Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Nur talebeleri müsbet hareketi esas tutar

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47 yılı münasebetiyle Yeni Asya Gazetesi Trabzon temsilciliği ve Risâle-i Nur Enstitüsü Trabzon Temsilciliği tarafından “Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde düzenlenen “Bediüzzaman’a Göre İslâm’da Sevgi” konulu konferans, Trabzon Zorlu Grand Otel Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açış konuşmasını yapan İntizam Seyda Durgun, Bediüzzaman’ın 28 yıl boyunca kendisine karşı yapılan bütün olumsuzluklara rağmen hiçbir zaman menfi hareket etmediğini aksine hep muhabbetle ve sevgiyle yaklaştığını ve bundan dolayı da kazandığını ifade ederek; “Kendisine eziyet ve çile çektiren savcıya bedduâ etmeyi düşündüğünde hapishane bahçesinde oynayan çocuğunu görünce bu fikrinden vazgeçecek kadar sevgi ve muhabbet doluydu Bediüzzaman” diye konuştu.

İSMAİL BENEK: NURLAR MUHABBETLE YAYILDI

İntizam Seyda Durgun’dan sonra kürsüye gelen araştırmacı-yazar İsmail Benek, Bediüzzaman’ın düşmanlarını ciddiye almadığını, onlara muhabbetle ve sevgiyle karşılık verdiğini ifade etti.

Bediüzzaman’da sevgi ve muhabbet ötesi bir şey olduğunu dile getiren İsmail Benek, bunun da şefkat olduğunu söyleyerek, Said Nursî’nin bütün kâinata, insanlara şefkatle yaklaştığını bundan dolayı kendisine reva görülen hareketlere dayanabildiğini ifade etti.

Benek şöyle konuştu: “Risâle-i Nur bir annenin çocuğuna olan şefkati gibi insanlara şefkat eder. Bediüzzaman hiçbir talebesine husûmet aşılamamış, o hep mazlûm kalmıştır. Şu an dünyanın her yerinde Risâle-i Nur’lar okunuyor. Yapılan onca yasaklamalara, engellemelere rağmen Nurların yayılmasının sebebi olsa olsa muhabbettir. Muhabbete önce Allah adına kendimizden başlamalıyız, kendini sevmeyen insan başkasını da sevemez. Olumsuz lâflar, düşünceler virüs gibidir, kalbin merkezindeki muhabbeti yok eder. Menfi düşünceleri atmalı, aklımızı, kalbimizi müsbete kanalize etmeliyiz. Müsbet düşünmezsek muhabbet edemeyiz.”

Benek’in konuşmasının ardından Karadeniz Bölgesi Risâle-i Nur bilgi yarışmasının ödül töreni yapıldı. Yarışmada çeşitli dallarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Konferans sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Fatih KARPUZ / TRABZON

31.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe taraftarları cezalandırılmalı

  Meclis ve yargı harekete geçmeli

  Ağar: İç çatışma alanlarını ortadan kaldırmalıyız

  Demokrasiyi halk korur

  Andıçta ilginç gelişmeler

  AB, ‘Müslüman kılavuzu’ hazırlığında

  İnsan haklarının dine ihtiyacı var

  Türkiye, ısınmaya daha duyarlı

  Sümer ve Çakan savunmalarını 1Mayıs'ta yapacaklar

  Nurlar, bu toprakların sesi

  Nur talebeleri müsbet hareketi esas tutar

  Risâle-i Nur, bizi Kur'ân'a bağlıyor

  Küresel ısınma tehdit ediyor

  ‘Allah'a dayanmayan sevgi, örümcek ağı gibi zayıftır’

  Pardus, kapılarını öğrencilere açıyor

  Alkol öldürüyor

  İnternetimiz 14 yaşında

  Trenlerde organize hırsızlara dikkat!

  Her yüz öğrenciden 11'i sigara içiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004