Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2007 kayıp yıl olmasın

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, 2007’nin seçimler sebebiyle siyasetin ön planda olacağı bir yıl olacağını belirterek, ‘’Ancak ekonomi için kayıp bir yıl olmamasını diliyorum” dedi.

Bolat, MÜSİAD’ın yeni genel merkez binasının hizmete girmesi dolayısıyla gerçekleştirilen basın resepsiyonunda yaptığı konuşmada, ekonominin 2007 yılında kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. Ömer Bolat, 2007’nin seçimler sebebiyle siyasetin ön planda olacağı bir yıl olacağını belirterek, ‘’Ancak ekonomi için kayıp bir yıl olmamasını diliyorum’’ görüşünü aktardı. İstikrar ve gelişme sürecinin devam etmesinin önemini vurgulayan Bolat, Türkiye’nin kaybedecek zamanı olmadığını ifade etti. Bu yıl özellikle KOBİ’lerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını belirten Bolat, KOBİ’lerin istihdam, ihracat ve makine teçhizat konusunda teşvik edilmesinin önemine işaret etti. İthalattaki artışa da değinen Bolat, Hükümet’in özellikle Uzak Doğu’dan gerçekleştirilen ithalat konusunda tedbir alması gerektiğini söyledi.

İşletmelerin rekabetçi düzeye gelebilmeleri için yatırım ve üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerektiğini vurgulayan Bolat, vasıflı iş gücü, mesleki eğitim ve sosyal güvenlik reformu konusunda da adımlar atılmasının önemine değindi.

Ekonominin yumuşak karnının cari açık olduğunu ve sağlıklı büyüme için cari açığın olmaması gerektiğini vurgulayan Bolat, istikrar programının artık görevini tamamladığını dile getirerek, şöyle devam etti: ‘’Genel seçimlerden sonra Türkiye’nin 2008 yılına yeni bir ekonomik programla girmesi büyük önem arz etmektedir. Biz inanıyoruz ki gelişmiş Türkiye, müreffeh bir toplum hedefimizi gerçekleştirmek için siyaset, iş dünyası ve medya alanında ortak paydayı hep birlikte sağlamak zorundayız.’’

Ömer Bolat, döviz kurlarına ilişkin bir soru üzerine, kurun bulunduğu seviyenin oldukça düşük olduğunu belirterek, MÜSİAD olarak bu seviyenin 1,55 dolaylarında olması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Kurun çok yüksek olmasının da doğru olmayacağını ifade eden Bolat, özel sektörün döviz borçlarını hatırlattı.

“TBMM KENDİ İÇİNDEN

CUMHURBAŞKANINI SEÇECEKTİR"

“Türk iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve medyamız, Türkiye’nin istikrarsızlık girdabına kapılmaması için azami gayret sarf ediyorlar’’ diyen Bolat, şunları kaydetti: ‘’İnşallah TBMM kendi içinden Anayasanın koyduğu kurallar ve hükümler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanını seçecektir. Önemli olan anayasal görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirebilecek dirayette, ülkemizi temsil edebilecek kapasitede, halkın değerleriyle barışık bir Cumhurbaşkanının Meclis tarafından seçilmesidir. MÜSİAD olarak TBMM’nin kararını saygıyla karşılayacağız.’’ Bolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin bir soru üzerine, ‘’Binamızın açılışı sırasında sayın Başbakanla bu konuyu da görüştük. Başbakan Erdoğan’ın adaylığı söz konusu olursa, bu noktada Anayasaya, demokratik kurallara, hukuka göre bir engel olmadığını kendilerine ifade ettik. Sayın Başbakan, aday olup olmayacağı konusunda herhangi bir renk, herhangi bir mesaj vermedi. Zannediyorum adaylıkla alakalı son ana kadar bu konu istişareler yoluyla kendi aralarında tartışılmaya devam edecektir’’ şeklinde konuştu.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

12.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007 kayıp yıl olmasın

  Reel faiz ve cari açık ekonominin yumuşak karnı

  15 Nisan’da sabit telefon kullanmayacaklar

  “Özelleştirme sonrası elektrik üretimi düştü”

  Balık fiyatları kırmızı eti solladı

  Algida dondurmayı geçen yılki fiyattan satacak

  Çimento fiyatlarında indirim

  İki büyük proje

  Turizmciler umutlu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004