Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Nurlar, bu toprakların sesi

Gazetemizin Gaziantep temsilciliğince Şehit Kamil Belediyesi Konferans salonunda “Vefatının 47. Yıldönümünde Bediüzzaman“ konulu konferans düzenlendi.

Konferans Kur’ân-ı Kerim okunarak açıldı. Kelâmullahın eşsiz nağmeleri akabinde kürsüye gelen gazetemizin Gaziantep mümessili Celal Sağır Hoca, Üstad’tan alıntılarla süslediği konuşmasında, vefatının 47. yıldönümünde olmamıza rağmen Bediüzzaman’ın hâlâ aramızda olduğunu, Risâle-i Nurlarla bunun devam ettiğini ifade etti.

Ardından kürsüye Dr. Senai Demirci geldi. Konuşmasına Üstad’ın eserleri ile tanışma serüvenini anlatarak başlayan Demirci, Risâle-i Nurların çağları aşan bir mesaja ve dile sahip olduğunu, bu toprakların sesi, nüvesi olduğunu belirterek eserleri damarda dolaşan tap taze ve sıcak kana benzetti. Demirci, “Damardan alınan, tüpe konan kan artık kan olmaktan çıkar. Zira damardaki kan, nabza sahip, hayata sahip, rotaya sahip ve kalbe sahiptir. O damardan çıktıktan sonra sıcaklığını, basıncını, rotasını ve kalbini yitirir. İşte Risâle-i Nur da böyledir. O bu topraklarda doğan, bizi anlatan, bizden bir şeyler taşıyan ve binlerce yıllık tarihi yapımızı mezceden bir eserdir. Bu sebeple diğer eserlerden ayrılır” diye konuştu.

Demirci, Üstadın Van-Erek Dağındaki mağarasında tasarladığı ve ilham aldığı hakikatlerin, tazeliğini, güncelliğini devam ettirdiğini söyledi.

RİSÂLELERİN DİLİ SADEDİR

Risâle diline de değinen Demirci; “İddia ediyorum Risâle dili sadedir. Onu anlama sorunumuz varsa, kendimizi biraz sadeleştirerek onun seviyesine çıkmamız daha anlamlı olur. Çünkü Üstad aynı zamanda dilimizi unutmamamız için, İslâmın hakikatlerinden kopmamamız için yeni ve eski kelimeleri aynı anda kullanmıştır” dedi.

Üstad’ın şefkat ve merhametinin büyüklüğünü, fedakârlık ve cesaretini herkesin takdir ettiğini belirten Dr. Senai Demirci, ”Nasılki çam ağaçları fıtrî bir hisle, yandığı zaman kozalaklarını —bir bakıma yavrularını—100, 200 metre öteye fırlatıp yeniden yeşermesine çalışıyorsa, Üstad da cemiyetin iman selâmeti için her türlü eza ve sıkıntılara katlanarak, işte böyle güzide toplulukların tohumlarını atmıştır” dedi.

Geceyi güzel duâ ve temennilerle noktalayan Dr. Demirci, “Birbirimizi sevmeliyiz. Çünkü imanın esası sevmektir. Bütün kardeşlerimize Üstadın buyurduğu gibi 15 günde bir İhlâs Risâlesini okumalarını tavsiye ediyorum” diyerek konferansı bitirdi.

İ. Halil ŞİMŞEK - Numan HALİLOĞLU

/ GAZİANTEP

31.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe taraftarları cezalandırılmalı

  Meclis ve yargı harekete geçmeli

  Ağar: İç çatışma alanlarını ortadan kaldırmalıyız

  Demokrasiyi halk korur

  Andıçta ilginç gelişmeler

  AB, ‘Müslüman kılavuzu’ hazırlığında

  İnsan haklarının dine ihtiyacı var

  Türkiye, ısınmaya daha duyarlı

  Sümer ve Çakan savunmalarını 1Mayıs'ta yapacaklar

  Nurlar, bu toprakların sesi

  Nur talebeleri müsbet hareketi esas tutar

  Risâle-i Nur, bizi Kur'ân'a bağlıyor

  Küresel ısınma tehdit ediyor

  ‘Allah'a dayanmayan sevgi, örümcek ağı gibi zayıftır’

  Pardus, kapılarını öğrencilere açıyor

  Alkol öldürüyor

  İnternetimiz 14 yaşında

  Trenlerde organize hırsızlara dikkat!

  Her yüz öğrenciden 11'i sigara içiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004