya Kupası elemeleri ve özel maçlarda karşılaşan her iki ülke (A) milli futbol takımları, ilk kez Avrupa Şampiyonası elemelerinde birbirlerine rakip olacaklar. Öte yandan Türk Milli Futbol Takımı 84 yıllık tarihinde, 224'ü resmi, 208'i özel olmak üzere geride kalan toplam 432 maçta, 150 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 181 kez de rakiplerine yenildi.

28.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dersimiz Norveç

  Gözler Tuncay'da olacak

  Fatih Terim'in 57. milli sınavı

  300. golümüzü kim atacak?

  Erdoğan, F.Bahçe maçı için Suriye'ye gidecek

  Pire Olympiakos başkanı Tuncay'ın fiyatını sordu

  Mehmet Okur'dan 16 sayı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004