Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bürokrasi yatırımcıyı bıktırıyor

Metro Group’a bağlı Alman hiper marketler zinciri Real Genel Müdürü Ulf Groth, Türkiye’nin genç ve kalabalık nüfusuyla yabancı yatırımcıya cazip geldiğini, tek sorunun ise “bürokrasi” olduğunu vurgulayarak, “Bürokrasinin azaltılması, yatırımcılara kapının sonuna kadar açılması lâzım” dedi.


Küreselleşmeye karşı bölgesel işbirliği şart

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, küreselleşme denen dev dalgada var olmanın temel şartının bölgesel işbirliğini artırmaktan geçtiğini belirterek, ‘’Karade

Resmen “malî tatil”

5604 sayılı ‘’Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun’’, 5608 sayılı ‘’İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ ve 5609 sayılı ‘’Gecekondu


  İran, ABD dolarını bırakmayı planlıyor

İran, petrolün fiyatlandırmasında ABD Doları kullanmayı bırakmayı planlıyor.


  Çiftçi ve esnaf zorda bırakıld

Ağrı Ticaret Odası Başkanı Nazif Acarbay, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin yapılmamasının Ağrı’daki çiftçi ve esnafları çok zor durumda bıraktığını söyledi.


  Taşıt sayısı 12,3 milyona ulaştı

Türkiye’de bu yıl Ocak ayı sonu itibarıyla toplam taşıt sayısı 12 milyon 297 bin 784 adede ulaştı.


  Altın fiyatları zirve düzeyinde

Altın fiyatları, son dört haftanın en yüksek düzeyine ulaştı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve ABD Doları’nın değer kaybetmesi ile İran gerilimi sebebiyle altın değer kazandı.


  Başoğlu: Yıllık kıdem tazminatı iş güvencesine darbedir

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un, “Kıdem tazminatları her yıl işçinin kendisine ödensin. Bu konuda çalışma yapılıyor” açıklamasına tepki gösteren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, bu uygulamanın işçilere “al paranı git” demek anlamına geleceğini söyledi.


  Küresel ısınma tuzlanmayı arttıracak

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, küresel ısınmaya bağlı yağış azlığının toprakta tuzlanmayı hızlandırıcı etki yaparak bu yıl ürünlerde yüzde 50’ye kadar verim kaybına yol açabileceğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004