Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasiyi halk korur

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu belirtilen günlükte yer alan iki ayrı darbe plânını değerlendiren Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Hiç kimse ve hiçbir kurum, demokrasiyi korumak için tek başına hareket etmeye, rejim tehlikede diye demokrasiyi alaşağı etmeye, seçilmiş yöneticileri görevden uzaklaştırmaya yetkili değildir. Anayasa’ya göre rejimi korumak milletin görevidir” dedi.

Başoğlu, Özden Örnek’in günlüğünde yer alan ve bazı üst düzey bürokratlar ile öğretim görevlilerinin kendilerinden yardım istediği yönündeki notları ise “Demokrasiyi öncelikle sivillerin saldırısından korumak gerekir” şeklinde değerlendirdi. Türkiye’de demokrasiyi güvence altına almanın, her şeyden önce onu sivil bürokratların ve öğretim üyelerinin saldırısından korumaya bağlı olduğunu söyleyen Başoğlu şöyle konuştu: “Öncelikle demokrasiyi, bu kafalardan ve ihtilâlci askerlerle yapılacak işbirliklerinden korumak gerekiyor. Demokrasi ‘darbe olur mu?’ endişesinden kurtarılmalıdır. Bunun için siyasî partilerimize, medyamıza, sivil toplum örgütlerine ve devlet kademelerinde görev yapan bütün üst düzey yetkililere görev düşmektedir. Bu kişi ve çevrelerin demokrasiyi içlerine sindirmeleri zorunluluğu vardır.”

“Demokrasiyi halkımız kurmuştur, halkımız koruyacak ve geliştirecektir. Herkes buna alışmalıdır” diyen Mustafa Başoğlu, halka rağmen ve halkın üzerinde bir makam bulunmadığını vurguladı. Başoğlu, “Hiç kimse kendi kendine, demokrasinin tek başına koruyucusu değildir. İşler kötü gidiyor diye tek başına karar vererek demokrasiyi alaşağı etme, seçilmiş yöneticileri uzaklaştırma yetkisine sahip değildir. Demokrasisini koruyamayan, ikinci sınıf demokrasi uygulayan ya da demokrasisini askerin vesayeti altında işleten bir devlet durumundan kurtarılmalı, lâyık olduğu mevkide kalmalı ve bu konumunu geliştirmelidir” dedi.

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

31.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe taraftarları cezalandırılmalı

  Meclis ve yargı harekete geçmeli

  Ağar: İç çatışma alanlarını ortadan kaldırmalıyız

  Demokrasiyi halk korur

  Andıçta ilginç gelişmeler

  AB, ‘Müslüman kılavuzu’ hazırlığında

  İnsan haklarının dine ihtiyacı var

  Türkiye, ısınmaya daha duyarlı

  Sümer ve Çakan savunmalarını 1Mayıs'ta yapacaklar

  Nurlar, bu toprakların sesi

  Nur talebeleri müsbet hareketi esas tutar

  Risâle-i Nur, bizi Kur'ân'a bağlıyor

  Küresel ısınma tehdit ediyor

  ‘Allah'a dayanmayan sevgi, örümcek ağı gibi zayıftır’

  Pardus, kapılarını öğrencilere açıyor

  Alkol öldürüyor

  İnternetimiz 14 yaşında

  Trenlerde organize hırsızlara dikkat!

  Her yüz öğrenciden 11'i sigara içiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004