Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Futbolda kupa günü

Geçen sezon finalde karşılaşan Beşiktaş ile Fenerbahçe İnönü Stadında saat 20.00'de kozlarını paylaşacak. Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. Trabzonspor ise evinde Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak. Avni Aker Stadında saat 16.00'da başlayacak maçın hakemi Selçuk Dereli. Şifreli Lig TV karşılaşmayı canlı ekrana getirecek.

Futbolda gözler Fortis Türkiye Kupası'na çevrildi. Kupada yarı finalin ilk maçları bugün Trabzon ve İstanbul'da yapılacak. Günün ilk maçında Trabzonspor ile Kayseri Erciyesspor takımları Trabzon'da karşılaşacak. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek. Günün ikinci maçında ise geçen sezon finalde karşılaşan ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, Dolmabahçe'de karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Kupada rövanş maçları Kayseri Erciyesspor ile Trabzonspor arasında 25 Nisan Çarşamba günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında da 26 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak ve 2006-2007 sezonunun finalistleri belli olacak. Her iki maç da şifreli Lig TV'den naklen yayınlanacak.

315. DEFA KARŞI KARŞIYA

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün yapacakları Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçıyla birlikte 315. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924'de, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor.Bugüne dek yapılan 314 maçta Beşiktaş 117, Fenerbahçe ise 114 galibiyet alırken, 83 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 424 golüne, Beşiktaş 398 golle karşılık verdi. İki takım arasındaki son randevuda ezeli rakipler 19 Kasım 2006 tarihinde, Kadıköy'deki lig maçında 0-0 berabere kalmıştı.

Kuş uçurulmayacak

Derbi maç sırasında toplam 2678 polisin yanı sıra Beşiktaş Kulübü'nün 350 özel güvenlik görevlisi de görev yapacak. Derbi maçtaki seyirci hareketlilikleri ayrıca 84 güvenlik kamerasıyla takip edilecek. Saat 14.00'ten itibaren uygulanmaya başlanacak güvenlik tedbirleri çerçevesinde, BJK İnönü Stadı'nın kapıları taraftarlara saat 15.00'ten itibaren açılacak. Deplasman takımı olan Fenerbahçe'nin seyircisine, 32 bin 145 kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı'nın yüzde 5'lik kısmını oluşturan, eski açık tribünde 1607 kişilik bölüm ayrılacak.

11.04.2007


 

Ümit Karan: Gol krallığında Alex daha avantajlı durumda

Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, ligde 2-3 hafta oynamayınca Fenerbahçeli Alex'in gol krallığında avantaj sağladığını söyledi. Ümit, ligde gol krallığında Alex'in avantajlı durumda olduğunu belirterek, ''Ligde 2-3 hafta oynamadım, gol krallığında Alex avantaj sağladı'' dedi.

Kendisi için gol krallığının çok önemli olmadığını kaydeden Ümit, ''Takım başarılı olamadıktan sonra benim gol kralı olmamın bir önemi yok. Takım başarılı olsun, ben gol kralı olayım veya olmayayım hiç önemli değil'' diye konuştu.

ALEX'İN MARİFETİ ÇOK

Ümit Karan, gol krallığında birinci sırada bulunan Alex de Souza'nın gol atmaya müsait bir oyuncu olduğunu kaydetti. Alex'in orta saha oyuncusu olmasına karşın gol krallığında ilk sırada yer almasıyla ilgili olarak Ümit, ''Alex duran topları iyi kullanan bir futbolcu. Ayrıca aralara iyi giriyor, topları iyi seziyor. Futbol aklı, futbol felsefesi, futbol anlayışı iyi bir futbolcu. Gol atmaya müsait bir futbolcu'' dedi.

GOL ATMAK ZOR

Ümit, bu sezon forvet oyuncularının gol atmakta zorlandığı için orta saha oyuncularının daha fazla gol attığını belirterek, ''Ligdeki takımların defansları bu sezon daha iyi. Bu yüzden forvet oyuncuları gol atmakta zorlanıyor. Forvetler gol atmaya uğraşırken, orta sahadaki futbolcular gelip gol atıyor''diye konuştu.

TEKLİFLER GELİYOR

Ümit Karan, transfer teklifleri aldığını, ancak şu anda bunları düşünmediğini söyledi. ''Her iyi futbolcu transfer teklifi alır'' diyen Ümit, ''Şu an bana da gelen teklifler var, ama bunları takımımın bu durumunda değerlendirmek istemiyorum. Benim şimdi tek düşüncem, sezon sonunu takımımla iyi bitirmek, başka bir hedefim yok'' diye konuştu.

MİLLİ FORMA ÜZÜNTÜSÜ

Ümit Karan, (A) Milli Takımı'nın Yunanistan ve Norveç ile yaptığı maçlarda yer alamadığı için burukluk yaşadığını belirtti. Ümit, ''Milli takımda yer almadığım için burukluk yaşadım, ama yapacak bir şey yok. Bu bir tercih meselesi. Herkes mutlu olmayabilir. Bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum'' dedi.

11.04.2007


 

Appiah: Sağda oynayamıyorum

Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah, her futbolcunun saha içinde daha verimli olabildiği pozisyonlar bulunduğuna dikkat çekerek, ''Sağ kanatta istenileni belki de veremiyorum'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan ''Cola Turka'nın Nisan ayı konuğu'' olan Appiah, Beşiktaş maçı öncesi kendisine taraftarlardan gelen 1.324 soru içinden sadece 10'unu cevaplayabildi. Appiah, ''Uzun bir zamandır futbolunla vasatın üstüne çıkamıyorsun, bu performans düşüklüğünü neye bağlıyorsun'' şeklindeki bir soruyu, ''Öncelikle her futbolcunun daha verimli olduğu pozisyonlar vardır saha içerisinde. Ben geçen yıl orta sahada oynuyordum, bu sene ise sağ kanatta oynuyorum. Fark olarak bunu gösterebilirim. Çünkü orta sahada daha çok top alıyordum, daha çok savaşıyordum. Ya da öyle görünüyordum. Sağ kanatta istenileni belki de veremiyorum'' diye cevapladı.

11.04.2007


 

Demirören: Rap rap geliyoruz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, başkan ve yöneticiler olarak, tahriklere kapılmadan, futbolun sadece sahada oyun olduğunu gösteren açıklamalar yapmak zorunda olduklarını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensupları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Demirören, şampiyonluğa olan inançlarının çarpıtılarak farklı yerlere çekildiğinden yakınarak, şöyle devam etti: ''Beşiktaş'ın rap rap tabiriyle gelen ayak sesleri, bizlerin şampiyonluğa olan inancı hep çarpıtılarak değişik yerlere çekildi. Ben Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak şampiyon olacağımıza inanıyorum. Bu inanç, bu tek yürek olmak 100. yılda bile Beşiktaş'ta yoktu. Bizim bu inancımız kişileri korkuttuysa, bu sistem bugün de vardı geçen sene de vardı. Kimse sistemi eleştirmesin."

11.04.2007


 

NBA'de Hidayet şov

NBA'de milli oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic ile ligdeki bir diğer Türk Ersan İlyasova'nın ekibi Milwaukee Bucks'ın mücadelesinde gülen taraf Magic oldu.

Mlwaukee'deki Bradley Center'da oynanan ve 14 bin 416 basketbolseverin takip ettiği mücadelede Orlando Magic, ev sahibi Milwaukee Bucks'ı 117-94 yenerken, 25 sayı atan Hidayet Türkoğlu Magic'in, oyuna sonradan dahil olan ve 18 sayı üreten Ersan ise Bucks'ın en skorer oyuncuları oldular.

11.04.2007


 

Ribery'in bonservisi 13,5 milyon Avro

Galatasaray'ın eski Fransız yıldızı Franck Ribery'nin İngiltere Premier Ligi takımlarından Arsenal'e transfer olacağı yönünde basında haberler çıkmaya devam ediyor.

İngiliz Daily Mirror gazetesinin haberine göre, Fransız futbolcunun, Marsilya'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne kalamaması durumunda sezon sonu takımı bırakacağı ve Şampiyonlar Ligi'ne katılacak bir takıma transfer olacağı ileri sürüldü. Ribery'nin, ''Haziran ayında takımdan ayrılmak mı istiyorum... Bu tamamen takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılıp katılmamasına bağlı. Şunu açıkça söyleyebilirim ki Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum, bu benim kişisel bir amacım'' açıklamasına yer veren gazete, Arsenal'in transfer konusunda Manchester United ile rekabet edebileceğinin altını çizdi. Fransız kulübü Marsilya'nın ise genç futbolcu için 13.5 milyon Avroluk bonservis bedeli istediği belirtiliyor.

11.04.2007


 

Red Bull 2007 yine Haliç'te

Red Bull Air Race İstanbul ayağı, 2 Haziranda Haliç'te gerçekleştirilecek.

Macar pilot Peter Besenyei, ''Peter Flies Anatolia'' projesi kapsamında Kapadokya'daki uçuşunda, şişme kuleler yerine peri bacalarının arasından geçti. Macar pilot Besenyei, Türkiye'nin tanıtımına destek vermek amacıyla gerçekleştirilen ''Peter Flies Anatolia'' projesinin ilk durağında Kapadokya'da uçuş yaptı. Red Bull Air Race fikrini yaratarak, motosporlarına yeni bir boyut kazandıran Besenyei, Air Race'de ''pylon'' denilen şişme kuleler arasında yapılan slalomu, Kapadokya'da peri bacalarında gerçekleştirdi.

Besenyei, ''Peter Flies Anatolia'' projesinin devamında Türkiye'nin değişik bölgelerinde de uçuş gerçekleştirecek. 6 Nisanda Abu Dhabi'de düzenlenen Red Bull Aır Race'in ilk ayağında birinci olan 52 yaşındaki Besenyei, 2006 yılında İstanbul'da düzenlenen Red Bull Air Race'i tanıtmak amacıyla ilk defa Boğaz'da uçuş yapmıştı. Red Bull Air Race İstanbul ayağı, 2 Haziranda Haliç'te gerçekleştirilecek.

11.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004