Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Onu (asm) örnek almalıyız

Kütahya’da Gönüllü Kültür Kuruluşlarının Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlediği “Âlemlere Rahmet Gecesinde “ izdiham yaşandı. Konuşmacılar, Peygamber Efendimiz’in (asm) sünnetine ittiba etmenin önemine değindi.

Kütahya Dumlupınar kapalı spor salonunda Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen “Âlemlere Rahmet Gecesi”ne muhteşem bir katılım oldu. Birçok kişinin salona giremeyip geri döndüğü gecede spor salonunda geceye gelenler, oluşturulan platformun önüne kadar yerlere oturarak geceyi izlediler. Geceye AKP İl Başkanı Şükrü Nazlı, DYP İl Başkanı İlhami Özatağ ile Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Canan iştirak edenler arasındaydı.

Sunuculuğunu Hayrullah Çetin’in yaptığı muhteşem gecenin açılış konuşmasını Diyanet-Sen Şube Başkanı Nazif Kocaçoban yaptı. Kocaçoban, “O’nun sevgisini, yaşantısını, örnek alarak yaşamaya ve yaşatmaya çalışmalıyız” dedi. Kocaçoban, Gönüllü Kültür Kuruluşlarının, O’nun hayatını yaşatma ve canlı tutuma gayreti içinde olduklarından dolayı bu tür faaliyetlerin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Âlemlere Rahmet Gecesi için konuşmacı olarak dâvet edilen emekli vaiz gazeteci yazar Abdullah Büyük Hoca Efendi, Peygamber Efendimizin (asm) hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, “Cumhuriyet döneminde İslâma hizmet eden İslâm âlimlerinin sevenlerinin, talebelerinin bu muhteşem gecede böyle bir araya gelerek bu gecede bir ve beraber olarak Peygamber Efendimizi anmaları takdire şayan” dedi.

Peygamber Efendimizin sevgisinden, şefkatinden, merhametinden örnekler verdiği konuşmasında Abdullah Büyük, Peygamber Efendimizin hayvanların bile incitilmemesini, canlarının acıtılmamasını tavsiye ettiğini belirterek, “Ama bugün Müslümanlar acımasızca katlediliyor” dedi.

Başörtüsü de Allah’ın âyeti

Abdullah Büyük, Peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılmalı, Onu örnek almalıyız dediği konuşmasında, “Kadınların yaptığına çirkin demeyin. Onları incitmeyin. Kadınlara saygı duyun. Peygamberimiz bunu tavsiye diyor” dedi. Ağacın, gözün, saçın Cenâb-ı Allah’ın birer âyeti olduğunu ifade eden Büyük, “Başörtüsü de Allah’ın âyeti” dedi. Programın devamında, Can Kardeş Çocuk Korosu, son dönemlerde beğeni ile dinlenen birbirinden güzel ilâhîleri seslendirerek, geceye coşku kattılar ve geceye katılanlara güzel duygular yaşattılar.

Gecede Ezan okuma birincisi Gediz İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Tuna ile ve Kur’ân-ı Kerim okuma birincisi Simav İmam Hatip Lisesi öğrencisi Himmet Eren’in okuduğu Ezan-ı Muhammedi ve Aşr-ı Şerif dinleyenleri mest etti.

Kübra Karakaya ise “Kırk Yaş” şiirini duygu dolu biçimde okudu. Gecede ayrıca Orhan Kasap yönetimindeki Tavşanlı Tasavvuf Musikisi Korosu da birbirinden güzel ilâhîleri terennüm ederek geceye katılanlara hoş duygular yaşattı. Geceyi tertipleyen Gönüllü Kültür Kuruluşları, geceye katılanlara Peygamberimizi tanıtan bir kitap hediye ederken, yine Peygamberimizi sembolize eden yüzlerce gül dağıtıldı.

Salih AYTEMUR / KÜTAHYA

16.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  14 Nisancılara hoşgörü, başörtülülere cop

  Darbeci olmadığını söylesin

  Polis Nokta’ya yerleşti

  Bunlar da tartışılsın

  Çankaya süreci başlıyor

  İzmir miniklere ağladı

  Ürgüp'te “İbret Anıtı” dikilecek

  AB dersini iyi çalışmadık

  Onu (asm) örnek almalıyız

  İslâmı doğru öğreniyoruz

  Meclis seçim süreciyle yoğun haftaya giriyor

  Suriyeli bürokratlara TBMM’den eğitim

  Fransız turistleri taşıyan helikopter düştü

  Volkanik araştırma komisyonu kuruldu

  Hüseyin Çelik: Eğitim ortamı temiz olmalı

  24 yıl sonra gelen doktor

  HSYK toplandı

  Manisa Yeni Asya Temsilciliği açıldı

  Boşanma dâvâlarını kadınlar açıyor

  Fatih Belediyesi e-imzaya geçti

  Kilit yerine parmak izi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004