Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YÖK’ten farklı ses

YÖK’ün hazırladığı “Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi Raporu”nu eleştiren YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, okullardaki başörtüsü yasağı ve imam hatip liselerine yönelik katsayı uygulamalarının doğru olmadığını söyledi.


Türkiye AB yolunda geri adım atmamalı

AB’nin 50. yıl kutlamalarına Türkiye’nin çağrılmamasını “basiretsiz davranışların bir yenisi” olarak niteleyen DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kand

AB inancını kaybetmemeliyiz

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, AB’ye ilişkin motivasyon ve inancın kaybedilmemesi gerekt


  Kutlu Doğum Haftası hazırlıkları sürüyor

PeygamberimizHz. Muhammed’in hicri takvime göre 30 Mart, miladi takvime göre 20 Nisan olan doğum günü, 16-22 Nisan tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile kutlanacak.


  Şiddetin faturası ağır

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastahanesi psikoloğu Dr. Fatma Yağcı, “Aile içi şiddetin yol açtığı sağlık, emniyet ve hukuk masraflarının Türkiye’ye hesaplanabilen maliyeti yılda 7 milyon dolardır” dedi.


  Meclis saygınlığı için 301’i değiştirmeli

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Başkanı Orhan Erinç Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinde yapılacak değişikliğin TBMM’nin saygınlığı açısından da gerekli olduğunu söyledi.


  Gül: Ermenistan’ın cevabını bekliyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington Times gazetesinde yayımlanan yazısında, Türkiye’nin, Ermenistan’ın ortak komisyon konusunda olumlu cevap vermesini sabırsızlıkla beklediğini, ortak komisyonun üçüncü bir ülkeyi de kapsayabileceğini belirtti.


  Dink cinayetinde bir tutuklama daha

Gazeteci Hrant Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde daha önce gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan Mustafa Öztürk, Erzurum’da tutuklandı.


  Bakan Şahin: Hoşgörüyü anlatamazsak geleceğe umutla bakmamız çok zordur

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, farklı din ve kültürlerden olanlara hoşgörünün anlatılamaması halinde geleceğe umutla bakmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, ‘’Bu boşluğu, korku ve şiddet sarmalı doldurmakta’’ dedi.


  DYP her sandığa 3 partili görevlendirecek

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Bilgiç, ‘’Seçimlerde oy kaybını önlemek amacıyla 200 bin sandık için 600 bin görevli belirledik’’ dedi.


  “Telekulak dâvâsı”na zaman aşımı

Kamuoyunda ‘’Telekulak Davası’’ olarak bilinen ve ‘’mahkeme kararı olmadan çok sayıda telefonun’’ dinlendiği iddiasıyla açılan davayla ilgili ‘’zaman aşımı’’ kararı verildi.


  Son 50 yılda intihar vak'aları yüzde 50 arttı

Edirne Selimiye Devlet Hastanesi Psikososyal Destek ve Krizle Mücadele Programında görevli Uzm. Dr. Bülent Yeşilkaya, Türkiye’de kadınların intiharı daha fazla denediklerini, fakat erkeklerin intihar girişimlerinin daha çok ölümle sonuçlandığını söyledi.


  Bediüzzaman muhabbet köprüsü kurdu

“Bediüzzaman Haftası” münasebetiyle Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından Sürmeli Otel’de düzenlenen “Bediüzzaman’a Göre Sevgi ve Huzur” konulu konferans büyük ilgi gördü.


  Kâinatta büyük bir muhabbet var

Bediüzzaman Said Nursi’nin Hakk’a vuslatının 47. yılı münasebetiyle Yeni Asya Burdur temsilciliğinin düzenlediği “Bediüzzaman’a Göre Sevgi” konulu anma programı, Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


  Kamyon otobüse çarptı, 1 kişi öldü

Konya’da kamyonun yolcu otobüsüne arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.


  Yahoo'dan sınırsız e-posta

İnternetin önde gelen şirketlerinden Yahoo, e-posta kapasitesini sınırsız yapacak. Yahoo, bu adımı Yahoo e-postanın 10. yıldönümü sebebiyle ve internetin geldiği noktaya takdir amacıyla attıklarını açıkladı.


  Kızılırmak, beyaza büründü

Nevşehir’in Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri’nin üzerinde beliren 10 santim kalınlığında köpük tabakası nehri beyaza boyadı. Fabrikalardan kaynaklandığı düşünülen atıkların toplu balık ölümlerine sebep olmasından endişe ediliyor.


  Akdamar, müze olarak açılacak

Van Gölündeki Akdamar Adasında bulunan Ermeni Kilisesi, bugün düzenlenecek olan törenle müze olarak hizmete girecek. Restorasyonu 2 milyon 600 bin YTL’ye mal olan kilise, devlet yetkilileri ile Ermenistan’dan gelecek konukların katılacağı törenle açılacak.


  Çocuklar açısından STK’lar yetersiz

TBMM Çocuk ve Gençlerdeki Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı AKP İstanbul milletvekili Halide İncekara, sivil toplum örgütlerinin kendi alanlarında başarılı işler yaptığını belirterek, ‘’Ancak çocuk ve genç açısından baktığımızda ne okul öncesi eğitimde, ne çocuğun boş alanlarını doldurmada, ne de sanat ve kültür alanında yeterli seviyede sivil toplum örgütü görüyoruz’’ dedi.


  Kıyı şehirleri tehlikede

Dünyadaki büyük şehirlerin üçte ikisi, küresel ısınmanın tehlikeli etkilerinin görüleceği kıyı şeritlerinde bulunuyor.


  Uzmandan, ‘sünnet-i seniyye’ tavsiyeleri

Doç Dr. Mesut Başak, milliyet.com.tr sitesinde yayınlanan açıklamalarında, sağlıklı hayat ile ilgili bilgiler verdi. Başak’ın ‘tarihî sırlar’ diye tavsiye ettikleri ise aslında asırlar önce Peygamber Efendimiz’in (asm) söyledikleri ve yaptıklarıyla bire bir örtüşüyor.


  Bu fabrika, çalışanlarına sigarayı bıraktırıyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ve Amasya’da 296 çalışanıyla faaliyet gösteren Özmaya fabrikası, işçilerine çalışma esnasında sigara içmeyi yasakladı. Özmaya, Sigara Bırakma Merkezi ile de anlaşma yaparak 29 çalışanın da sigarayı bırakmasını sağladı.


  Duvar yazılarını temizleyecek

Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde, bıçakla adam yaralamak suçundan hapis cezasına çarptırılan Necip Bellek isimli mahkum, cezasının kalan bölümünü ilçedeki duvar yazılarını silerek tamamlayacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004