Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şairler, şiir gibi bir şehirde buluşuyor

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali kapsamında 20 ülkeden dünya şiirinin önde gelen 30 şairi İstanbul’a geliyor.

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği (TTBE) tarafından organize edilen, Beyoğlu Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Bilgi Üniversitesi, Dedeman Otelleri ve çeşitli ülkelerin kültür ofisleri tarafından desteklenen 2. İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali dünyanın dört bir yanından 30’a yakın yabancı şairi İstanbul’da buluşturuyor.

14-18 Mayıs tarihleri arasında başta Beyoğlu olmak üzere İstanbul’un tarihi mekanlarında ücretsiz olarak dinleyiciyle buluşacak festival kapsamında başta Filistinli Nobel adayı dünyaca ünlü şair Mahmut Derviş olmak üzere, Almanya, İtalya, Kanada, Fas, İspanya, İsveç, Ürdün, Sırbistan, Makedonya, Suriye, İngiltere, Tunus, Fransa, El Salvador, Venezuella, Kanada, Kolombiya ve Güney Kore gibi ülkelerin önde gelen şairleri şiir tutkunları ile buluşacak.

Türk şiirinin önde gelen isimlerin yanı sıra genç şairlerin de katılacağı 2. İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali kapsamında Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Sevda Ergin anısına “Genç Şair Başarı Ödülü”nün bu yıl ikincisi verilecek. Şairlerin yanı sıra kendi ülkelerinde gerçekleşen uluslar arası şiir festivali temsilcilerinin de katılacağı festivalde, 5 gün boyunca, “İstanbul Şiir Akademisi” adı altında Bilgi Üniversitesi’nde konferanslar düzenlenecek. Festival kapsamında, kendi dilinde yazan, Rum, Ermeni, Yahudi İstanbullu şairler, şiirlerini “İstanbullu Şairler Buluşuyor” başlığı altında okuyacaklar.

Uluslar arası şiir faaliyeti deneyiminin 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olacak İstanbul’da çok önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Festival Organizasyon Komitesi Başkanı S. Zeki Tombak, “daha yaşanılır bir dünyanın özlemi olan şiirin İstanbul’u, İstanbul’un da etkinliğe katılan şairleri zenginleştireceğini” söyledi. Tombak, festivalle birlikte İstanbul’un ve Türk edebiyatının dünya edebiyat kurum ve kuruluşları ile doğrudan ilişki kurma fırsatını yakalayacağını vurgulayarak, “İstanbul’a uluslararası festivaller literatürüne girebilecek bir faaliyet kazandırıyoruz. İnanıyoruz ki bu festival İstanbul’a kültür ve sanat alanında yeni bir dinamizm kazandırarak İstanbul’u ve Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacak, şiire olan ilgiyi arttırarak İstanbul’un kültür başşehri olarak seçilmesinin haklılığını ortaya koyacaktır” dedi.

29.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur bilgi yarışması ödülleri verildi

  Şairler, şiir gibi bir şehirde buluşuyor

  Çanakkale ruhuna muhtacız

  3 yeni “Seyyar Kitap” daha


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004