Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Reel faiz ve cari açık ekonominin yumuşak karnı

Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, ‘’Reel faiz ve cari açık Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı’’ dedi.

Parmaksız, oda meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2006 yılının, üst üste büyümenin beşinci yılı olduğuna dikkati çekerek, ekonomik büyümenin, vergi gelirlerinde ciddi artış sağladığını söyledi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun, elindeki varlıkları satarak en yüksek hasılat sağladığı yılın 2006 olduğunu ifade eden Parmaksız, faiz düşüşünden dolayı bütçeye binen yükün 2006 yılına kadar azaldığını, bu yıldan itibaren yeniden artış eğilimine girerek, 2008’de asıl faturayla karşılaşılacağını belirtti.

Seçimlerin yaklaştığı bir ortamda iktidarın faiz indirimine gidebileceğini kaydeden Parmaksız, bu durumun da yıl sonu enflasyon hedefinin gerçekleşme olasılığını zayıflatacağını savundu. Reel faizin bugün yaklaşık yüzde 15’ler düzeyinde olduğuna işaret eden Parmaksız, böyle bir faiz yapısıyla yatırım ve üretim yapmanın, rekabet edebilmenin güç olduğunu söyledi.

Türkiye’nin borcunun Gayri Safi Milli Hasılaya oranının geçmiş dönemlerden daha iyi bir noktaya geldiğini, ancak borçlanmanın halen sürdüğünü belirten Parmaksız, şöyle konuştu: ‘’Türkiye, halen borcu borçla ödemek durumunda. Bu anlamda reel faizlerin oldukça yüksek ve sıkıntılı olduğunu, Türkiye ekonomisinin yumuşak karnının reel faiz ve cari açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle ekonomide kırılganlıkların olduğunu tespit etmek durumundayız. Hem cari açık hem de reel faizlerin bu yapısı, sürdürülemez bir yapıdır. Bunun bu şekilde devam etmesi ister istemez önümüzdeki dönemlerde ekonomide, içte ve dışta olabilecek herhangi bir olumsuz gelişmeye etki edecektir.’’

/ NEVŞEHİR

12.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007 kayıp yıl olmasın

  Reel faiz ve cari açık ekonominin yumuşak karnı

  15 Nisan’da sabit telefon kullanmayacaklar

  “Özelleştirme sonrası elektrik üretimi düştü”

  Balık fiyatları kırmızı eti solladı

  Algida dondurmayı geçen yılki fiyattan satacak

  Çimento fiyatlarında indirim

  İki büyük proje

  Turizmciler umutlu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004